Nu e un titlu cu diverse semnificații ascunse. De 3 zile mi s-a înfundat urechea dreaptă și parcă nu mai sunt eu. Să nu auzi cu o ureche e mai nasol decât credeam. Îți pierzi echilibrul, nu te mai poți concentra atât de bine, te enervezi mult mai repede și uneori îți auzi inima cum bate, direct în ureche :). Așa că nu e de stat. Mâine la prima oră merg la un doctor de la spitalul CFR din Galați să-mi rezolv problema. Sper să poată fi rezolvată din prima și să nu fie nevoie de vizite suplimentare la doctor. De asta nici n-am avut chef de scris pe blog :(. Voi ați avut astfel de probleme? Ce bune practici recomandați în cazul în care vi se înfundă o ureche? Înțeleg că bețișoarele de urechi sunt excluse și că va trebui să le arunc. Voi cum preveniți astfel de probleme? (sursă foto de la criserb – văd că a avut și el astfel de probleme) Update: am fost la O.R.L. și am rezolvat: aveam două dopuri de toată frumusețea :). P.S.: Nu a durut.


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  21 replies to "Atunci când ți s-a înfundat o ureche"

  • stoian

   da vreo raceala inainte de incident?
   febra? daca nu e otita , poate un dop de ceara… mergi la orl

   • Gabriel Ursan

    Nimic de genul ăsta. O mică răceală, dar nu cred să fi fost de la asta…

    Sper doar să fie un dop de ceară pe care îl rezolv mâine :). Și sper să nu doară :)

  • ruleta0

   Este o problema veche de cand lumea! Te duci la doctor si va baga cu o seringa un lichid in ureche. Va iesi un dop si gata :-)

  • Tamas Adrian

   se pot cumpara de la farmacie cornete imbibate in ceara, pt folosinta de intrebat cel de la farmacie sau cautat pe net cum se folosesc aceste cornete cu ceara, eu personal am fost la un prieten ce le-a facut el din bumbac sau canepa dintr-un sac de pe timpuri cu o lumanare pt a imbiba ceara. a mers perfect

   • Gabriel Ursan

    Mulțam! Merg la doctor mâine și apoi sigur merg la farmacie să mă interesez de așa ceva ca să nu mai ajung la doctor încă odată.

  • Dan

   da e nasol am trecut si eu prin asta vara asta. trebuie sa mergi la orl ca doar acolo poti afla exact ce ai. eu am nu am avut dop de ceara ci mi-a ramas apa undeva inauntru dar nu in partea exterioara ci in interior in spatele timpanului dupa ce am facut baie undeva intr-un lac. cred ca a fost si un fel de otita din cauza asta ca simteam ca ma durea si in spatele urechii, era infundata si ca am lichid care se plimba dar nu iesea. a durat cateva saptamani asta. stiu ca mi-a dat ceva medicamente, am mestecat multa guma si dupa cateva saptamani a disparut asa fara sa realizez. cred ca a iesit treptat de-a acolo. oricum m-am speriat nu gluma. :( poate tu nu ai asa ceva si ai doar un dop de ceara sau e o simpla raceala.

   • Gabriel Ursan

    Eu sper doar că e un dop de ceară. Mâine aflu exact ce și cum și revin cu un update în care mă plâng că m-a durut sau nu :)

  • Gelu Colniceanu

   Da, am fost in aceasta situatie dupa o baie….dupa o examinare a doctorului de familie,dupa o spalatura in ureche, am scapat de acest incident neplacut…

   • Gabriel Ursan

    Sper să scap și eu mâine la fel. Tot de la dușuri și apă în urechi mi se trage și mie :)

  • Gabriel Ursan

   Mulțumesc tuturor pentru comentariile prompte! Contează mult pentru mine! Mulțumesc!

  • Postolachi Dumitru

   Ai stat 3 zile cu urechea infundata si n-ai facut nimic… inseamna ca n-a fost infundata de tot… sper sa nu ramai fudul de o ureche :)

  • Roxx

   Dopurile de ceara nu dor cand sunt scoase. Scapi relativ repede daca dopul nu e vechi. Si da, betisoarele sunt un big no no. Curaj!!!!!!

  • Petre

   N-ai avut si tu un tirbuson prin casa ? :)

   • Gabriel Ursan

    Am rezolvat azi la ORL :). SE pare că aveam dopuri în ambele urechi :). Mă simt alt om acum :)

    • Roxana Serban

     Eu ziceam ca aud prea bine dupa vizita la ORL…Ma deranja cumva asta.

     • Gabriel Ursan

      Prima dată și pe mine, dar apoi m-am obișnuit destul de repede cu binele :)

  • Adrian

   salut , cum a fost la orl , e gratis acolo , eu am fost cand eram minor da acum am 20 si nu stiu , am nevoie de o trimitere cv ?

   • Gabriel Ursan

    Cred ca ai nevoie de trimitere de la medicul de familie. Eu am fost prin cineva la un spital si am dat o atentie asistentei care s-a ocupat de mine. In mod normal nu costa, dar eu nu am mai vrut sa pierd timp la imensa coada de la medicul de familie asteptand trimiterea.

Comentează la acest articol