Google Plus: îl voi lua mai în serios

Când a apărut Google Plus, am fost printre primii care s-au bucurat să primească o invitație și să-l testeze. Inițial mi-a plăcut, iar toate știrile despre rețeaua de socializare Google Plus arătau ca va fi un competitor direct pentru Facebook în scurtă vreme.

Din păcate lucrurile au stagnat la un moment dat, iar Google Plus nu a mai fost acel făt frumos călare pe cal alb pe care mulți îl așteptau. Se făceau pe zi ce trece tot mai multe conturi de Google Plus, dar nu erau folosite.

Eu astăzi am împlinit limita maximă de 5.000 de persoane în cercuri și mi-am tras un semnal de alarmă. Am ajuns la acest număr de persoane pentru că din reflex adăugam în cercuri pe toți cei care mă adăugau inițial, indiferent dacă îi cunoșteam sau nu. Butonul ăla roșu din colțul din dreapta al browser-ului nu-mi dădea pace.

Inițial am zis că va fi o metodă bună de promovare a articolelor de pe blog și că orice om în plus nu strică. Dar iată că am ajuns să am cercurile de Google Plus pline cu chinezi, arabi sau alte nații care clar m-au adăugat cu obiectivul de a face SPAM. Și bineînțeles că SPAM-ul a început să vină cu nemiluita. În afară de câțiva oameni pe care îi pot număra pe degete, toți fac doar SPAM. Mai există cei care își distribuie articolele de pe siteuri sau bloguri (și n-am nimic cu ei, e chiar ok că o fac – și eu fac la fel) și cei care nu distribuie nimic, nu interacționează, nu își verifică contul de Google Plus.

De aceea mi-am propus să iau Google Plus mult mai în serios. Momentan am reorganizat și redenumit cercurile. Am ajuns la 4 cercuri: Friends, Family, Blog și Work. Urmează o triere inițială a oamenilor din cercuri, așa la prima vedere. Vă dați seama ca n-am să iau la mână fiecare persoană având în vedere că am 4.999. Am mai luat eu liste de contacte sau de mailuri la mână, dar erau maximum 300-400 și mi s-a părut o grămadă. De analizat la mână 5.000 de contacte nici nu încape vorba.

Apoi, în faza finală voi selecta toate contactele din cercul Blog (că acolo sunt marea majoritate) și voi deselecta manual persoanele pe care le cunosc, persoanele al cărui nume mi se pare cunoscut, care au o poză normală de profil și care au nume și prenume scrise calumea. Tot ce va rămâne selectat va fi șters din cercul respectiv. Voi face probabil după aceea încă o triere și reorganizare și cam asta ar fi.

Google Plus

Estimez că voi rămâne la maximum 1.000 de persoane, deși tot e mult, iar pe parcurs voi scoate din cercuri pe toți cei care mă SPAMEAZĂ, mai ales pe cei care îmi propun diverse linkuri către business-uri de tip MLM. Am observat deja că este și un profil al SPAMM-erului de Google Plus: trecut de prima tinerețe, poate chiar la pensie, foarte determinat să facă bani pe net după ce a dat niște bani la băieții deștepți care îi promiteau soluția miraculoasă de a face bani pe net. Unii dintre ei sunt atât de agresivi încât mă abordează direct și pe Google Hangouts.

După ce termin cu toate astea, mă voi apuca de folosit mai des Google Plus pentru că odată cu schimbarea designului, mi se pare o rețea de socializare mult mai atractivă, iar la capitolul funcționalități probabil e cea mai completă. Revenirea mea la Android cred că mă va ajuta și mai mult să folosesc Google Plus ca pe o rețea de socializare, nu numai o rețea în care voi distribui articolele de pe blog.

Google Plus

Știu că mulți dintre voi, cei care mă citesc, aveți cont pe Google Plus (că vă am sigur în cercuri :)). Ce spuneți, odată cu redesignul vi se pare o rețea de socializare mai atrăgătoare?

12 comentarii la „Google Plus: îl voi lua mai în serios”

  1. Sunt foarte multi cu Google Plus deoarece acum cand iti faci un cont de Youtube iti faci si un cont de G+ :)) si omu, el nici nu stie ca are G+, sau il foloseste o data la 10 ani cand intra din greseala.

    Iar cu paginile, mi-am facut si eu de curand (nah, ca sa-mi schimb numele de pe YT, dar totusi nu mi-a placut modificarea asa ca am deconectat conturile, dar pagina a ramas).
    Iti recomand sa-ti faci pagina, adugi acolo toti necunoscutii si asa iti ramane profilul curat ;)

    Răspunde
  2. Si eu folosesc Google Plus inca de cand era cu invitatii. Mi-a placut de la inceput reteaua de socializare. Din pacate, exista aceasta limita de 5000 pe care-i poti adauga. Chestia e ca am picat si eu „examenul” si am adaugat tot ce am prins. Din pacate, dureaza incredibil de mult sa faci curatenie in 5000. Am sters vreo 1000 de straini, apoi am mai adaugat cativa romani.. Dar si acum am foarte multi din afara care sunt total irelevanti. Faza e ca si un foarte mare procent de romani reprezinta un target total irelevant pentru a-ti promova blogul.

    Chestia e alta. Degeaba ii urmaresti tu, daca nu te urmaresc si ei. Daca ai 5000 si te urmaresc doar 10, articolele tale apar doar la cei 10. Sper sa nu ma insel. Incerc in fiecare zi sa elimin din contacte, sa imi gestionez oarecum fluxul de informatii, dar e greu. Imi intra uneori peste 100 distribuiri pe minut. Daca nu si mai bine. Iti dai seama ca nu prea pot prinde mare lucru.

    Din fericire, sunt urmarit de peste 2600, iar un procent din acestia chiar se converteste in trafic. Depinde si in ce perioada a zilei dau distribuire.

    PS: te am la prieteni (grup restrans de pana in 60 pers)
    PS2: am pagini pentru ambele bloguri. Recomand sa-ti faci.

    Răspunde
  3. Nu ma pricep, dar cred ca greseala vine de la faptul ca nu ai facut o pagina pe google+ pentru gabrielursan.ro . Apoi pe blog cred ca ar trebui sa promovezi follow la acea pagina, nu add to circles la profilul tau real (Gabriel Ursan).

    In felul asta pe pagina blogului poti sa-ti promovezi articolele iar pe profilul real poti sa interactionezi cu prietenii. Daca am inteles eu gresit te rog explica-mi. Si eu zilele astea pentru prima data incerc sa devin „social”, si am si profil de spammer, trecut de prima tinerete :)

    Răspunde
  4. Plus o sa aiba din ce in ce mai multi utilizatori nu pentru ca ar oferi ceva deosebit, ci pentru ca Google conditioneaza noile servicii de activarea contului.

    Răspunde
  5. Eu l-am folosit si inainte si dupa design, cred ca din perioada in care ai primit si tu invitatia. Mi-a placut inca de la inceput, dar… n-a avut boom-ul pe care il credeam…
    Oricum, se discuta mult mai mult, se pornesc discutii, sunt comunitati, inainte nu era atat de mult folosit.
    Incerc sa mai postez noutati si doar acolo…dar inca nu primesc feedbackul de pe Facebook…

    Răspunde
  6. E o retea, cel putin deocamdata, mai aerisita decat facebookul. Eu il folosesc pentru promovarea blogului dar am si cateva persoane cu care interactionez si le urmaresc postarile doar pe G+.

    Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.