Un blog pe săptămână: Mierea-de-Albine.Blogspot.com

Aşa cum am promis în acest articol scris la Blogatu, mi-am propus că măcar odată pe săptămână să-mi dau cu părerea ocazional despre câte un blog, dacă proprietarul acestuia îmi cere acest lucru. După cum spuneam şi acolo, nu garantez că e o părere corectă pentru că nu există pareri corecte sau incorecte. Există doar păreri :)!

Am să o iau în ordinea mailurilor primite şi voi continua cu blogul care se regăseşte la adresa Mierea-de-Albine.Blogspot.com. E drept că nu va fi chiar un blog pe săptămână pentru că au fost foarte multe cereri, dar într-o lună sper să normez totul la doar un blog pe săptămână.

Un blog pe saptamanaNumele blogului despre care îmi dau cu părerea: Mierea-de-Albine.Blogspot.com

Data în care părerile mele sunt valabile: 21.05.2012

Domeniu şi Platformă (2/5)

Nota mai mică este pentru numele subdomeniului, nu pentru platformă. Despre Blogger nu am decât cuvinte de laudă pentru că e o platformă free mult mai flexibilă din anumite puncte de vedere decât platforma WordPress free. Numele domeniului este destul de greu de reţinut chiar dacă face referire directă la subiectele despre care autorul scrie pe blog. Probabil pentru motoarele de căutare este un nume bun, însă pentru cineva care vrea se acceseze blogul direct e greu să reţină cratimele dintre cuvintele ce alcătuiesc numele subdomeniului. De pe Blogger poţi mapa cu uşurinţă un domeniu .ro (îţi recomand) către blogul actual şi îl poţi seta ca domeniu principal. Având în vedere conţinutul de calitate eu zic că merită investiţia. Ştiu că la prima vedere pare că toate domeniile .ro potrivite pentru un astfel de blog sunt deja luate, dar crede-mă că dacă ai un dram de inspiraţie într-o seară poţi găsi ceva interesant, scurt şi uşor de reţinut.

Design (3/5)

Acest blog are un design uşor personalizat, dar nu pare să aibă nimic ieşit din comun. Mă refer la amprenta personală pe care trebuie să o inspire un astfel de blog. Cu toate că distribuţia elementelor a fost realizată cu mult bun simţ şi cu atenţie, zona de widgeturi din dreapta mi se pare mult prea încărcată. Sunt multe elemente care îţi pot lua ochii de la ce este cel mai important de fapt: conţinutul minunat. În plus, dacă dai scroll până la final, se observă că elementele din dreapta depăşesc cu mult zona de conţinut propriu, iar acest lucru întăreşte puţin senzaţia de încărcare. Sunt multe templateuri free pentru Blogspot care pot fi găsite cu uşurinţă pe Google dacă ai de gând să faci ceva schimbări capitale.

Conţinut (5/5)

Recunosc că acest blog nu-mi este deloc străin încă de pe vremea când autorul oferea printr-un comentariu de pe GSMRo.ro miere de albine pentru autonomia ridicată a unui smartphone :) (parcă). Revenind la subiect, trebuie să spun că autorul este expert pe nişa despre care scrie. Am descoperit foarte multe aspecte despre mierea de albine şi am descoperit că există foarte mulţi vânzători de miere de albine care vând miere contrafăcută. În rest, nu am ce comenta mai mult aici: notă maximă.

Notă finală (3,33/5)

Nota finală este formată din media artmetică a celor 3 note de mai sus. Nu prea pot emite păreri generale pentru că sunt destul de străin de această nişă, însă merită să te gândeşti la achiziţionarea unui domeniu (de preferat .ro, după cum ziceam şi mai sus) şi la rearanjarea temei. În rest, numai de bine!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Un blog pe săptămână: Mierea-de-Albine.Blogspot.com”

  1. Iti multumesc mult pt sfaturi. Aproximativ de o luna de zile, cu ocazia primei intalniri a bloggerilor Satmareni, m-am hotarat sa-l trec pe .ro si sa-mi fac un magazin online.
    Sincer nu ma asteptam la o nota mai mare de 2, dupa cate stiu despre acest domeniu. (ma tarai mai mult).

    Răspunde
    • Cu mare plăcere! Mă bucur că ai primit feedbackul meu aşa cum trebuie. Dacă îţi faci un magazin online îţi recomand cu tărie să nu te laşi de blogging. Trebuie neapărat ca magaziul tău să fie strâns legat de un blog din două motive: 1. Te ajută d.p.d.v. SEO; 2. Scrii foarte bine pe nişa ta. Succes!

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.