Mă bate gândul să-mi pun aparat dentar. Ce păreri pro sau contra aveți?

Pro sau contra aparat dentar. Asta-i întrebarea.

Mă bate gândul să-mi pun aparat dentar chiar dacă anul ăsta împlinesc 35 de ani. Știu că rezultatele implică mai multe aspecte la vârsta asta, dar sunt dispus să încerc să-mi îndrept dinții.

Personal nu am o problemă cu dantura mea. Nu sunt complexat de ea sau ceva de genul. Însă știu că dinții ar putea arăta mai bine după o corecție cu un aparat dentar. Aș vrea să ”calce„ corect dinții de sus pe cei de jos.

În plus, am înțeles că dinții aranjați corect nu reprezintă doar un avantaj de ordin estetic, ci și un avantaj din punct de vedere al sănătății. O mușcătură corectă aduce și alte beneficii pentru sănătate.

Totuși, înainte să fac pasul, așa aprecia niște păreri sincere legate de purtarea unui aparat dentar și de rezultatele pe termen lung a unei astfel de opțiuni sau mai degrabă de efectele pozitive sau negative pe termen lung.

Recomandare ortodont Galați

Recomandare ortodont Galați

În plus, orice recomandare de ortodont Galați bun este binevenită. Este ok și în alte orașe gen București dacă deplasările la medicul ortodont nu ar fi foarte dese, dar aș prefera să fie în zona Galați – Brăila pentru confort.

De asemenea, o clinică de ortodonție care să fie dispusă și deschisă la o colaborare online pe blog și vlog ar fi și mai ok. Nu mă înțelegeți greșit, nu vreau totul gratis, dar aș vrea să documentez procesul.

De preferat ar fi o clinică de ortodonție multidisciplinară. Adică să pot să-mi repar și carii dacă există, să se poată face radiografiile în același loc, să existe tehnologie și pentru implanturi la nevoie etc.

Pro sau contra aparat dentar

Pro sau contra aparat dentar pareri

Din ce am mai auzit și am mai citit pe net, sunt atât păreri pro cât și păreri contra purtării unui aparat dentar. Le voi expune mai jos pe cele pe care le știu, dar vă rog să adăugați și voi ce mai știți.

Pro aparat dentar

 • Îmbunătățește aspectul danturii și zâmbetul
 • Modifică în bine structura osoasă din gură
 • La final mesteci mai bine mâncarea
 • La final igiena orală e mai ușor de realizat
 • Per total ai o igienă orală mai bună
 • Sănătatea danturii este îmbunătățită

Probabil aspectele pozitive ale aparatului dentar sunt evidente. De asta și oamenii își doresc aparat dentar, pentru a corecta anomaliile danturii, fie că sunt adulți sau copii. Voi dezvolta mai mult pe contra.

Contra aparat dentar

E posibil ca unele chestii să fie niște mituri despre aparatele dentare și ortodonție în general, dar eu le pun totuși în discuție fie pentru a le confirma, fie pentru a le spulbera.

 • Purtarea unui aparat dentar este dureroasă – personal nu am o problemă cu asta, deoarece tolerez destul de bine durerea
 • Purtarea unui aparat dentar îngreunează masticația – mi se pare logic, dar iar nu am o problemă cu asta – nu sunt un gurmand
 • Purtarea unui aparat dentar nu dă rezultate – mi se pare normal să nu ai așteptări până la cer, dar nu cred că nu dă rezultate deloc
 • Aparatul dentar deteriorează dinții și osatura cavității bucale – aici nu știu ce să zic și de aceea întreb pe blog
 • După ce renunți la aparatul dentar dinții revin treptat la forma inițială – e clar că nimic nu va rămâne intact, dar la forma inițială… nu cred
 • Trebuie să faci multe extracții pentru a ajunge la rezultatele dorite – o extracție nu e problemă, mai ales dacă pot face implant

Cam asta îmi vine în minte acum.

Recomandări aparat dentar

Recomandări aparat dentar

Orice recomandare, sfat, medic ortodont, clinică de ortodonție sau ce vă trece prin cap este super și vă mulțumesc anticipat. Poate fi și în privat. Unele persoane poate nu se vor înghesui public să povestească asta.

Mulțumesc!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.