Tu câte adrese de email ai?

Citeam la un blogger „proaspăt” :) că nu foloseşte aceleaşi adrese de email pentru reţelele de socializare. Trebuie să recunosc că acel articol m-a inspirat să scriu şi eu ceva despre acest subiect.

Eu am în acest moment una, două, trei, patru, cinci, da, cinci adrese de email.

EmailAdresa de email principală, adică gabriel.ursan[@]icloud[.]com. Nu o am asociată cu nici un cont online important din motive de securitate. Este adresa de pe care comunic cel mai des, este cel mai expusă şi nu vreau să am surprize. Către această adresa de email am forward la toate mailurile pe care le primesc la celelalte adrese (mai puţin una), astfel încât nu pierd absolut nimic. De serviciul de email iCloud sunt în continuare foarte mulţumit. Am scris mai de mult aici despre el.

Mai am adresa de email de serviciu, având ca terminaţie numele domeniului companiei pentru care lucrez. Toate mailurile care imi vin acolo se duc automat către contul principal menţionat mai sus, astfel încât nu pierd nimic.

Pentru conturile aferente reţelelor sociale folosesc o adresă de email de Yahoo pe care o înregistrez şi la conturile de pe siteuri care nu prezintă încredere şi de la care m-aş putea trezi cu SPAM. Oricum pe această adresă primesc foarte mult SPAM, aşa că e singura adresă pe care o verific separat şi pe care nu am redirecţionat-o către căsuţa principală de email.

A patra adresă de email o folosesc pentru a scrie comentarii pe bloguri şi pentru a interacţiona „la vedere„, fără să-mi pese prea mult de SPAM sau de securitate, doarece nu este asociată cu vreun cont important. Este vorba despre o adresă de Gmail pe care am folosit-o mult mai intens cu ceva vreme în urmă şi n-aş vrea să pierd mailurile de pe ea. Cu ocazia asta i-am găsit şi o utilitate suplimentară.

Ultima adresă de email din cele 5 este cea mai securizată. O adresă de email pe care o folosesc pentru administrarea celor mai importante conturi online, gen blog, diverse conturi de hosting, etc. E o adresă de email pe care nu am folosit-o, nu o folosesc şi nici nu o voi folosi pentru comunicare. Este strict pentru conturi, ştiu numai eu de ea şi cam atât.

Colac peste pupăză, toate cele 5 adrese de email sunt protejate de parole diferite (de fapt, eu folosesc parole diferite pentru toate conturile mai importante, indiferent de serviciu). Parolele sunt de o complexitate ridicată pentru că am folosit litere mari, litere mici, simboluri şi cifre. Pe lângă asta, nu au nici o însemnătate sau ceva care ar putea face referire la persoana mea. Deci sunt greu de reţinut :), aşa că după ce le schimb la o anumită perioadă de timp, mi le notez pe hârtie în dublu exemplar: unul la mine, unul acasă. :) Da, ştiu, sună a paranoia, dar credeţi-mă că ăla păţit suflă şi-n iaurt :).

Tu câte adrese de email ai şi cum le foloseşti?

16 comentarii la „Tu câte adrese de email ai?”

 1. Chiar si dupa multi ani de folosit internetul, tot mai am mania de a-mi mai crea cite vreun cont pe diverse conturi. Chiar acusi mi-oi face un cont si pe iCloud. Pe gmail am 5, pe yahoo 2 (cred), pe hotmail si live.com inca citeva (pentru stocarea in OneDrive). Ca si importanta, un singur cont il folosesc zilnic, restul sint ocazionale. Ca si manager de parole folosesc LastPass, pentru orice cont de utilizator. In contul principal folosesc filtre pentru mesaje si astfel am majoritatea mesajelor sortate pe categorii.

  Răspunde
 2. Eu am momentan doua adrese de mail,una pentru treburi „serioase” (comunicat cu companii si bloggeri) si a doua e o adresa veche,pe care am folosit-o intens pana vara trecuta,acum am decat social networking prin ea. O sa urmeze o a treia adresa pe domeniu propriu pentru un proiect online pe care il voi lansa in curand ;)

  Răspunde
 3. Buna, interesant articol pentru incepatori. Pentru colegul care isi facea probleme ca nu poate crea o alta adresa cu numele lui, as vrea sa spun ca nici nu trebuie intotdeauna sa-ti folosesti numele in adresa. Am vazut conturi gmail cu denumirea „ciocolaticadulce”, de pilda, sau vandapartamentul si nu este niciun fel de problema.

  Răspunde
 4. Eu am 3 adrese, una de yahoo, una de gmail si inca una de la domeniu. Problema este ca am toate conturile amestecate, probabil asa voi face ca tine, sa imi fac un cont doar pentru a ma inregistra in locurile importante. As vrea acum sa-mi fac doua la gmail, una cum spuneam mai sus, iar inca una pentru comunicare, dar nu stiu cum sa pun, orice cu floresculucian e luat…

  Răspunde
 5. da asa trebuie sa nu asociem toate adresele de email cu toate conturile sociale,si dunt de accord cu tine ca parolele sa fie scrise undeva formate exact cum ai spus si tu,excelent articol.

  Răspunde
  • Multumesc pentru aprecieri Bucur. E doar o recomandare, acuma nu trebuie sa faca toti la fel, mai ales ca e un pic de bataie de cap sa tot scoti foile cu parolele pana le retii.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.