Xiaomi Mi 10T Pro 5G – Păreri sincere și experiențe

Am avut în teste din partea celor de la Xiaomi România modelul de smartphone Xiaomi Mi 10T Pro 5G. După cum bine știți, primesc diverse produse în teste de la ei pe termen mai lung.

Acest lucru îmi permite uneori să am suficient timp un produs la dispoziție pentru a-l testa pe îndelete. Din fericire am apucat să mă joc un pic și cu Xiaomi Mi 10T Pro 5G, un smartphone aproape flagship.

Spun că aproape flagship deoarece Xiaomi au lansat deja modelul 11T, dar asta nu înseamnă că Xiaomi Mi 10T Pro 5G nu este un smartphone demn de luat în seamă și în 2021. Chiar poate fi un deal foarte bun.

Prime impresii Mi 10T Pro 5G

Telefonul este în altă ligă față de seria mai de buget, Xiaomi Redmi. Mi 10T Pro 5G îți oferă o senzație premium din primele clipe în care deschizi cutia. Este fabricat din materiale de calitate.

Ecranul este plat, iar spatele din sticlă în culoarea cameleon transmite de la distanță că posesorul acestui telefon folosește un dispozitiv de calitate.

Modulul de cameră foto video iese foarte rapid în evidență. Unii l-ar putea considera butucănos, dar are un motiv.

Este unul dintre puținele telefoane de pe piață, alături de predecesorul său și de modelele Ultra de la Samsung, care folosesc un senzor principal de 108 megapixeli. Jumătate de modul este ocupat de această cameră, iar cealaltă jumătate de două camere secundare cu senzori mult mai mici + blitz.

Ar merge o husă de protecție imediat după ce ți-l iei, ca să nu ai surprize că se agață camera pe undeva.

Display mai rapid, dar mai puțin luminos

Display-ul este mai rapid la 10T Pro decât la 10T simplu, dar este mai puțin luminos. Acest lucru se datorează unui panel LCD în loc de OLED, dar de 144 Hz față de 120.

Din păcate, față de panelurile OLED moderne, acesta nu are o luminozitate foarte mare, la 650 nits maximum, dar are compatibilitate cu standardul HDR10+. Micul update de viteză este greu sesizabil în utilizare normală.

Nu mă înțelegeți greșit, Xiaomi Mi 10T Pro nu are un ecran slab. Ci doar l-am chițibușărit eu acum la detaliu pentru a oferi un plus de informație.

Performanță Xiaomi Mi10T Pro 5G

Xiaomi Mi10T Pro 5G nu este un telefon performant. Este un telefon foarte performant. Cu 8GB de RAM și un procesor Snapdragon 865 cred că poți juca absolut orice joc din Google Play fără probleme.

Cât ține bateria la Xiaomi Mi10T Pro 5G

Mai mult ca la telefonul pe care eu îl folosesc zilnic :)

Autonomia este un capitol la care Xiaomi Mi 10T Pro 5G nu are probleme. Cu un acumulator mare, de 5.000 mAh și optimizare software destul de bună pe MIUI 12, telefonul poate atinge două zile de utilizare în regim normal.

O alte parte bună este că nu prea se încălzește așa tare ca alte modele atunci când este utilizat intens. Se încălzește, nu zic că nu o face deloc, dar nu frige precum alte modele după ce le pui la treabă.

Cu adaptorul de priză la 33W acesta se încarcă în peste o oră, însă nu trebui să îl ții pe cel original după tine decât dacă ai la îndemână și un adaptor cu Power Delivery 3.0.

Din păcate nu are încărcare wireless, ceea ce probabil îl face și mai accesibil ca preț. Eu personal m-am obișnuit cu încărcarea wireless la telefonul meu. Nu aș renunța la această funcție pentru că nu o mai consider un moft.

Cameră foto și video Xiaomi Mi 10T Pro 5G

Xiaomi Mi 10T Pro 5G Pareri

Xiaomi Mi 10T Pro 5G a fost marketat pentru creatorii de conținut precum bloggeri, jurnaliști, vloggeri, tiktok-eri și așa mai departe. Prin urmare camerele foto și video sunt foarte bune.

Cadrele sunt foarte bine luminate, iar pozele pe timp de noapte sunt foarte bune. Pe un model cu prețul ăsta nu mă așteptam să găsesc camere așa de bune. Bine, nu sunt un expert în fotografie :)

Preț Xiaomi Mi 10T Pro 5G

Că tot spuneam de preț un pic mai devreme, Xiaomi Mi 10T Pro 5G are toate ingredientele unui flagship (cu excepția rezistenței la apă și încărcării wireless) la jumătate de preț.

Xiaomi Mi 10T Pro 5G costă în prezent 2.300 lei însă dacă ajungeți pe acest articol mai târziu, puteți verifica prețul de azi apăsând aici.

Concluzii Xiaomi Mi 10T Pro 5G

Un telefon frumos, bun și mai ales accesibil la preț. Ai ecran mare, baterie bună și un preț excelent.

Plusuri Xiaomi Mi 10T Pro 5G

  • Design foarte fain
  • Materiale premium
  • Ecran plat și plăcut la atingere
  • Cameră foto performantă
  • Autonomie bună pentru ce ecran are
  • Performanță de flagship…
  • … fără preț de flagship

Minusuri

  • Nu are încărcare wireless
  • Nu este rezistent la apă
  • LCD nu e așa luminos ca OLED

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.