Unde au disparut linkurile din WordPress?

Dacă ai făcut update la cea mai nouă versiune de WordPress, probabil te întrebi Unde au disparut linkurile din WordPress?. Ei bine, nu e nici un bug, pentru că cei de la WordPress au anunțat clar că vor renunța clar la această facilitate. Pe platforma WordPress CSM (adică self installed) deja au făcut-o, iar pe platforma free WordPress.com probabil o vor face în scurtă vreme.

unde au disparut linkurile din wordpress

Unde au disparut linkurile din WordPress?

Ce e de făcut?

Există două soluții din punctul meu de vedere.

Prima soluție presupune instalarea plugin-ului Link Manager înainte de a face update la noua versiune de WordPress. Astfel, toate linkurile din blogroll vor rămâne la locul lor și după ce treci la noua versiune de WordPress. Dacă ai făcut deja update și ai descoperit abia după aceea că nu mai ai blogroll, nu prea știu cum să te îndrum, mai ales dacă aveai o listă consistentă de linkuri, iar adăugarea lor manual nu e tocmai la îndemână. Dar de asta există câmpul de comentarii, ca să ne ajutăm între noi, nu ;)?

A doua soluție presupune folosirea meniurilor custom pentru a adăuga linkuri în zonele de widget-uri. Din punctul meu de vedere e mult mai greu să le administrezi așa, dar e totuși o variantă nouă de a-ți reconstrui lista de bloguri și siteuri pe care le urmărești. Partea faină cu aceste meniuri custom e că poți pune cam ce vrei în ele: pagini, categorii, linkuri etc. Partea nasoală e că ai un pic de muncă, dar în final ajungi la rezultatul dorit.

Eu am ales prima variantă, cea cu plugin-ul. Chiar dacă e încă într-o variantă beta, până acum nu mi-a dat bătăi de cap. În plus, plugin-ul Link Manager este realizat chiar de cei de la WordPress, deci e cât de cât safe din anumite puncte de vedere.

4 comentarii la „Unde au disparut linkurile din WordPress?”

  1. Ai dreptate Gabriel, am observat si eu acest lucru si sunt foarte suparata pe ei. Probabil Dumitru nu a facut update si de aia ii apare link-urile.

    Răspunde
    • Probabil e valabil doar pentru instalările noi de WP? Mai cercetez. Cert este că eu mi-am instalat ultima versiune și nu erau, iar când am început să scormonesc pe Google am aflat cele menționate în articol.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.