Ce poate să-ți spună despre tine un test ADN de nutriție?

Dacă ați urmărit un articol din urmă, ați văzut probabil că am optat pentru un test ADN de alimentație, nutriție și intoleranțe alimentare.

Un test ADN de nutriție poate furniza informații despre genele care influențează modul în care organismul tău metabolizează anumite nutrienți și substanțe nutritive.

Acest test poate fi utilizat pentru a determina dacă există anumite alimente sau nutrienți pe care ar trebui să îi eviți sau să îi consumi mai mult în funcție de profilul tău genetic.

De exemplu, un test ADN de nutriție poate furniza informații despre cum metabolizezi carbohidrații, grăsimile și proteinele și poate sugera dacă ar trebui să mănânci mai multe sau mai puține alimente bogate în carbohidrați sau grăsimi.

Testul poate identifica, de asemenea, dacă ai o predispoziție genetică pentru intoleranță la lactoză sau gluten și poate recomanda schimbări în alimentația ta pentru a reduce simptomele asociate cu aceste condiții.

Este important să ții cont de faptul că un test ADN de nutriție nu poate oferi o imagine completă a nevoilor nutriționale ale organismului tău și nu ar trebui să înlocuiască sfaturile unui specialist în nutriție sau medicului tău.

Este important să discuți rezultatele testului cu un profesionist medical pentru a înțelege în totalitate cum acestea ar putea influența dieta și stilul tău de viață.

Ce test ADN de nutriție am ales eu?

Test ADN nutriție

NutriGen de la Fagron Genomics este probabil cel mai bun test ADN de alimentație și slăbire din lume din 5 mari motive pe care le-am analizat atent înainte să aleg să fac acest test. Mă știți că uneori caut și cercetez și luni de zile înainte să aleg ceva.

  1. NutriGen este cea mai completă analiză nutrigenetică de pe piață. Sunt analizate 384 de variații genetice legate de slăbire, răspunsul la sport, intoleranțe alimentare și metabolism. Din start l-am vrut pe cel mai complet posibil.
  2. Intimitatea și protecția datelor mele personale și ADN. Toate testele ADN mai ieftine de 300 euro se joacă cu ADN-ul tău la liber și după ce ai acceptat asta, nu mai ai ce să faci. Am ales ca ADN-ul meu să rămână doar al meu.
  3. Două tipuri de rapoarte nutrigenetice. Un raport scurt pdf de câteva pagini pe care îl voi primi eu și care conține informații acționabile. Și un raport lung pdf de zeci de pagini cu care pot merge la nutriționist sau diabetolog (nu e cazul).
  4. Există în prezent vreo 6 metode de secvențiere a ADN-ului în laboratoare. Din punctul meu de vedere, Fagron Genomics folosește cea mai potrivită metodă de secvențiere ADN pentru a ajunge la rezultate mai precise.
  5. La acest test ADN de nutriție nu doar îți analizează proba ADN prelevată din saliva ta, dar îți și corelează într-un algoritm complex anumite date personale pe care le completezi într-un chestionar înainte (povestesc imediat).

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.