Unde au disparut linkurile din WordPress?

Am scris o carte! Se numește ”De ce nu”. Vezi aici despre ce este vorba și înscrie-te pentru precomandă. Mulțumesc!

M-ar ajuta foarte dacă te abonezi la canalul meu de YouTube + 🔔 Mulțumesc anticipat! 🙏

Dacă ai făcut update la cea mai nouă versiune de WordPress, probabil te întrebi Unde au disparut linkurile din WordPress?. Ei bine, nu e nici un bug, pentru că cei de la WordPress au anunțat clar că vor renunța clar la această facilitate. Pe platforma WordPress CSM (adică self installed) deja au făcut-o, iar pe platforma free WordPress.com probabil o vor face în scurtă vreme.

unde au disparut linkurile din wordpress

Unde au disparut linkurile din WordPress?

Ce e de făcut?

Există două soluții din punctul meu de vedere.

Prima soluție presupune instalarea plugin-ului Link Manager înainte de a face update la noua versiune de WordPress. Astfel, toate linkurile din blogroll vor rămâne la locul lor și după ce treci la noua versiune de WordPress. Dacă ai făcut deja update și ai descoperit abia după aceea că nu mai ai blogroll, nu prea știu cum să te îndrum, mai ales dacă aveai o listă consistentă de linkuri, iar adăugarea lor manual nu e tocmai la îndemână. Dar de asta există câmpul de comentarii, ca să ne ajutăm între noi, nu ;)?

A doua soluție presupune folosirea meniurilor custom pentru a adăuga linkuri în zonele de widget-uri. Din punctul meu de vedere e mult mai greu să le administrezi așa, dar e totuși o variantă nouă de a-ți reconstrui lista de bloguri și siteuri pe care le urmărești. Partea faină cu aceste meniuri custom e că poți pune cam ce vrei în ele: pagini, categorii, linkuri etc. Partea nasoală e că ai un pic de muncă, dar în final ajungi la rezultatul dorit.

Eu am ales prima variantă, cea cu plugin-ul. Chiar dacă e încă într-o variantă beta, până acum nu mi-a dat bătăi de cap. În plus, plugin-ul Link Manager este realizat chiar de cei de la WordPress, deci e cât de cât safe din anumite puncte de vedere.

Te interesează marketingul? Am un articol actualizat aici despre cele mai bune unelte de marketing care îți cresc câștigurile.

M-ar ajuta foarte dacă te abonezi la canalul meu de YouTube + 🔔 Mulțumesc anticipat! 🙏

Vrei un email Duminica?

Trimit un email pe saptamana, Duminica la 11:00. Contine articolele din saptamana anterioara. Doar daca scriu ceva. Altfel nu te deranjez.

Multumesc!

Eroare

4 comentarii la „Unde au disparut linkurile din WordPress?”

    • Probabil e valabil doar pentru instalările noi de WP? Mai cercetez. Cert este că eu mi-am instalat ultima versiune și nu erau, iar când am început să scormonesc pe Google am aflat cele menționate în articol.

      Răspunde
  1. Ai dreptate Gabriel, am observat si eu acest lucru si sunt foarte suparata pe ei. Probabil Dumitru nu a facut update si de aia ii apare link-urile.

    Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Multumesc pentru share!
Mă poți urmări și pe alte rețele sociale dacă dorești să ținem legătura.
Send this to a friend