Nu uita să practici recunoștința

Nu știu exact cine a spus acest lucru pentru că nu am găsit cu exactitate cui să-i atribui citatul după ce am căutat intens pe Google. Acesta sună cam așa:

”Dacă nu reușești să fii recunoscător și să te bucuri pentru ce ai acum, ce te face să crezi că vei reuși să fii recunoscător și să te bucuri atunci când vei obține ceea ce îți dorești azi?”

Reflectează mult la citatul acesta și începe să te bucuri mai mult de viață. Un bun exemplu este să începi să fii recunoscător pentru fiecare răsărit de soare pe care ai avut ocazia să îl privești.

Pentru fiecare moment de calitate petrecut cu cei dragi. Pentru fiecare gură de aer curat pe care o tragi în adâncul plămânilor. Pentru fiecare masă pe care o iei. Pentru fiecare pahar cu apă pe care îl bei.

Pentru fiecare prieten pe care îl ai. Pentru fiecare pas pe care îl faci. Pentru fiecare flotare pe care o poți face. Pentru fiecare vorbă pe care o poți rosti. Pentru fiecare rând pe care îl poți scrie sau citi.

Pentru fiecare joc pe care îl poți juca și pentru fiecare moment simplu pe care majoritatea oamenilor nu sunt la fel de norocoși să îl aibă.

Dacă reușești să citești aceste rânduri, există o foarte mare posibilitate să te afli în cei mai norocoși 10% oameni de pe planetă.

Gândește-te la dezechilibrele și nenororcirile lumii pentru un moment, la zonele de război sau la zonele defavorizate, la zonele unde nimeni nu îți poate asigura hrana, apa, libertatea sau siguranța.

Pe mine mă trece câte un fior în stomac ori de câte ori mă gândesc la asta. Și îmi dau seama cât de norocs sunt ca persoană și ce viață bună duc.

Și sunt profund recunoscător pentru asta.

Nu înseamnă că nu mă plâng, la fel ca un om obișnuit.

Însă conștientizând cât de norocos sunt încep să mă plâng mai rar, să îmi vină mai repede cheful de a face eforturi suplimentare în orice domeniu sau sferă a vieții și să mă bucur de fiecare moment.

Cum practici recunoștința?

Nu știu.

Fiecare o practică în felul său.

Eu personal când mă trezesc dimineața, mă gândesc în timp ce iau micul dejun la toate lucrurile minunate care mi se întâmplă, la familia mea, la prietenii mei, la acoperișul pe care îl am deasupra capului, la animalele mele de companie, la natura care mă înconjoară.

Și îmi manifest în gând o senzație de bucurie, de mulțumire și de liniște față de toate elementele bune din viața mea. Astfel percep eu senzația de runoștință internă.

La fel fac și seara înainte de culcare uneori. Mă ajută să am un somn mai bun și mai odihnitor.

De asemenea, discut despre recunoștință ori de câte ori am ocazia.

Uneori când stau cu Ștefan, nașul meu, la câte un prânz, apar momente de tăcere în care admirăm împreună ziua frumoasă de afară, tragem aer în piept și ne zicem unui altuia cât de norocoși suntem și ce viață frumoasă avem.

Iar asta e tot o formă de recunoștință.

Un alt mod de a practica activ recunoștința este să te implici în diverse cauze ce implică binefacerea. Fie că îți oferi serviciile gratuit, că alergi pentru o cauză nobilă, că donezi haine, jucării, bani sau sânge.

Practicarea recunoștinței te ajută să fii o persoană mai fericită. Iar pe termen lung te ajută să treci la un nivel superior atât spiritual cât și intelectual.

Te ajută să devii un om mai bine educat, mai empatic și mai bun. Un om care începe să vadă bucuriile din viața lui și să vadă părți bune la oameni.

Practicând recunoștința devii un om care are la dispoziție energie nelimitată pentru că se hrănește cu bucuriile și reușitele altor persoane.

Un om superior nu simte ciudă, ură sau frustrare când altuia îi merge mai bine. Un om superior este un om educat și bun într-un mod autentic care alege ce tipuri de energii dorește să îi influențeze viața și starea de spirit.

Practicarea recunoștinței te ajută să descoperi sau să redescoperi modestia, o calitate extraordinar de valoroasă dacă aceasta există într-un mod autentic și profund, nu fățarnic.

Blazarea orbește. Modestia autentică te ajută să nu orbești, pentru că vei învăța ceva zilnic mereu cu o astfel de abordare și vei păstra ochii deschiși.

Mai multe nu sunt de spus. Reflectează profund la citatul de la început.

Și nu uita să practici recunoștința.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.