Decoreaza-ti curtea folosind ghirlande luminoase

Ghirlandele luminoase pot înfrumuseța orice curte, indiferent de dimensiunea acesteia. În acest articol mi-am propus să-ți ofer câteva idei de ghirlande luminoase pentru curte.

Dacă ai o casă și stai la curte sau dacă ești proprietarul unei terase, poți schimba foarte mult atmosfera din timpul serilor de vară cu ajutorul unor luminițe bine poziționate.

Poți apela la lumini solare, așa cum am făcut și eu în curte la un moment dat, dar asta nu te va asigura că vor funcționa întotdeauna, mai ales dacă nu a fost o zi suficient de însorită.

În plus, luminile solare ieftine nu sunt foarte bune și luminează slab sau deloc.

Vor produce ele acolo un efect, dar nu vei avea o curte luminoasă sau vibrantă pe timpul serii sau al nopții. De aceea zic că merită să iei în considerare niște ghirlande luminoase.

Ghirlandele luminoase pentru curte și terasă îți pot oferi atât o atmosferă cozzy, cât și o atmosferă energică și vibrantă, care va produce multă bună dispoziție.

Prin urmare, în funcție de ghirlandele luminoase pe care le alegi poți produce efectul dorit.

Prețuri ghirlande luminoase

Ghirlandele luminoase nu trebuie să fie scumpe. Spre exemplu, din ce am văzut pe magazinul online de ghirlande luminoase Save Electro, o ghirlandă luminoasă care poate susține 15 becuri e puțin peste 200 lei.

La acest preț trebuie să adaugi prețul becurilor pe care ți le poți alege în funcție de dorințe.

Poți alege lumină caldă pentru ghirlanda luminoasă, poți alege lumină rece pentru ghirlanda luminoasă, iar dacă vrei un plus de culoare te poți juca și cu becuri colorate pe ghirlandele luminoase.

Eu personal aș alege lumina caldă dacă aș vrea să-mi pun ghirlande luminoase în curte, dar, bineînțeles, acest aspect este o chestie subiectivă de gust.

Cu o ghirlandă luminoasă de 15 becuri poți să te joci fără probleme într-o curte de 200 metri pătrați, mai ales că cel mai probabil o vei pune în zona barului, în zona terasei sau în zona mesei și a foișorului, pentru a produce efectul plăcut de lumină.

Dacă ai o curte mai mare sau dacă vrei să faci un design ce include aglomerare de lumini sau pereți de lumini, poți să iei în calcul achiziția mai multor ghirlande luminoase, dar după cum vezi, prețul ghirlandelor luminoase nu este deloc de speriat.

Este clar că dacă ai o curte mare îți vei permite fără probleme să o decorezi cu ghirlande luminoase :)

Ghirlande luminoase rezistente

Știm foarte bine, mai ales pe fondul ultimelor fenomene extreme recente, că vara poate fi și destul de ploioasă.

Bine, atunci când vine musonul, ploaia cu piatră sau tornada (Doamne ferește), nu există nici o ghirlandă luminoasă sau bec care să reziste. Dar în situații extreme de genul acesta abia rezistă copacii sau gardurile.

Însă o ghirlandă luminoasă cu protecție IP54 ar trebui să fie suficientă pentru a-ți oferi protecție de bază împotriva prafului, vântului ușor și al ploilor normale de vară sau de toamnă târzie (presimt că septembrie va fi noul august anul ăsta, iar în octombrie încă va fi cald tare).

Prin urmare, pregătește-te să recuperezi zilele ploioase din iunie cu multe nopți plăcute de vară în cel puțin următoarele 3 luni.

Cum să montez ghirlandele luminoase

Idei ghirlande luminoase

Poți monta ghirlandele luminoase în curte inspirându-te de pe diverse boarduri de pe Pinterest sau chiar căutând pe Google.

Sfatul meu este ca atunci când amenajezi cu ghirlande luminoase curtea, să te gândești să îți vină ușor să le strângi sau reconfigurezi.

De ce? Pentru că în majoritatea timpului poate vrei o atmosferă cozzy de seară pentru a petrece timp de calitate pe o bancă sau un leagăn împreună cu soțul/soția sau copiii.

Dar poate în anumite zile de vară vrei să organizezi o seară cu prietenii și vrei să reconfigurezi ghirlandele luminoase altfel, într-un design mai activ și mai energic care să stârnească cheful de petrecere de curte ”ca în filme”.

Îți recomand totuși să fii decent și să nu dai muzica tare sau să nu faci multă gălăgie dacă alegi să faci o petrecere în curte.

Locuiesc la casă din 2019 într-un cartier bun, lipit de Galați. Am noroc de vecini buni. Însă la câteva case distanță locuiesc și vecini care rareori se trezesc că vor să dea muzica la maxim și să o țină așa până târziu în noapte.

Deși se aude înfundat când închizi geamurile, tot e deranjant.

Așa că dacă faci party în curte pentru ca prietenii să-ți admire ghirlandele luminoase, dă dovadă de empatie, nu face petrecerea în mijlocul săptămânii când toată lumea merge la muncă, discută eventual înainte cu vecinii dacă e în regulă și dă muzica mai încet după o anumită oră.

Iar dacă nu ți-ai decorat curtea cu lumini, îți recomand să arunci un ochi aici pe ghirlande luminoase.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Decoreaza-ti curtea folosind ghirlande luminoase”

  1. Ghirlandele luminoase dau o atmosfera speciala gradinii, mai ales pe timpul verii cand petrecem mai mult timp afara. Sunt foarte frumoasa, merita achizitionate.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.