Test ADN de alimentație și slăbire

Un test ADN de alimentație și slăbire este calea către autocunoașterea ta fizică supremă. Doar gândește-te unde a ajuns biotehnologia și cum te poți folosi de beneficiile studiilor genetice pentru a duce o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Dacă până acum aveam informații despre noi legate de înălțime, greutate, culoarea ochilor sau a părului și procentul de grăsime din organism, trăim era în care putem afla ce ne este scris în codul genetic și ce alimentație ne va oferi o viață mai bună.

Cu alte cuvinte, poți să uiți de dietele de pe internet, sfaturile oferite ”după ureche” a altor oameni care au slăbit sau curele de îmbunătățit sănătatea și rezultatele analizelor tale medicale. Cu un test ADN de alimentație vei merge la sigur.

Însă nu vorbim despre orice test ADN de alimentație și slăbire, ci despre NutriGen de la Fagron Genomics, probabil cel mai bun test ADN de alimentație și slăbire din lume care este disponibil în România prin intermediul SHARPGENETICS.

Nu uita: un test ADN de alimentație și nutriție se face o singură dată în viață. De aceea este foarte important să nu te uiți neapărat la cât costă (deși nu costă o avere oricum), ci la calitatea testului ADN și a informațiilor, dar și la privacy.

Update cu video pe vlog

Gata, e gata și videoclipul cu vlogul. Dacă îți place mai mult să te uiți la videoclipuri decât să citești articole, apasă play mai jos. Dacă preferi cititul, dă scroll peste video și continuă să citești articolul. Să-ți fie cu folos!

De ce spui că e probabil cel mai bun test ADN de alimentație și slăbire?

Cel mai bun test ADN de alimentație și slăbire

NutriGen de la Fagron Genomics este probabil cel mai bun test ADN de alimentație și slăbire din lume din 5 mari motive pe care le-am analizat atent înainte să aleg să fac acest test. Mă știți că uneori caut și cercetez și luni de zile înainte să aleg ceva.

 1. NutriGen este cea mai completă analiză nutrigenetică de pe piață. Sunt analizate 384 de variații genetice legate de slăbire, răspunsul la sport, intoleranțe alimentare și metabolism. Din start l-am vrut pe cel mai complet posibil.
 2. Intimitatea și protecția datelor mele personale și ADN. Toate testele ADN mai ieftine de 300 euro se joacă cu ADN-ul tău la liber și după ce ai acceptat asta, nu mai ai ce să faci. Am ales ca ADN-ul meu să rămână doar al meu.
 3. Două tipuri de rapoarte nutrigenetice. Un raport scurt pdf de câteva pagini pe care îl voi primi eu și care conține informații acționabile. Și un raport lung pdf de zeci de pagini cu care pot merge la nutriționist sau diabetolog (nu e cazul).
 4. Există în prezent vreo 6 metode de secvențiere a ADN-ului în laboratoare. Din punctul meu de vedere, Fagron Genomics folosește cea mai potrivită metodă de secvențiere ADN pentru a ajunge la rezultate mai precise.
 5. La acest test ADN de nutriție nu doar îți analizează proba ADN prelevată din saliva ta, dar îți și corelează într-un algoritm complex anumite date personale pe care le completezi într-un chestionar înainte (povestesc imediat).

Cui se adresează un test ADN de alimentație?

Cui se adresează acest test genetic de nutriție

Un astfel de test ADN este potrivit atât pentru adulți cât și pentru copii, indiferent de vârstă. Mulți oameni chiar aleg pachete de teste ADN pentru întreaga familie, deoarece sunt mai ieftine la pachet și astfel toți cei dragi au acces la informații valoroase.

Un test ADN de alimentație și slăbire se adresează persoanelor care vor să afle predispoziția lor genetică la:

 1. Obezitate și Indice de Masă Corporală (IMC) crescut
 2. Riscul de boală celiacă
 3. Diabet de tip 2
 4. Metabolismul grăsimilor și profilul lipidic
 5. Deficit metabolic de vitamine
 6. Dereglarea colesterolului
 7. Carbohidrații digerați
 8. Intoleranță la lactoză sau fructoză
 9. Cerințe personale de micro și macronutrienți
 10. Multe alte informații despre alimentația potrivită

Ce voi afla în urma unui test ADN NutriGen de la Fagron Genomics?

Informații oferite de un test ADN de nutriție

Creșterea în greutate sau dereglările de sănătate pot avea mai mulți factori. Printre ei se numără aportul de energie, activitatea fizică, dieta, hormonii, medicamentele, stresul și codul genetic care ne-a fost scris încă de la naștere.

Astfel, în urma unui test genetic NutriGen de la Fagron Genomics vei afla:

 1. Cauzele genetice ale supraponderalității și obezității. Adică vei afla cât de predispusă ești din naștere să devii o persoană supraponderală sau obeză.
 2. Metabolismul macronutrienților. Adică vei afla cum metabolizează organismul tău din naștere proteinele, carbohidrații (glucidele) sau grăsimile (lipidele).
 3. Influența exercițiilor fizice. Adică vei afla dacă și cât de eficiente sunt exercițiile fizice în procesul de slăbire. Nu toți oamenii pot slăbi (doar) prin sport.
 4. Profilul genetic al inflamației. Adică vei afla cât de predispus este organismul tău din naștere la inflamația provocată în corp de anumite alimente.
 5. Intoleranțe și sensibilități. Poți afla că alimentele care le fac unora bine, nu îți fac și ție bine. Sau invers. Vei afla ce grad de intoleranță ai la anumite alimente.
 6. Capacitatea de detoxifiere. Adică este evident din start că vei afla informații legate despre capacitatea înnăscută a organismului tău de detoxifiere.

Ce beneficii îmi aduce un test ADN de alimentație?

Beneficii test ADN alimentație și slăbire

Toate informațiile obținute sunt foarte valoroase dacă vrei să slăbești și să duci un stil de viață sănătos, potrivit organismului și codului tău genetic. Nu va mai fi nevoie să testezi diverse diete minune sau suplimente, pentru că vei ști sigur ce e bun pentru tine.

În plus, dacă vei aplica toate aceste informații aflate, vei avea cel mai probabil o viață mult mai lungă și mai sănătoasă. Americanii îi zi healthy aging. Iar dacă faci acest test și copiiilor tăi sau altor persoane dragi din viața ta și ei vor avea aceleași beneficii.

Un test genetic de alimentație și slăbire poate fi și o idee foarte bună de cadou de Crăciun, cadou de Paști, cadou de aniversare sau idee de cadou zi de naștere. Cu siguranță persoana care îl va primi va fi foarte bucuroasă, pentru că oricine are nevoie de asta.

Cum arată un raport de test ADN de alimentație

Cum arata un raport de analize ADN nutriție

În urma unui test de alimentație și slăbire NutriGen de la Fagron Genomics, vei primi două rapoarte nutrigenetice. Unul scurt, de 10 pagini, destinat ție. În el vei vedea informațiile care te interesează și pe baza cărora poți acționa direct.

Și vei mai primi și un raport lung, de 116 pagini, destinat medicului tău, dacă e cazul. Adică vei putea merge cu acest raport la medicul tău, iar acesta va avea acces la informații valoroase care îi vor permite să-ți ofere un plan de nutriție sau un tratament mai bun.

Poți descărca rapoartele demo accesând linkurile de mai jos. Acestea sunt în limba engleză, însă dacă cumperi acum un test NutriGen de la Fagron Genomics oferit în România prin intermediul SHARPGENETICS, vei primi rezultatele 100% în română.

Bineînțeles, dacă te pricepi la nutriție, sigur și raportul detaliat pentru medic te va captiva. Reține totuși că aceste rapoarte nu reprezintă o prescripție medicală și ar trebui să consulți un medic înainte să iei o decizie legată de dieta și sănătatea ta.

Cât costă un test genetic de alimentație și slăbire?

Preț test genetic slăbire

Prețul unui test genetic de alimentație, slăbire și intoleranțe alimentare de tip NutriGen de la Fagron Genomics costă între 2405 lei și 3206 lei. De spun că prețul unui test ADN de nutriție este între 2000 și 3000 de lei? Pentru că diferă în funcție de câte cumperi.

Spre exemplu, dacă vei cumpăra un singur test, prețul va fi 3206 lei. Dacă cumperi două teste, gen pentru tine și soție, prețul va fi cu 10% mai mic, adică vei da 2885 lei pe fiecare test. Dacă vei lua trei teste, vei plăti cu 15% mai puțin, adică 2725 lei per test.

Discountul maxim este de 25% și se aplică dacă cumperi 5 sau mai multe teste (gen pentru toată familia: mamă, tată, bunici etc.) Astfel, cu 25% reducere, un test ADN de alimentație și slăbire te va ajunge 2405 lei per bucată.

Partea bună este Fagron Genomics nu are doar teste de nutriție, intoleranțe și slăbire, ci mai are și teste genetice care te ajută să știi ce funcționează în combaterea alopeciei (TrichoTest) sau acneei (AcneTest). Sau teste care îți spun vârsta reală (TeloTest).

Poate ai nevoie de mai multe tipuri de teste ADN și astfel obții un preț mai bun pentru fiecare în parte. Îți las un tabel mai jos.

Preturi teste ADN alimentatie si slabire

Care e procedura de recoltare ADN din salivă și cum recomand să te pregătești?

Analize medicale inainte de test ADN nutritie
Analize medicale inainte de test ADN nutritie

După ce te-ai hotărât să-ți cumperi un test ADN de alimentație și slăbire pentru a afla cum poți să ai o viață mai lungă și mai sănătoasă, cea mai apropiată clinică aBeauty Clinique te va contacta după ce completezi formularul lor de contact de pe site.

Vei stabili cu ei telefonic data și ora programării la recoltare. Recoltarea probei ADN este rapidă și nedureroasă. Este o probă de salivă. Practic ți se introduce în gură un tampon steril desigilat în fața ta și se prelevează salivă din mai multe părți.

Fă-ți niște analize înainte

Deși nu este obligatoriu, este 100% recomandat să-ți faci niște analize înainte. După cum spuneam, ei au un algoritm complex care corelează rezultatele analizelor tale cu datele ADN și îți oferă un raport mult mai amplu dacă ai analizele făcute.

Iată ce analize să-ți faci și să ai rezultatele la ele când te prezinți:

 1. RDW % – îți apare în Hemoleucogramă
 2. Feritină ng/ml
 3. Proteina C Reactivă (CRP) mg/dl
 4. Glucoză serică (glicemie) mg/dl
 5. Hemoglobină g/dl – îți apare în Hemoleucogramă
 6. Uree serică mg/dl
 7. Creatinină serică mg/dl
 8. Colesterol total mg/dl
 9. Colesterol HDL mg/dl
 10. Colesterol LDL mg/dl
 11. Calciu seric mg/dl
 12. Alaninaminotransferază (TGP) ALT U/L
 13. Aspartataminotransferaza (TGO) AST U/L
 14. TSH uU/mL
 15. Vitamina B12 pg/ml
 16. Trigliceride mg/dl
 17. questionnaire
 18. Mean Corpuscular Volume (MCV) fl – îți apare în Hemoleucogramă

Stai fără griji, par multe analize, dar nu sunt. Eu le-am făcut în 20 de minute cu o programare la un centru Synevo și m-a costat totul în jur de 400 lei. Oricum sunt niște analize uzuale pe care e bine să le faci o dată pe an.

Cum pregătești cavitatea bucală

Nu e nimic deosebit de făcut. Trebuie să ai gura curată, dar, atenție, nu trebuie să te speli pe dinți sau să mănânci cu o oră înainte de recoltare. Adică poți mânca liniștit și te poți spăla pe dinți, dar nu cu o oră înainte. E bine și să clătești gura cu apă înainte. Cam atât :)

Pregătește-te să răspunzi la niște întrebări

Împreună cu saliva ta vor fi trimise în laboratorul Fagron Genomics din Spania și răspunsurile tale la niște întrebări. Specialistul aBeauty Clinique care îți va preleva proba de salivă îți va cere detalii despre stilul tău de viață, boli, ce medicamente ei etc.

În cât timp vin rezultatele?

In cat timp vin rezultatele unui test ADN de nutritie

Din momentul în care proba de salivă a fost prelevată și ai ieșit pe poarta clinicii aBeauty Clinique, durează între 2 și 4 săptămâni lucrătoare ca să-ți vină rezultatele. Le vei primi pe email în format .pdf în limba română și vei primi și o interpretare tehnică.

După ce ți-au venit rezultatele, fără să plătești nimic suplimentar, vei putea planifica o întâlnire cu un consilier specializat aBeauty Clinique care îți va oferi o interpretare tehnică verbală a rezultatelor. Adică îți va excplica ce nu înțelegi, dacă e cazul.

Atenție însă, interpretarea tehnică nu ține locul interpretării medicului tău specialist sau a medicului tău curant. A nu se confunda intepretarea tehnică cu o intepretare medicală, cu realizarea unui plan de nutriție sau ceva de genul acesta.

Totuși, sunt multe avantaje de care merită să ții cont atunci când alegi un test genetic de nutriție NutriGen de la Fagron Genomics prin intermediul SHARPGENETICS. aBeauty Clinique e unul dintre acești parteneri, dar e posibil să existe și alții. Prețurile sunt la fel.

Avantaje teste ADN Fagron SHARPGENETICS
Avantaje teste ADN Fagron Genemics via SHARPGENETICS

Concluzie

Dacă ai bani să-ți iei ultimul model de iPhone, ții la sănătatea ta și îți dorești o viață mai lungă, mai sănătoasă și o formă fizică potrivită, nu ai absolut niciun motiv să nu investești într-un astfel de test ADN de alimentație, slăbire și alergii pentru tine sau cei dragi.

Este un test pe care îl faci o singură dată în viață pentru că nu va fi nevoie să-l repeți niciodată. Anumite trăsături ale ADN-ului tău din naștere, precum sensibilitățile la anumite alimente și băuturi, nu se modifică niciodată :)

Flyer pentru pacient NutriGen

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Test ADN de alimentație și slăbire”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.