Un record de trafic cu care îmi încep bine săptămâna :)

De sâmbătă am început să înregistrez o creştere semnificativă de trafic pe GabrielUrsan.ro. Iniţial m-am mirat destul de mult pentru că sâmbăta e cea mai proastă zi de trafic, indiferent ce site ai avea – statistică pe care o observ de ani buni pe mult mai multe siteuri pe care le am sau de care mă ocup.

Totuşi, Duminica asta am făcut un record de trafic pe blogul GabrielUrsan.ro, creştere la care nu mă aşteptam atât de mult. Ar fi aiurea să spun că e total surprinzător, dar nu mă aşteptam să ajung la cifrele astea, mai ales că blogul GabrielUrsan.ro se află pe o platforma WordPress.com, platformă ce nu îmi permite prea multe optimizări SEO on-page şi nici instalare de plugin-uri SEO.

Scriu acest articol ca să spun că se pot depăşi cu uşurinţă 3.000 de vizitatori absolut unici pe zi şi pe platforma WordPress.com, nu doar ca să mă laud :). Deci, se poate şi fără prea mare strofocare, analize SEO amănunţite şi SEO on-page. Ştiu bine de unde şi cum provine traficul absolut organic, şi mă aştept ca aşa cum a venit aşa să se reducă, dar mi-am confirmat nişte teorii legate de SEO on-page şi impact potrivit la timpul potrivit. Indiferent de platforma de WordPress aleasă.

3.585 de vizitatori unici care au generat 5.026 de vizualizări, adică o medie de 1.36 de vizualizări de pagini per vizitator. Eu zic că e bine pentru un blog de non-A-Lister :) care rulează pe platforma semi-free (pentru că am cumpărat maparea) de WordPress.com. Nu :)?

Trafic GabrielUrsan.ro

13 comentarii la „Un record de trafic cu care îmi încep bine săptămâna :)”

 1. Bravo, din cate am vazut pe forum se pare ca s-au facut niste actualizari din partea lui google, deci acest trafic ar trebui sa mentina o perioda sau paote chiar ca creste.

  Răspunde
 2. e bine, doar ca aceste oscilatii bruste nu rezista in timp… eu am avut chiar o crestere substantiala care a durat vreo luna si ceva, apoi a inceput sa scada, mult prea mult. E ciudat, n-am inteles …dar asta e nici nu prea imi bat capul.

  Răspunde
 3. Ochelarii de la Google sunt de vina fratioare si unii ar spune despre aceasta ca e un fel de n-ar mai fi :)

  O sa mai scada traficul dupa ce articolul cu pricina trece pe paginile 2, 3, s.a.m.d.

  Răspunde
  • Emil, am domeniu propriu, dar este mapat pe WordPress.com. Adica, eu folosesc platforma „free”, cu alte cuvinte, chiar daca ea costa la mapare sau la alte functionalitati. De exemplu: tu ai emilcalinescu.eu hostat pe un server privat, companie de hosting, ce ai tu, etc. Iti faci un emilcalinescublog.wordpress.com si platesti mapare la emil calinescu.eu. Astfel, blogul emilcalinescublog.wordpress.com se va regasi la emilcalinescu.eu dupa mapare si schimbarea ns-urilor. Vei avea parte de aceeasi platforma sigura si rapida WorPress.com, dar te vei limita doar la serviciile oferite de ea. Nu e la fel ca la self-installed WordPress.org.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.