De ce apelează lumea în continuare la serviciile unui nutriționist?

Trecând peste gluma în care spunem că românul se pricepe la orice, inclusiv la nutriție (unde persoane supraponderale sau obeze oferă consiliere în nutriție pe la TV sau pe bloguri), trebuie să recunosc că internetul a făcut ceva bun în direcția asta: informații accesibile.

Multe din informațiile găsite pe internet legate de nutriție sunt bune. Multe se bat cap în cap. Multe diete se duc deja în drastic sau penibil, iar unele cure de detoxifiere s-ar putea să facă mai mult rău decât bine organismului uman.

Și, vrei nu vrei, ajungi la gluma cu mulți stropi de adevăr: românul se pricepe la orice, inclusiv la nutriție. Uite tocmai de aia multă lume cu capul pe umeri apelează în continuare la servicii de nutriție oferite de un medic specialist care și-a dedicat o grămadă de timp ca să se informeze și testeze diete, mituri, rezultate etc. A te apuca să-ți oferi tu însuți servicii de nutriție presupune să dobândești toate cunoștințele legate de acest aspect într-un cadru oficial, nu pe un forum de pe internet unde fiecare își dă cu părerea.

Și culmea, sunt foarte periculoase aceste forumuri și centre de discuții pentru că unii oameni sunt atât de limitați mental încât prezintă ceea ce cunosc ei ca pe un adevăr absolut și indubitabil cu aceeași ardoare cu care cei din ISIS își expun punctele de vedere.

Să fim serioși, marea majoritate căutăm pe internet informații atunci când avem o anumită afecțiune. Ne informăm cât de cât, dar tot la medicul specialist ajungem până la urmă. Pentru că oamenii ăștia numiți medici nu au făcut degeaba o școală, nu au căpătat degeaba o experiență în domeniu.

Medicina și biologia nu sunt științe exacte. Nu sunt precum matematica. Dacă medicina, biologia, nutriția și alte științe ce țin de ființele vii (biologice) ar fi fost precum matematica, probabil că s-ar fi inventat viața veșnică și tinerețea fără bătrânețe. În medicină 2+2 face 4 de cele mai multe ori (statistici și probabilități), dar sunt cazuri când 2+2 este egal în medicină cu 6 sau cu -2. De asta atunci când nu vorbim de științe exacte (inclusiv nutriție) merită să apelăm la un medic specialist.

Viața e prea scurtă ca să le știm sau să le facem pe toate.

P.S.: Dacă sunteți din Constanța sau de prin împrejurimile Constanței, puteți intra aici ca să vă faceți o programare gratuită pentru consultația inițială la un medic nutriționist atestat și certificat. E gratis doar pentru o perioadă limitată – să nu ziceți că nu v-am zis :)

Medic Nutriționist

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

6 comentarii la „De ce apelează lumea în continuare la serviciile unui nutriționist?”

 1. Cei drept, aș cam avea și eu nevoie de ceva nutriționist, că de ceva vreme tot încerc să scad de la 105-106, la idealul meu de .. 85-90.. însă nu se prind deloc dietele de mine. :-(

  Răspunde
 2. Sunt de acord cu “Viața e prea scurtă ca să le știm sau să le facem pe toate”.
  Corect, fiecare e specialist in domeniul lui, sau ma rog, ar trebui. Lucrurile nu sunt albe sau negre aici, mai este loc si de gri.Uite eu, de exemplu, am avut niste probleme gastrice care desi au fost diagnosticate de catre medici, tratamentul recomandat de ei nu prea a mers tocmai bine.Singurul remediu care a functionat a fost schimbarea stilului de viata.Incet incet am devenit atat de informat legat de combinatiile corecte de mancare incat mai am putin si devin specialist, si asta tot citind pe net, articole, mai ales, in limba engleza , pentru ca sunt o groaza si mi-am facut o parere.
  Medicii nu iti spun sa-ti nu mai manaci aia sau aia, iti dau medicamente si te trimit acasa.Nu generalizam.Sunt si medici care iti recomanda sa-ti schimbi stilul de viata si regimul alimentar.
  Cu forumurile legate de probleme de sanatate nu prea sunt de acord.Poti sa afli lucrurti bune dar poti sa iei si teapa, asa ca mai bine citesti carti de specialitate sau mergeti la un doctor bun care sa te ajute cum sa descoperi singur calea catre sanatate!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.