[Video] Unboxing Huawei Mate30 Pro (No Edit), primit în teste de la Orange România

Am primit în teste de la Orange România prin programul Orange Smartphone Tester probabil cel mai controversat smartphone al momentului, Huawei Mate30 Pro.

De ce controversat?

Păi, probabil dacă ești interesat de tehnologie, politică sau economie au auzit cel puțin măcar o dată de scandalul dintre compania chinezească Huawei și S.U.A.

Prin urmare, Google a decis să nu mai ofere suport companiei Huawei, iar astfel Huawei Mate30, devine unul dintre primele telefoane Huawei care deși rulează pe Android, nu are suport Google.

Ce înseamnă că nu are suport Google?

Păi, nu ai magazinul Google Play, iar fără magazinul de aplicații Google Play, nu poți instala aplicații. Cel puțin nu poți instala aplicații oficiale Google de care probabil nici nu conștientizezi cât ești de dependent:

  • Gmail
  • Google Maps
  • Google Drive
  • Google Docs, Sheets sau Slides

Păi și ce rost mai are telefonul în cazul ăsta?

Poți instala aplicații pe el prin intermediul altor magazine de aplicații (și mă voi juca cu asta). Adică poți să pui Facebook, Instagram sau WhatsApp pe el sau poți instala diverse jocuri la o primă vedere.

De asta am și acceptat să primesc telefonul ăsta în teste. Pentru că sunt foarte curios dacă se poate supraviețui fără Google.

În rest, telefonul e bombă ca specificații, display și camere foto/video. Chiar un prieten comenta pe canalul meu de YouTube că ar lua Huawei Mate30 Pro doar pentru cameră.

Ce întrebări aveți?

Are cineva întrebări despre Huawei Mate30 Pro, smartphone-ul Android fără Google? :)

#HuaweiMate30PRO #OrangeSmartphoneTester

Huawei Mate30 Pro

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.