Windows 8

Windows 8 a fost lansat oficial de ceva vreme şi m-am apucat să-l testez. Am instalat o variantă Windows 8 Enterprise pe laptopul soţiei şi o variantă Windows 8 Pro pe laptopul meu. Nu am competenţele necesare să fac un review la Windows 8, dar pot să vă spun ce mi-a plăcut şi ce nu mi-a plăcut. Părerile mele simple, pe scurt, foarte scurt.

Windows 8

Pentru cei care nu obişnuiesc să citească un articol de-al meu până la capăt, trebuie să menţionez că am revenit la Windows 7 Ultimate pe 64 de biţi. Asta ca să trageţi deja nişte concluzii, cu toate că nu am să arunc cu pietre în Windows 8. Windows 8 poate fi un sistem de operare bun, dar nu pentru laptopul meu. Nu deocamdată.

Pozitive Windows 8

 • se mişcă bine, e mai rapid
 • recunoaşte drivere fără probleme odată ce te-ai conectat la internet
 • se vede îmbunătăţirea grafică a interfaţei de utilizare
 • consumă mai puţină baterie în cazul dispozitivelor mobile, respectiv laptop, că doar aşa am testat eu
 • este mai simplist şi dacă nu eşti pretenţios poate oferi strictul necesar cu câteva clickuri de oriunde te-ai afla
 • contul de Outlook.com asociat sistemului pare o evoluţie în centralizarea aplicaţiilor şi informaţiilor
 • de salutat iniţiativa unui store de aplicaţii şi jocuri (Windows Marketplace)

Negative Windows 8

 • interfaţa Metro nu te dă pe spate dacă foloseşti un dispozitiv fără touchscreen, ba mai mult, îţi pare uşor peste mână faţă de interfaţa cu care eşti obişnuit (lipseşte butonul Start – se zice că nu preţiueşti ceva suficient de mult până nu pierzi respectiva chestie)
 • după updateuri nu am mai reuşit să accesez Internet Explorer de pe desktop, iar aplicaţia IE din Metro e foarte nasol de folosit
 • unele aplicaţii nu funcţionează încă (de exemplu, am licenţă pe BitDefender 2012 şi pe Windows 8 nu merge, iar licenţă pe 2013 n-am)
 • x-ul pentru închiderea aplicaţiilor nu mai este prezent în Metro şi nici tasta Esc nu mai face acolo ce suntem obişnuiţi că face
 • magazinul de jocuri şi aplicaţii e mai mult decât sărăcăcios
 • trebuie să foloseşti mult mai dest tasta Windows de pe tastatură, iar dacă nu eşti obişnuit s-ar putea să nu-ţi vină prea mult la îndemână

Concluzii Windows 8

 • pe dispozitive mobile cu touchscreen s-ar putea dezvolta foarte mult
 • nu prezintă suficiente avantaje sau beneficii ca un utilizator relativ mulţumit de Windows 7 să treacă la versiunea următoare de sistem de operare doar pentru că e mai nouă

Câştigă cu Windows 8

eMAG.ro, unul dintre cele mai puternice magazine online din România, oferă premii din partea Windows 8 prin intermediul concursului Win 8 @eMAG. Premiile constau într-un Laptop HP Pavilion G6-2230sq, doua laptopuri Sony Vaio, trei laptopuri Acesr Asipre V5 şi 10 mouşi Microsoft Arc. Pentru a participa la concurs trebuie să accesaţi aplicaţia Win 8 @eMAG de pe Facebook (click).

Dacă vrei să vezi oferta completă de produse şi software Windows 8, vă invit să faceţi click aici. Dacă aş fi să recomand cuiva un laptop, cred că cea mai bună ofertă este acum la acest HP: procesor Intel i5, 6GB RAM, memorie video dedicata 2GB, 500GB HDD, difuzoare Altec Lansing, iar lista poate continua.

 Părerea mea! Voi ce spuneţi?

P.S.: Se presupune că trebuie să cumpărăm software original, iar eu susţin această mişcare, însă dacă vreţi să vorbim despre activarea sau activatorul pentru Windows 8, pot să vă spun că nu există încă o variantă finală care să funcţioneze garantat mereu. Cel puţin nu am găsit eu.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „Windows 8”

 1. Cat timp esta valabila, licenta pentru Bitdefender 2012 va functiona si pe Bitdefender 2013 fara nici o problema. Tot ce trebuie sa faci e sa descarci kitul de pe site, si la instalare sa folosesti aceiasi licenta.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.