Vândut: Vând apartament 2 camere 50.11 m2, zona Siderurgiștilor, Galați

Anunțul nu mai este valabil. Apartamentul s-a vândut.

A venit momentul să scriu și articolul ăsta, pentru că sărbătorile de Paște au trecut și trebuie să anunț și aici pe blog că vindem apartamentul. Ne mutăm la casă și e timpul să spunem la revedere apartamentului care ne-a bucurat și umplut viața bună vreme.

Date tehnice apartament

 • Zonă: Siderurgiștilor – IREG – IC Frimu (zona Raiffeisen Bank IREG)
 • Suprafață: 56.60 m2 suprafață totală din care 50,11 mp 2 suprafață utilă și 6,49 m2 suprafață balcon
 • Compartimentare: Decomandat
 • Confort: 1
 • Etaj: 1
 • Număr nivele bloc: 4
 • An construcție: 1986
 • Centrală termică proprie: Da, Viessmann, model actual + modul digital de control al temperaturii și economie inteligentă de energie Salus (control inclusiv de pe smartphone, de la distanță)
 • Încălzire: Calorifere
 • Structură rezistență: Beton
 • Aer condiționat: Da
 • Subsol: Da
 • Izolație termică: Da
 • Amenăjări: Gresie, Faianță, Parchet, Var lavabil, Centrală termică, Geamuri termopan
 • Poziționare aparatament: Est
 • Mobilat: Parțial
 • Instalație Electrică: Nouă, pe cabluri de 2.5
 • Datorii întreținere: Nu. Suntem pe 0 la întreținere.
 • Credit imobiliar: Da, acceptăm și credit imobiliar. Apartamentul trece cu brio de orice evaluare termică sau de orice evaluare a băncii pentru credit ipotecar sau Prima Casă. Acceptăm orice test sau evaluare. Pereți groși. Eficiență termică excelentă.

Schiță apartament

Din schiță veți observa că apartamentul are o bucătărie generoasă, mai mare decât majoritatea bucătăriilor pe care le veți vedea la apartamentele de genul acesta din Galați. Pe lângă zonă, structura de rezistență și compartimentare, bucătăria a fost al patrulea element care ne-a făcut să-l cumpărăm.

Compartimentare

 • Living room: 16,18 m2
 • Dormitor: 11,54 m2
 • Bucătărie: 8,88 m2
 • Baie: 4,39 m2
 • Hol: 8,47 m2
 • Debara: 0,65 m2
 • Balcon: 6,49 m2

Total: 56,60 m2

Compartimentare apartament
Compartimentare apartament

Preț apartament

Prețul este 49.900 euro, negociabil.

Mă puteți suna la 0745500280 de luni până vineri între 9 și 18 pentru orice detaliu suplimentar.

Poze apartament

Povestea noastră

Am decis să ne vindem apartamentul pentru că urmează să ne mutăm la casă. Casa e deja cumpărată, așa că nu ne grăbim foarte tare cu vânzarea apartamentului, iar eu unul uneori mă gândesc dacă este o idee bună să îl vând sau nu, deoarece este un apartament extraordinar și poziționarea acestuia ne ajută foarte mult în viața de zi cu zi.

Inițial am zis că merită să-l păstrăm și să-l închiriem. E genul de apartament care s-ar da instant în chirie. Însă timpul nu e cel mai bun prieten al nostru și probabil închirierea și menținerea relației cu chiriașii ne-ar consuma timp pe care nu îl avem.

Acestea fiind zise, hai să vi-l descriu pe îndelete, deoarece viitorii proprietari merită să știe toate detaliile înainte de investiție. Eu tot Gabriel Ursan rămân și după vânzarea apartamentului și mă interesează ca reputația mea să rămână la fel, deci o să vă spun totul despre el, astfel încât să luați decizia cu toate datele.

Zonă apartament

Apartamentul este localizat în zona Siderurgiștilor: IREG – IC Frimu. Mai mult IREG decât IC Frimu. Nu voi da adresa exactă online din motive evidente (discutăm la telefon unde ne găsim pentru vizionare deoarece vreau să cunosc înainte oamenii pe care îi bag în casă). Stăm din 2011 aici și în toți acești ani ne-am format o idee despre zonă și despre beneficiile de a locui aici.

Vecini și locuri de parcare

În primul rând țin să menționez că e o zonă liniștită și că nu am avut niciodată probleme cu vecinii de bloc sau cu vecinii de cartier. De asemenea, dacă aveți mașină, trebuie să menționez că veți găsi mereu un loc de parcare (chestia asta e importantă pentru mine deoarece noi avem două mașini și era firesc să găsim loc de parcare mereu fără să dăm prea multe ture de cartier). În plus, nu avem vecini care și-au ”însușit” locuri de parcare.

Confort cartier

Strada din fața apartamentului (Anghel Saligny) este recent renovată, și pe lângă faptul că nu veți mai fi deranjați de utilaje prea curând, aveți parcare pe toată lungimea străzii, nu numai în cartier. În plus, linia de tramvai de pe porțiunea asta de Anghel Saligny a fost scoasă și nu mai trece tramvaiul pe lângă bloc, iar ăsta e un plus de liniște pe care l-am resimțit din prima zi în care nu a mai existat.

În vecinătate

Apoi, merită să menționez că imediat ce ai ieșit din apartament ai toate cele necesare la îndemână. Nenumărate magazine de cartier, din care două sunt non-stop. Unul la 2 minute distanță de mers pe jos și altul la 6 minute. O librarie imediat cum treci strada, o covrigărie/pizzerie Luca, două farmacii, un Full House, o shaormerie + cea mai renumită pescărie din Galați chiar peste stradă.

De asemenea, dacă ești fan jogging, poți să alergi liniștit în jurul cartierului pe porțiunile special delimitate (cand s-a refăcut strada s-au refăcut și trotuarele) așa cum făceam și eu când mă pregăteam pentru semi-maratonul din Galați. Imaginează-ți că poți să duci un fel de stil de viață ca ”în afară” în acest cartier.

Școli & copii

Dacă ai copii sau dacă vrei să ai copii merită să mai afli câteva informații. De exemplu, ai cel puțin 3 școli ok în apropiere. Ai școala 13 (una dintre cele mai bune școli din Galați – iar adresa de aici te plasează direct în jurisdicția acestei școli), școala 12 și școala 10 în apropiere. Și dacă ai copii mici (care știm că se îmbolnăvesc și mai fac febră mare din când în când) ai Spitalul de Copii foarte aproape.

Transport

Legat de zonă, în încheierea acestui capitol, trebuie să vă mai spun că aveți stație de tramvai, stație de autobuz și stație de taxiuri în apropiere (orice taxi vine în mai puțin de 4 minute). Este important de știut acest aspect pentru că vă face viața mult mai ușoară atunci când vreți să mergeți la muncă și nu aveți mașină, sau când angajați o bonă pentru copil sau o femeie care să vă ajute la curățenie în casă.

Timp liber & shopping

Zona e bună pentru că sunteți destul de aproape și Țiglina sau Doja (puteți face o plimbare ușoară până în zona aia), zone în care aveți destul de multe alte facilități și magazine. Cel mai apropiat restaurant serios e AllTime, unde puteți să mergeți să mâncați sau să vă răcoriți cu bere la terasă fără să mai luați mașina (been there, done that).

Iar dacă aveți mașină, nici restaurantul Belgian din zona ”Popescu” nu vi se va părea departe. Cel mai apropiat supermarket e LIDL de la IFR, dar dacă aveți mașină nici Kaufland-ul de la Ultimul Leu sau chiar Shopping City Galați (Carrefour și Cinema) nu vi se va părea departe. Iar dacă aveți animale de companie, există clinică veterinară aproape.

Atenție la detalii

Probabil veți spune la o primă vedere că toate aceste detalii pe care vi le-am oferit sunt mai mult sau mai puțin relevante. Dacă mă întrebați și pe mine acum 7-8 ani, spuneam și eu la fel. Dar nu este așa deloc. Contează foarte mult apartamentul în care te muți din punct de vedere zonă. Probabil când faci un credit ”Prima Casă” ești mulțumit să ți-l aprobe și să te muți la apartamentul tău, așa cum am făcut și noi. Însă cu timpul îți dai seama de mult mai multe chestii care contează cu adevărat atunci când te muți la casă nouă și tot ce am spus este de luat în seamă.

Detalii apartament

Apartamentul se află într-un bloc a cărei construcție s-a dat în folosință în 1986. Din punctul meu de vedere este anul perfect și am să vă spun și de ce.

Până la marele cutremur din 1977 existau alte standarde de construcție. După 1977, Ceaușescu a stabilit alte standarde de construcție care s-au tot perfecționat până în anul 1980. Blocul ăsta a fost construit în 1986, deci cu standardele noi de construție perfecționate și cu rigurozitatea impusă de regimul comunist din vremea aceea.

Deci, da, e un bloc rezistent la cutremure. Pentru că am petrecut un cutremur mare în el.

În 2014, pe 21 noiembrie (îmi aduc aminte pentru că e ziua mea în acea dată) a fost un cutremur mai mare. Pe net apăreau poze cu blocuri din alte zone a Galațiului cu biblioteci căzute și alte pagube. Noi nu avem nici o urmă a acelui cutremur în blocul și apartamentul nostru. Da, cutremurul s-a simțit, nu neg asta. Însă nu a existat nici o pagubă. Nici un perete crăpat, nu nimic. Blocul a rezistat unui cutremur mai mare fără probleme.

Vecini

Ăsta e un subiect pe care cine îți vinde apartamentul nu prea vrea să-l abordeze. Sau dacă îl abordează va zice că vecinii sunt ok și că nu a avut niciodată o problemă cu ei. Știm bine că nu e așa.

Vecinii pot fi una dintre cele mai mari probleme atunci când te muți într-un apartament nou. Când stai la bloc, ai vecini, este inevitabil. Poți avea noroc, sau poți avea cel mai mare ghinion din viața ta atunci când crezi că ți-ai găsit apartamentul perfect, dar vecinii nu sunt ok.

Nu e cazul la apartamentul nostru și am să-ți zic și de ce. Apartamentul pe care îl vindem este situat la etajul 1 într-un bloc cu 4 etaje. Sub acest apartament, la parter, este un cabinet veterinar. Înainte de acest cabinet a fost un coafor.

Deci, șansele să se deschidă ceva sub tine în afară de coafor sunt minime. Partea bună este că un cabinet nu face gălăgie deloc (se deschide la 10, se închide la ora 7, maxim 8). Plus că nimic nu se deschide sub apartamentul tău fără să semnezi înainte că ești de acord.

Însă cea mai tare chestie e dacă ai copii (cum avem noi). Nu trebuie să-ți mai faci probleme că tropăie și fac gălăgie, pentru că vecinii de sub tine nu îți vor reproșa. Bine, recomand din principiu să ne respectăm ca locatari și să facem cât mai puțină gălăgie, dar ca fapt divers ai o asigurare în plus că nu te cerți cu vecinii dacă ai copii gălăgioși.

Restul vecinilor? Sunt ok. Ne-am înțeles mereu ok cu ei, ne-am respectat, nu au fost probleme. Vei locui într-un bloc cu oameni normal, tineri și de vârstă medie.

Cheltuieli întreținere

Un apartament, o casă sau locul unde vom spune că mergem acasă nu e suficient doar să fie mare și spațioas. Credeți-mă, de 2 ani sunt procesul de achiziție a unei case și cunosc toate detaliile.

Contează foarte mult și cheltuielile de întreținere.

Obligatorii

 • Electricitate: între 70 și 110 lei pe lună, în funcție de cât consumi, cât timp ții aerul condiționat deschis, TV-uri, dispozitive smart home etc. Predau prin cesiune contract cu Electrica negociat cu preț per Kw mai mic.
 • Gaze naturale: între 50-70 lei sau maximum 100 lei pe lună pe timp de primăvară, vară și toamnă (în funcție de câtă apă caldă consumi) și între 210 și 310 lei pe lună iarna (în funcție de cât de tare dai căldura și cât de geroasă e iarna). La noi iarna e cam 240-280 lei pe lună consumul mediu pentru că avem copil mai mic și ținem căldura la 23 de grade Celsius.
 • Întreținere: eu am plătit 150 lei pe lună la întreținere constant și sunt momentan pe 0 după 7 ani. În anumite luni costă mai puțin, în altele mai mult. Dacă îți bugetezi 150 lei pe lună întreținerea cu 3 persoane și plătești 150 lei indiferent ce ar fi, vei fi mereu pe 0.

Opționale

 • Internet + TV: aici e treaba ta ce plan alegi. Noi suntem pe RCS&RDS cu cel mai rapid internet și full TV. Ajunge în jur de 75 lei pe lună. Dacă vrei internet mai low, ajungi și la 45-50 lei pe lună.

În concluzie

Dacă ai citit până aici înseamnă că ești cu adevărat interesat și mă poți suna la 0745500286 pentru a programa o vizionare. Nu ne grăbim să vindem apartamentul pentru că nu stăm în apă, dar vom merge pe principiul primul venit, primul servit.

Dacă tot ce ai citit până aici prezintă interes, merită să mă suni și să programăm o vizionare. Este genul de aparatment în care te poți muta imediat și mai faci tu pe parcus ce îți place, fără să investești sumele colosale care se cer în amenajări interioare în perioada asta.

Ne auzim la telefon pentru detalii, dar să știi că răspund destul de repede și aici, la comentariile de pe blog.

Mulțumesc,

Gabi

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Vândut: Vând apartament 2 camere 50.11 m2, zona Siderurgiștilor, Galați”

 1. Hey, eu intru la tine pe site o data pe luna sau mai rar. De curiozitate la inceput am citit titlul ultimului articol , apoi un pic din continut si pana la urma l-am parcurs in mare ca ”material didactic”. Nu inteleg disperarea de a vinde apartamentul. Faptul ca te-ai expus cu ”averea” nu a facut decat sa iti atragi o anumita invidie, tinand cont ca din comunitatea ta online nu ti-a trimis nimeni vreun comentariu pozitiv sau negativ. Daca ”esti disperat” sa vinzi apartamentul am tras concluzia ca te-ai lungit cam mult cu casa si nu prea mai ai marja de miscare. Stilul tau de viata este dus intr-o margine din lipsa banilor si poate de aia este atat de explicabila ”foamea” de a vinde apartamentul. Cauta noi surse de venit sa acoperi lipsurile , frusteaza-ti recompensa si nu vinde apartamentul. Inchiriaza-l MAN si uite asa o sa intri si tu in clubul select al investitorilor care stiu sa faca ca banii sa lucreze pentru ei chiar si atunci cand dorm.

  Răspunde
  • Salut! Am vrut să-l vând pentru că mă pricep mai bine sa fac bani din altceva :) Oricum, ieri l-am vândut. O sa șterg articolul în zilele următoare sau o sa fac update la titlu.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.