Un blog pe săptămână: Vienela.Blogspot.com

Aşa cum am promis în acest articol scris la Blogatu, mi-am propus că măcar odată pe săptămână să-mi dau cu părerea ocazional despre câte un blog, dacă proprietarul acestuia îmi cere acest lucru. După cum spuneam şi acolo, nu garantez că e o părere corectă pentru că nu există pareri corecte sau incorecte. Există doar păreri :)!

Am să o iau în ordinea mailurilor primite şi voi continua cu blogul care se regăseşte la adresa Vienela.Blogspot.com. E drept că nu va fi chiar un blog pe săptămână pentru că au fost foarte multe cereri, dar într-o lună sper să normez totul la doar un blog pe săptămână.

Un blog pe saptamanaNumele blogului despre care îmi dau cu părerea: Vienela.Blogspot.com

Data în care părerile mele sunt valabile: 05.05.2012

Domeniu şi Platformă (3/5)

Platforma Blogger free este o platformă destul de bună, având în vedere că spre deosebire de alte platforme îţi permite să pui inclusiv reclame Google AdSense la tine pe blog dacă ai suficient trafic şi vrei să scoţi un ban vreodată. În plus, se zvoneşte că fiind platforma Google pentru blogging ai avea şi cine ştie ce avantaje SEO, dar încă nu am văzut demonstraţii concrete. Numele subdomeniului e scurt şi destul de uşor de reţinut, însă e doar un subdomeniu. Dacă îţi place şi vrei să continui în ale bloggingului cu entuziasm, îţi recomand să te orientezi către alegerea unui domeniu propriu pe care poţi să îl mapezi foarte uşor la platforma gratuită Blogger dacă nu vrei să-ţi baţi capul cu hostingul sau cu alte aspecte tehnice.

Design (1/5)

Tema este una simplă, iar eu apreciez foarte mult temele simple, însă tema de pe acest blog este extrem de încărcată. Tot felul de widgeturi şi funcţionalităţi care îţi iau ochii şi te distrag complet dela ce este mai important: conţinutul. În plus, nu reuşesc să văd decât un singur articol pe pagina principală, iar pentru a citi articolele mai vechi trebuie să mă chinui un pic să le caut. Oamenii vor să aibă acces uşor la cel puţin 6 – 10 articole atunci când intră pe pagina principală a unui blog, dar înainte de asta vor să poată citi măcar câteva rânduri din respectivul articol ca să ştie dacă vor să-l deschidă sau nu. Articolele tale sunt mai importante decât ce citeşti zilinc sau decât lista ta de bloguri – gândeşte-te la asta – este blogul tău nu blogul altora. În ceea ce priveşte widgeturile din dreapta sau elementele care încarcă blogul, pot spune că asta nu place nici măcar motoarelor de căutare pentru că face ca siteul să se încarce greu în anumite momente, dapă-i vizitatorilor umani. Îţi recomand niţică aerisire acolo.

Conţinut (5/5)

Îmi place să văd articole scrise din suflet, fără gânduri ascunse pentru a obţine trafic. Nu există articole bune sau proaste, există doar articole potrivite sau nepotrivite. Ei bine, genul de articole care sunt scrise pe acest blog sunt potrivite pentru aceasta şi îmi inspiră o puternică conexiune cu autorul. Îmi place când văd sinceritate şi entuziasm. Mai mult nu pot comenta. Felicitări!

Notă finală (3/5)

Nota finală rezultă din media aritmetică a celor 3 note de mai sus. Cu un pic mai multă orientare către design, aşezare în pagină şi focus către conţinut, sunt convins că acest blog se poate îmbunătăţi considerabil peste noapte. Pasiune şi energie există. O simt. Asta reprezintă 80% din 100% succes. Şi ca o notă personală vis-a-vis de „Personalitatea mea e…ceea ce sunt.Atitudinea mea…depinde de ceea ce esti tu.„, dă-mi voie să-ţi spun că atitudinea şi personalitatea sunt una şi aceeaşi chestie. Atitudinea potrivită nu depinde de ceilalţi pentru că generează reacţii şi nu acţiuni, aşa cum ar trebui să genereze o atitudine potrivită. Reacţionarea nu e întotdeauna fructul unei atitudini potrivite, acţionarea da! Nu m-am putut abţine :), mai ales că pe lângă vânzări, mai predau şi dezvoltare personală la anumite traininguri.

3 comentarii la „Un blog pe săptămână: Vienela.Blogspot.com”

  1. Gabriel, iti multumesc mult! Nu ma asteptam la asemenea aprecieri. Am scos deja unele widgeturi de pe blog, in urma criticilor tale(pentru care iar iti multumesc). In ceea ce priveste accesul la postarile vechi, consider ca arhiva din dreapta ultimei postari este destul de vizibila. Sincera sa fiu, aranjamentul in pagina(cu o singura postare si arhiva langa) este inspirat de la bloggerii vechi, diferenta fiind doar tema si lungimea blog-roll-ului. Am mutat si locul postarilor populare.
    Asa sunt si in offline, am mai multa grija de altii decat de mine. :))

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.