Un Nikon pentru D-Petre

Iată că a venit momentul să scriu şi articolul pentru D-Petre unde am promis că povestesc un pic despre o cameră foto cu care ar putea face poze bestiale prin parcurile pe care le frecventează.

Vorbim despre camere foto, mai exact despre Nikon D5100.

Nu sunt deloc un expert în ale camerelor foto, dar cred că pot recunoaşte destul de uşor un aparat foto bun. Prima dată mă uit la firma producătoare, apoi mă uit la felul cum arată aparatul (da, la design) şi abia la final mă uit la specificaţii tehnice.

Firmă producătoare

Nikon spune tot. Cunosc destul de mulţi fotografi profesionişti sau fotografi amatori care spun că există Nikon şi restul, aşa cum spuneau cu mulţi ani în urmă mulţi cunoscători în ale telefoniei mobile: Nokia şi restul (bineînţeles, remarca asta nu se mai aplică deloc în prezent). Chiar dacă pe mine m-ar tenta şi un brand precum Canon sau Sony, am auzit de suficient de multe ori: “Stai aşa, dacă vrei un aparat foto bun, alege un Nikon!“. Concret, nu ştiu exact de ce, dar pentru asta există câmpul de comentarii de la un articol – ca să aud cât mai multe păreri pro sau contra.

Design

Chiar dacă acestui model îi lipseşte obiectivul din pachetul iniţial de vânzare, cred că împreună cu un astfel de obiectiv, acest aparat foto ar putea arăta ca o adevărată fiară. Nu mă înţelegeţi greşit, aparatul ăsta foto poate face poze foarte bune şi fără un obiectiv special, dar dacă vrei să te apuci să îţi amortizezi investiţia pe la nunţi şi botezuri, atunci merită să îl completezi.

NIKON D5100 BODY
NIKON D5100 BODY

Specificaţii tehnice

Am să spun câte puţin despre specificaţiile tehnice esenţiale ca să nu risc să vă plictisesc cu un articol tehnic. Camera foto are o rezoluţie de 16.2 MP şi mai ştie să şi filmeze cu sunet la o calitate foarte bună. Restul detaliilor tehnice mă depăşesc aşa că există linkul de mai sus pentru cei care vor să afle mai multe. Ba mai mult, mă aştept de la D-Petre să le dezbată ori într-un articol de la el de pe blog dacă are timp, ori într-un comentariu publicat la acest articol dacă stă mai slab cu timpul.

Preţ

Ăsta e capitolul sensibil care trebuie mereu atins, din păcate. La urma urmei e vorba de buget şi cum puţini sunt cei care aruncă cu banii în stânga şi-n dreapta, trebuie să spun că aparatul foto valorează vreo 2.920 lei, iar obiectivul vreo 3.000 lei :). Acestea fiind spuse, unii dintre noi pot rămâne doar cu un vis, iar alţii pot ţinti să şi-l transforme în realitate.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Un Nikon pentru D-Petre”

 1. Eu am un Panasonic putin mai vechi, are 8 MP, face poze clare, stie destul de multe, are multe setari si zoom optic de 18 ori si digital pana la 72.

  Parerea mea e ca nu prea conteaza megapixelii, decat daca chiar iti trebuie rezolutii mari, ca in rest am vazut si poze de 2 mp care aratau super tare doar ca aveau rezolutia mica :)
  Dar acel Nikon mi se pare chiar genial in combinatie cu acel obiectiv! (eu cred ca cel mai mult conteaza senzorul optic si obiectivul pentru poze clare).

  Răspunde
 2. Multumesc pentru recomandare. Despre aparatul recomandat de tine nu am prea multe de spus. Un DSLR e un DSLR si la nivelul de dezvoltare tehnologica de acum, nu prea mai sunt mari diferente intre producatori.
  Poate reusesc sa scriu, pe blog, despre fotografia ca arta, in era digitala.

  Răspunde
 3. La oferta Nikon D5100 s-a gasit la 2200 Lei. un SUPER pret. De fapt, cel mai bun pret pentru un DSLR de aceasta clasa. Nu am avut bugetul necesar din pacate ca-l cumparam fara sa stau pe ganduri :)

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.