Un blog pe săptămână: Blogatu.ro

Aşa cum am promis în acest articol scris la Blogatu, mi-am propus că măcar odată pe săptămână să-mi dau cu părerea ocazional despre câte un blog, dacă proprietarul acestuia îmi cere acest lucru. După cum spuneam şi acolo, nu garantez că e o părere corectă pentru că nu există pareri corecte sau incorecte. Există doar păreri :)!

Am să o iau în ordinea mailurilor primite şi voi continua cu blogul care se regăseşte la adresa Blogatu.ro. E drept că nu va fi chiar un blog pe săptămână pentru că au fost foarte multe cereri, dar într-o lună sper să normez totul la doar un blog pe săptămână.

Un blog pe saptamanaNumele blogului despre care îmi dau cu părerea: Blogatu.ro

Data în care părerile mele sunt valabile: 01.05.2012

Domeniu şi Platformă (5/5)

Pentru domeniu nu putem acorda decât nota maximă având în vedere că este vorba despre un domeniu consacrat şi renumit prin blogosfera românească. 1 din 3 bloggeri cred că au auzit de Blogatu şi probabil că 1 din 4 bloggeri ştiu că Marius Călugăru este de fapt cel din spatele proiectului Blogatu.ro. Platforma folosită e WordPress self installed, iar acest lucru oferă foarte multă libertate de optimizare şi configurare. Ca un sfat din partea celui păţit care suflă şi în iaurt acum, recomand o analiză atentă a securităţii şi o îmbunătăţire pe acest segment dacă este cazul, bineînţeles. WordPress are multe găuri de securitate.

Design (4/5)

Nu este un design care te dă pe spate sau te face să te simţi că ai ajuns pe nu ştiu ce mare blog, însă e un design original, iar acest lucru e mai greu de găsit în România. Zic că e mai greu de găsit pentru că dacă mai sunt şi unii care nu aleargă după template-uri free, aceştia aleg adesea o temă la 30 – 40 – 50 de dolari care să le satisfacă cererile. Ei bine, puţini au tema proprie şi originală în blogosfera românească, dar nu am dat notă măximă pentru că se mai poate lucra la design cu siguranţă. Nu mică mi-ar fi mirarea să văd mâine poimâine la Blogatu un design total nou, care să inspire un aer mult mai profesionist blogului său.

Conţinut (3/5)

Ştiu că se munceşte mult la acest blog şi mai ştiu că cel puţin Marius este în anumite zile cel puţin 12 ore din 24 în faţa computerului lucrând. Totuşi, multitudinea de proiecte în care este implicat acum, nu îi mai oferă timpul necesar pe care orice blogger trebuie să îl aibă pentru a scrie articole dinalea “în starea ZEN“. Măcar un articol orginal, scris din inimă şi de calitate ar aduce un punct în plus acestui blog dacă s-ar întâmpla acest lucru odată pe săptămână. Nu trebuie mult efort … atunci cand inspiraţia te loveşte nu sta pe gânduri şi dezvoltă. Cititorii tăi vor păreri, vor concursuri, dar te vor şi pe tine. Un blogger cu experienţă simte articolele “la normă” şi le diferenţiază de articolele cu adevărat tari! Ştii la ce mă refer!

Notă finală (4/5)

Nota finală este compusă din media aritmetică a celor 3 note de mai sus. O notă foarte bună, dar cine sunt eu să dau note? Blogatu.ro este deja un blog de succes, iar majoritatea A-Lister-ilor care ştiu foarte bine că aruncă constant un ochi acolo, ar trebui să se gândească că mai sunt şi unii care nu au uitat de unde au plecat şi că mai există pe lumea asta şi bloggeri proactivi. Statutul de problogger român ar trebui alocat lui Blogatu pentru că omul ăsta chiar munceşte şi ajută bloggeri pe care unii dintre noi nu ar da nici doi bani şi s-ar amuza copios de ei. Ei bine, omul ăsta măcar îşi sacrifică timpul pe când alţii nici nu îşi pun problema să o facă. Pe bani? E şi normal! Numai că totul este transparent, dar măcar nu vedem linkuri aruncate prin articole în speranţa că vreun cititor de A-Lister nu îşi va da seama ce-i cu ele. Cumva, ăsta e şi un articol care vine ca follow-up la ce zicea MadMike aici.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „Un blog pe săptămână: Blogatu.ro”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.