Trecerile de pietoni pot fi un loc destul de periculos din cauza unor şoferi care forţează culoarea roşie a semaforului din exces de zel sau din grabă. În cele ce urmează am să vă prezint un concept care poate aduce un plus de siguranţă pietonilor care se află pe trecere.

Conceputul nu e tocmai nou. Înţeleg că a fost inventat prin 2009, însă abia acum am auzit de el. Pe scurt, sistemul de lasere este conectat la semafor astfel încât atunci când se schimbă culoarea, acesta va proiecta nişte pietoni imenşi pe trecere descurajând şoferii tentaţi să încalce legea şi oferind în acelaşi timp un plus de protecţie pietonilor.

Din imaginile de mai jos vă puteţi da seama la ce mă refer.

Trecere pietoni laser 1

Trecere pietoni laser 2

Trecere pietoni laser 3

Trecere pietoni laser 4

Trecere pietoni laser 5

Singurul dezavantaj ar fi că scade şi vizibilitatea maşinilor cu regim special, precum ambulanţe, maşini de poliţie sau de pompieri, însă cred că se pot găsi soluţii. Aceste maşini ar putea fi interconectate cu semafoarele şi sistemele laser pentru trecerile de pietoni, astfel încât sistemul laser să nu mai funcţioneze când maşinile cu regim special sunt în misiune şi se află la mai puţin de 500 de metri de trecerea de pietoni respectivă.

Ce părere aveţi? Credeţi că ar fi util un astfel de sistem?

Sursa.


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  3 replies to "Treceri de pietoni cu laser"

  • Yamasha

   e tare inventia, dar nu stiu cat e de aplicabila…

   • Gabriel Ursan

    Eu zic că e destul de aplicabilă, numai că va consuma nişte energie electrică în plus.

  • Petru Dolhescu

   Ideea este foarte bună. Mi s-a întâmplat odată să trec pe roşu, pur şi simplu nu am văzut, din lipsă de neatenţie. Cred ca aşa ceva este imposibil să nu-l văd

Comentează la acest articol