Și totuși jocurile online browser based au succes

Am ajuns să cred că absolut orice poate să aibă succes. Am ajuns să cred că există o piață pentru orice și o lume pentru orice. Voi încerca să judec mai puțin în sensul ăsta, promit.

Zilele astea a venit nepotul meu în vizită pe la noi. Are 11 ani și nu l-am mai văzut de ceva timp. Prima dată am fost uluit să aflu că are un canal de YouTube în care prezintă diverse jocuri sau gameplay din anumite jocuri. Și o face destul de bine. Cu intro-outro, muzică de fundal and stuff.

Apoi, am aflat că încă e pasionat de ejocuri din astea care se joacă de oriunde în browser. El are acasă un PC și e clar că nu a venit cu el după el. Pe laptopul meu cum nu instalez jocuri, singura variantă rămasă a fost Chromebook-ul soției care e destul de sărăcuț în opțiuni legate de jocuri. Așa că a jucat un joc cu mașini de mama focului direct pe Chromebook. Și nu s-a plictsit deloc, chiar dacă uneori face tutoriale la Minecraft.

Cu ocazia asta am mai aflat și că există o adevărate pasiune pentru copii în a crea content pentru YouTube și a avea abonați. Și credeți-mă, e doar la nivel de pasiune.

Pentru că ei se uită la numărul de abonați, la like-uri, la comentarii și bineînțeles, la număr de vizualizări. Numai că nu se uită la bani. Pentru că prima dată am avut proasta inspirație să-l întreb ce-i iese din asta.

S-a uitat la mine și mi-a zis că nimic. Că știe că se pot câștiga bani de pe YouTube, dar momentan nu-l interesează asta și că face filmulețele respective doar pentru că lui îi place. Eu, recunosc, nu sunt consumator de așa ceva pentru că nu mă joc (și chiar dacă m-aș juca probabil n-aș sta să mă uit la alții pe YouTube cum se joacă decât dacă nu știu să trec peste vreun puzzle sau vreun nivel). Dar după cum ziceam, există și vor exista mereu consumatori și creatori de orice.

4 comentarii la „Și totuși jocurile online browser based au succes”

 1. Andrei, baiatul meu, este pasionat de asa ceva, s-ar uita tot timpul la astfel de filmulete. I-am spus ca poate sa si castige bani din asta, dar inainte trebuie sa invete. :)
  offtopic: ce vesti din afiliere, cum stai, ce faci? Succesuri (vorba doarmei Eba, fosta Basescu, acum…nu stiu cum se numeste)!

  Răspunde
 2. Daca stai bine si te gandesti si jocurile pe facebook sunt tot browser based si au un succes imens. Un avantaj mare al acestor jocuri este ca merg pe aproape orice PC, nu-ti trebuie performante deosebite.

  Răspunde
 3. :) Cunosc si eu un copil cam de clasa a 5-a care face tutoriale si gameplay-uri de Minecraft pe Youtube, dar eu personal nu urmaresc decat meciurile de starcraft (de placere, by the way) de pe ESL si de pe canalul lui TotalBiscuit. Cateodata parca e chiar mai relaxant un meci de starcraft decat un serial/film.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.