Tehnologia Blockchain explicată pe înțelesul începătorilor în crypto

Blockchain este o tehnologie care permite crearea și gestiunea unui registru digital descentralizat și sigur, ceea ce înseamnă că nu este controlat de o singură entitate sau organizație.

Acest registru este format din blocuri de informații interconectate, care conțin înregistrări de tranzacții sau de alte evenimente importante.

Fiecare bloc este securizat prin intermediul criptografiei și este legat de blocurile adiacente, ceea ce face ca modificarea oricărui bloc anterior să fie extrem de dificilă.

Acest lucru face ca blockchain-ul să fie foarte sigur și să împiedice modificările frauduloase ale informațiilor înregistrate.

Blockchain explicat pentru incepatori
Blockchain explicat pentru incepatori

De asemenea, blockchain-ul este descentralizat, ceea ce înseamnă că există multiple copii ale acestui registru digital, care sunt distribuite la nivel global și pot fi accesate de oricine are o conexiune la internet.

Aceasta înseamnă că nu există o singură entitate care să controleze toate informațiile, făcând sistemul mult mai transparent și sigur.

Un alt aspect important al blockchain-ului este faptul că toate tranzacțiile sunt verificate de membrii rețelei, prin intermediul unui proces numit „mining”.

Această verificare se face prin rezolvarea unor probleme matematice complexe, iar persoanele sau organizațiile care reușesc să rezolve aceste probleme primesc o recompensă sub formă de criptomonedă sau alt tip de activ digital.

În general, blockchain-ul este utilizat în principal pentru tranzacționarea de criptomonede, cum ar fi Bitcoin și Ethereum, dar poate fi folosit și în alte domenii, cum ar fi votarea electronică, urmărirea livrărilor și contractele inteligente.

Ce este Blockchain
Ce este Blockchain

60 de termeni crypto explicați în română

Dacă după ce ai aflat ce este blockchain vrei să faci pasul următor în lumea crypto, dar ești super mega începător și nu ai nici cea mai vagă idee despre ce e vorba, îți recomand videoclipul de mai jos de pe blogul meu.

Îmi pare rău pentru calitatea sunetului. Nu am ce să îi mai fac acum. Pe vremea aia încă învățam cum se editează și cum se publică un videoclip pe YouTube. Între timp am mai evoluat, dar acest video conține informație bună și muzică de fundal tare :)

Vrei să investești în cryptomonede?

Dacă vrei să investești în criptomonede, mai am un video mai vechi dedicat 100% începătorilor. De fapt, cred că încă este cel mai bun crypto pentru începători în română de pe YouTube. Nu e editat el cine știe ce, dar se aude mai bine :)

A, iar cea mai bună platformă momentan pentru investiții în crypto, cumpărare crypto sau vânzare crypto este (încă) Binance. Eu fiind partener Binance încă de la începuturi (de prin 2018) pot oferi reducerea cea mai mare la comisioane, de 20%.

Deci, dacă tot ești aici, fă-ți și un cont pe Binance , ca să obții ceea mai mare reducere posibilă, respectiv de 20%. Nu se știe niciodată când vei avea nevoie. Iar dacă vei tranzacționa sute sau mii de euro, crede-mă că 20% fac diferența.

Mult spor!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.