Vrei să încerci Windows Phone? Merită să începi cu Nokia Lumia 610!

Recunosc că nu l-am testat la adevărata sa valoare, însă am apucat să-mi fac câteva idei despre Nokia Lumia 610, un smartphone mid-range cu sistem de operare Windows Phone.

Trebuie să spun că acest smartphone arată mult mai bine în realitate decât în pozele de pe internet. Prima dată când am auzit de el am căutat pe internet poze şi nu prea mi-a plăcut ce am văzut, însă atunci când am pus pentru prima dată mâna pe un Nokia Lumia 610, mi-am schimbat destul de mult impresiile. În bine :).

Înainte de a vă prezenta pe scurt specificaţiile tehnice ale telefonului, daţi-mi voie să vă spun că m-a împins să mă joc cu telefonul mai degrabă curiozitatea faţă de un smartphone cu Windows Phone decât telefonul în sine. Am rămas plăcut surpins de sistemul de operare Windows Phone. Uşor, intuitiv şi foarte frumos. N-am testat mai multe ca să arunc aiurea cu păreri, dar dacă vreun sistem de operare pentru dispozitive mobile va întrece iOS în uşurinţa de utilizare, cel mai probabil acesta va fi  Windows Phone. Parcă a fost gândit special să fure din utilizatorii iOS prin simplitatea şi frumuseţea sa.

Consider că dacă vrei să încerci pentru prima dată sistemul de operare Windows Phone, merită să o iei uşor, fără să investeşti prea mulţi bani într-un device, dacât dacă eşti super convins deja de acesta. Nokia Lumia 610 este un smartphone cu Windows Phone suficient de accesibil ca preţ încât să-ţi dai seama dacă sistemul ăsta de operare se “pupă” cu tine sau nu. Ştim foarte bine că Nokia Lumia 610 rulează Windows Phone 7.5 şi că nu va rula niciodată Windows Phone 8, conform celor relatate de Microsoft, însă, la bază, sistemul de operare e cam acelaşi, deci e suficient cât să-ţi formezi o opinie.

Iată cu ce se laudă acest smartphone:

 • ecran tactil capacitiv de 3.7 inchi cu 65 de mii de culori redate într-o rezoluţie de 480 x 800 pixeli (densitate de 252 de pixeli)
 • 8GB de memorie internă şi 256MB RAM
 • conectivitate wireless şi 3G
 • cameră foto de 5MP cu autofocus şi bliţ LED
 • procesor de 800MHz (aţi putea spune că e slab, dar merge brici pe sistemul de operare)
 • GPS integrat
 • 4 culori disponibile: alb, albastru, violet-roz şi negru
 • acumulator Li-Ion de 1.300 mAh

După cum v-am spus, nu l-am testat ca să pot emite şi alte păreri decât cea care dă titlul articolului: Vrei să încerci Windows Phone? Merită să începi cu Nokia Lumia 610!

A, mai era ceva :). Display-ul e atât de “oglindă“, încât reflectă şi obiectivul camerei foto de la telefonul cu care i-am făcut pozele. Puteţi observa asta prin imaginile de mai jos.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Vrei să încerci Windows Phone? Merită să începi cu Nokia Lumia 610!”

 1. WP 7.5 si 7.8 sunt end of life. Telefoanele WP sunt ok, inovatoare dar din păcate le lipsesc multe chestii. De ce ai achiziționa un echipament care nu va mai avea nici un viitor ? (suport zero de la Microsoft, aplicații din ce în ce mai compatibile, toți merg pe WP 8 care nu e acceptat pe WP 7.x)

  http://www.crossfire.ro/2013/02/windows-phone-adus-la-versiunea-7-8/

  PS: am si eu o intrebare ciudată: cu adresă de mail simplă / URL nu se poate trimite comentariu la tine ? (dacă imi completez datele mele, mă trimite să mă loghez la WordPress, unde nu am cont)…

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.