Cum sa nu citeasca iubita mesajele sau emailurile de pe telefonul tau

Dacă ai un smartphone cu Android (pe Android am testat eu) și vrei să restricționezi accesul la anumite aplicații precum aplicația de mesaje sau aplicația de mail sau galeria foto în care se uită prietenii cu jind ori de câte ori le dai telefonul în mână ca să vadă și ei cum este, ai soluții :)!

Sunt multe soluții ca să nu-ți citească iubita ta soție sau iubita ta prietenă mesajele și emailurile, să nu-ți intre pe contul de Facebook sau pe Facebook Messenger sau să nu-ți vadă prietenii pozele cu mușchi în baie :) Eu am să vă povestesc pe scurt doar de una dintre ele. O soluție pe care o folosesc eu de ceva timp, nu pentru a mă proteja de soție, că n-am nimic de ascuns (serios :)), ci pentru a-mi proteja telefonul în caz de pierdere sau furt.

Da, soluția funcționează și pentru cei care vor să-și protejeze telefonul cu Android împotriva accesului la mesaje, la emailuri sau la poze, dar eu nu am descoperit-o astfel. Ok :)? Sunt multe aplicații care fac treaba asta, dar eu folosesc Bitdefender Antivirus pentru mobil. După ce mi-a povestit Andrei la BGG 5 cum stă treaba, nu numai că mi-am luat licență pentru PC, dar în timp ce ciocneam o bere cu el mi-am cumpărat și licența pentru mobil ca să văd cum e. Și a trecut ceva timp de atunci. Și îmi place. Între timp am descoperit asta…

Cum sa nu citeasca iubita mesajele sau emailurile de pe telefonul tau

Ce vedeți mai sus este un print screen din aplicația Bitdefender pentru Android. Trecem peste faptul că protejează utilizatorul de viruși sau malware. Dar îți oferă și posibilitatea să-ți blochezi anumite aplicații cu un cod (gen cod PIN). Nu tot telefonul așa cum fac aplicațiile obișnuite de protecție și securitate, ci aplicații specifice.

Eu, de exemplu, mi-am protejat aplicația Antivirus (ca să nu-mi umble nimeni prin setări), Google Authenticator (ca să nu-mi intre lumea în contul de Google ca în brânză dacă mi-a furat cineva telefonul – exagerez, că trebuie să treacă de parolă mai întâi), Google Drive (din aceleași considerente), Gmail (că mailurile mele sunt doar ale mele) și ING Home Bank (banii mei și barba mea), Google Keep (că am notițe importante acolo și coduri de la carduri). Mesajele, pozele și Facebook le-am lăsat la liber că nu am nimic de ascuns. Dar dacă vrei să le protejezi și pe alea cu un cod, o poți face (că de asta am dat titlul articolului).

Dacă stabilești frumos care sunt aplicațiile pe care nu trebuie să intre nimeni și le protejezi cu un cod, ideea de bază e că nu mai trebuie să stai cu stres când dai telefonul la un prieten ca să vadă ce fel e. Și așa prietenul vede cum se mișcă telefonul și ce poate face fără să intre la mesaje, la mailuri, la poze etc. Asta în cel mai bun caz. Pentru că în cazul în care telefonul ți se fură sau îl pierzi se cam îngroașă gluma. De exemplu la mine. Prefer oricând să pierd telefonul cu toate datele și să-l șterg remote (aplicația Bitdefender de care vă zic face asta la fel ca și aplicația Google de management a dispozitivelor), decât să aibă acces la datele mele oricine.

Aplicația Bitdefender Antivirus pentru Android poate fi descărcată de aici. Are 30 de zile de test (gratis). Dacă vă place ok, dacă nu, există și soluții gratuite pentru ce v-am povestit eu aici, numai că eu nu le știu pentru că deja folosesc o soluție ok pe care am achiziționat-o. Cam așa arată ca interfață.

Bitdefender Antivirus

Cam așa arată când îți cere codul ca să accesezi aplicațiile restricționate. Spor!

Bitdefender Antivirus Android

6 comentarii la „Cum sa nu citeasca iubita mesajele sau emailurile de pe telefonul tau”

  1. Am folosit-o şi eu o perioadă bună de timp. E mişto funcţia de blocare, nefiind necesar să apeşi „ok” după introducerea codului. Cel mai fain e să blochezi lansatorul. Îţi apare să introduci codul… de multe ori. :)
    Cele mai utile mi se par funcţiile de blocare, ştergere, localizare prin SMS.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.