Think Big

De curând mi s-a reamintit o lecție foarte importantă: Think Big. Pe cât de simplu și banal sună pe atât e de important. Anul ăsta mi-am propus să-mi dublez veniturile, iar pentru a reuși acest lucru o persoană importantă pentru mine mi-a reamintit că trebuie să gândesc la nivel înalt.

Sunt genul de om care face lucrurile cu pasiune. Dacă mă faci să cred că un rahat de câine poate fi modelat într-o operă de artă, nu trebuie să faci mai multe. În câteva zile vei avea de la mine un rahat de câine modelat într-o operă de artă mai impresionantă decât ai sperat în cele mai frumoase vise. Însă modelatul rahatului de câine reprezintă detalii în care mă pierd. Ies bine, dar nu mișcă munții din loc. Sunt de acord că fiecare detaliu face marea diferență în final, însă mi-am dat seama că secretul succesului este…

… să pleci de la mare la detalii, nu de la detalii la mare.

Eu până acum făceam taman invers și uneori fără un obiectiv măreț deasupra îmi pierdeam energia pe parcurs.

Când începi de la mic la mare, fără ca noțiunea de mare să fie bine definită sub formă de obiectiv SMART, te pierzi pe drum. Începi cu entuziasm, dar fără un motor fiabil (obiectiv) care să te ducă cu același consum la final de drum, entuziasmul se diminuează. Anul ăsta vreau să mă maturizez în ceea ce privește time managementul și privirea lucrurilor de sus. M-am tot mințit în ultima perioadă că o fac. Au fost progrese, nu zic nu, dar au fost mai mici decât am avut nevoie sau decât a trebuit.

În 2014 singura posibilitate de a aduce și mai multă plus valoare oamenilor și companiilor din jurul meu este ca eu să Think Big, iar acest articol îmi va servi pe post de reminder.

Think Big

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

9 comentarii la „Think Big”

 1. Completez Think BIG cu “and make it SIMPLE” :) Adica sa gandim maret dar sa alegem calea cea mai sigura spre succes si nu cea mai complicata!

  Citisem azi o articol despre un copil de 12 ani care avea stofa de antreprenor si el spunea ceva de genu “lucrurile mari pornesc de la cele mici” … si are mare dreptate.

  Răspunde
 2. Foarte bun articol si o buna doza de inspiratie. Singura critica (pentru ca stii ca nu ma pot abtine :D) e greseala din titlu si primul paragraf: Thing in loc de Think.

  Răspunde
 3. Foarte bun articolul! Keep it that way!
  Daca imi permiti o gluma…. sa nu te confunde lumea cu Antonio Gaudi!:)
  Numai bine!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.