În sensul că am pornit un pic centrala și pe partea de calorifere, nu numai pe apă caldă (care stă pornită mereu). A început să fie frig și voiam să testez dacă toată instalația e ok ca să știu dacă mă bazez pe ea la iarnă. Din fericire totul merge ok. Cel mai important e să fie gaz :) Că altfel mă trezesc că umblu după calorifere electrice cărora, bineînțeles, o să le crească prețul vertiginos pe timp de iarnă. Think about that.


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  8 replies to "Am facut testele la centrala termica de apartament"

  • dan ababei

   Cand constati ca o bucatica de calorifer nu incalzeste cum trebuie e bine sa-l aerisesti.

  • Aurel+Ionescu

   Alt sfat: pune-i un UPS. La Bucureşti, datorită fluctuuaţiilor de curent mi-a ars placa de bază. Din fericire era în garanţie şi nu au fost probleme. Recomand UPS (cam 400-600 VA), pentru că dacă te prinde căderea curentului când faci duş, măcar dai săpunul jos cu apă caldă.

   • Gabriel Ursan

    Uite ca nu m-am gândit la asta pana acum, dar plănuiesc o astfel de achiziție.

    • carrera

     Recomandare: folosesc de cca. un an si jumatate acest produs ( http://www.mondoplast.ro/UPS-interactiv–cu-iesire-sinus-800VA-Braun-Group-ES-UPS-800-pg_ft-4713) impreuna cu un acumulator vechi dar functional care zacea prin garaj si pe care il tineam pe post de rezerva iarna.
     Stabilizatorul de tensiune isi face treaba bine,in conditiile in care iarna tensiunea fluctueaza si scade uneori si la 190 V iar timpul de back-up afisat pe display este aprox. 4 ore.Nu bag mana in foc insa pentru acuratetea timpului estimat .

  • Andrei

   În mod normal nu are ce să pățească dacă îți pică curentul 1-2 ori pe lună, majoritatea sunt prevăzute cu sisteme de protecție și întrerup rapid gazul.
   Cât despre teste, da este ok să o testezi înainte de a intra în iarnă, majoritatea caloriferelor au aerisitoare și este recomandat să bagi puțin debit în ele înainte pentru a le aerisi.

Comentează la acest articol