Cum să îți clonezi HDD-ul cu un software de backup

Pornesc spunând că parcă nu mai fuge lumea așa tare de prețurile la SSD-uri. Practic, pentru unii s-ar putea să fie un moment bun să-și cumpere un SSD deoarece plusul de putere oferit este uimitor dacă până acum ai rulat doar pe un HDD normal. De obicei, este foarte recomandat ca SSD-ul să fie folosit drept boot drive. Iar dacă nu te pricepi la mutat chestii, există software care face treaba asta foarte simplu. Despre un astfel de software voi vorbi.

Mai exact despre EasyUs Todo Backup Free 8.6. În acest moment este unul dintre cele mai populare software-uri de clonat HDD-uri, folosit de peste 6 milioane de oameni. Pe lângă faptul că te ajută să clonezi partiții cu ușurință, îți oferă și alte unelte de backup și recovery. Cu un singur click face backup la orice ai tu pe computer… fișiere, muzică, jocuri.

Dacă ai trecut deja pe Windows 10, poți muta windows-ul pe SSD astfel încât să te poți bucura de toată viteza de boot a unui SSD în câteva clipe. Nu trebuie să mai instalezi totul încă odată (deși mulți ar putea avea o reală plăcere în acest sens). Poți doar să clonezi HDD to SSD și să începi să folosești noua viteză imediat. Și pe lângă faptul că știe să cloneze partiții, ultima versiune are îmbunătățiri notabile la sistemul de recuperare (recovery) și la sistemul de clonare a drive-urilor GPT. Aplicația funcționează și la hard disk-uri de până la 8 TB!

Software-ul ăsta de clonat partiții are și o facilitate numită System Backup care în esență face back up la întregul tău sistem de operare, iar asta după cum ziceam cumva și mai sus include setările de sistem, aplicațiile, jocurile, documentele. Totul într-un singur fișier arhivat.

Mai putem vorbi un pic și despre Disk Imaging, opțiune cu care poți să faci backup cu ușurință la discuri. Iar pe partea de File Backup poți selecta ce dorești tu să salvezi (fișiere, foldere, tipuri de fișiere). Dacă ai făcut înainte un backup, poți folosi pentru restaurarea acestuia Browse Image File (exact ca în Windows Explorer) ca să iei de acolo imaginea și să o încarci. Versiunile mai noi permit și copy/paste la fișiere sau foldere.

EaseUs Todo Backup Free 8.6 este o soluție de tip all-in-one care te poate ajuta să clonezi cu ușurință o partiție dacă tocmai ți-ai luat un SSD. Interfața curată de lucru face totul să fie mult mai simplu și practic nu ai nevoie de cine știe ce cunoștințe tehnice pentru a muta Windows-ul pe SSD sau pentru a clona un HDD pe un SSD. Tot ce trebuie să faci este să descarci și să instalezi aplicația. După aia sigur te descurci tu pentru că e simplu și intuitiv. Recomand o tură.

Free Backup Software

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „Cum să îți clonezi HDD-ul cu un software de backup”

  1. Nu stiam de EaseUs Todo Backup Free asa ca o sa fac un bookmark pe articolul tau. Sper ca poti sa creezi recovery disk pe usb stick de pe care sa bootezi in caz ca se prabuseste sistemul! In trecut foloseam Acronis “fara licenta” ca sa clonez partitia cu windowsul si partitia aceea ascunsa cu toate driverele si softurile instalate proaspat iar dupa cateva luni cand observat ca se mareste sistemul si merge greu faceam un recovery iar in 10-15 minute aveam totul pus ca si nou.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.