Ce este Bitcoin și cum a apărut

Dacă te întrebi ce este Bitcoin și cum a apărut această criptomonedă despre care știe aproape jumătate din populația globului, în acest articol vei afla pe scurt răspunsul la această întrebare.

Bitcoin este o monedă digitală sau o criptomonedă, creată în 2009 de către o persoană sau un grup de persoane care se ascund sub pseudonimul „Satoshi Nakamoto”. Acesta a fost primul exemplu de criptomonedă și este cel mai cunoscut și utilizat în prezent.

Bitcoin este o monedă descentralizată, ceea ce înseamnă că nu este controlată de nicio autoritate centrală sau guvern.

În schimb, tranzacțiile sunt efectuate între utilizatori direct, prin intermediul unei rețele peer-to-peer. Pentru a realiza acest lucru, Bitcoin utilizează o tehnologie numită blockchain.

Blockchain-ul este un registru digital distribuit care conține toate tranzacțiile efectuate cu Bitcoin.

Fiecare tranzacție este verificată de către un grup de utilizatori, numiți „mineri”, care utilizează puterea de calcul a computerelor lor pentru a verifica și valida tranzacțiile și a adăuga aceste tranzacții la blockchain.

Această tehnologie face ca tranzacțiile cu Bitcoin să fie transparente și sigure, deoarece nu poate fi modificat niciun bloc anterior din blockchain.

Bitcoin poate fi utilizat pentru a cumpăra bunuri și servicii, la fel ca orice altă monedă. În plus, utilizatorii pot efectua transferuri internaționale rapide și ieftine fără a avea nevoie de intermediari sau instituții financiare tradiționale.

De-a lungul timpului, Bitcoin a devenit popular în rândul investitorilor, care cumpără și vând moneda digitală în speranța obținerii de profit.

Prețul Bitcoin variază foarte mult și poate fi afectat de mulți factori, cum ar fi cererea și oferta, regulile și reglementările guvernamentale sau evenimentele economice globale.

În concluzie, Bitcoin a fost creat pentru a oferi o alternativă descentralizată la monedele tradiționale și pentru a permite oamenilor să efectueze tranzacții fără a avea nevoie de intermediari sau instituții financiare tradiționale.

Dacă vrei să cumperi Bitcoin, să vinzi Bitcoin, să tranzacționezi Bitcoin sau să investeși în Bitcoin, recomand să faci o analiză proprie asupra acestui lucru și să nu te iei după alții.

Ce este Bitcoin și cum a apărut
Ce este Bitcoin și cum a apărut

Cum îi explici tatălui tău ce este Bitcoin

Explicarea Bitcoin tatălui tău (dacă este mai în vârstă) poate fi o sarcină dificilă, dar voi încerca să o fac cât mai simplu și clar posibil.

Bitcoin este o monedă digitală sau o criptomonedă care există numai pe internet și care poate fi utilizată pentru a cumpăra bunuri și servicii la fel ca orice altă monedă.

Deosebirea este că Bitcoin nu este controlat de nicio autoritate centrală sau guvern, ci este gestionat prin intermediul unei rețele de utilizatori care se ajută unii pe alții.

Această rețea se numește blockchain și este un registru digital distribuit care conține toate tranzacțiile efectuate cu Bitcoin.

Fiecare tranzacție este verificată de un grup de utilizatori, numiți „mineri”, care utilizează puterea de calcul a computerelor lor pentru a verifica și valida tranzacțiile și a le adăuga la blockchain.

Dacă tatăl tău a trăit într-o perioadă în care oamenii foloseau numai bani cash și carduri de credit, atunci Bitcoin ar putea fi dificil de înțeles pentru el.

Dar poți încerca să-l compari cu o bancnotă sau cu o monedă fizică, pe care o poți folosi pentru a cumpăra ceva. În cazul Bitcoin, aceasta este o monedă virtuală, care este stocată într-un portofel digital pe internet.

În plus, Bitcoin este, de asemenea, utilizat de oameni ca o investiție, în speranța obținerii unui profit mai mare în viitor. Prețul Bitcoin poate varia mult în funcție de cerere și ofertă, iar unii oameni cumpără Bitcoin în speranța că prețul va crește și că își vor face un profit.

Pe scurt, Bitcoin este o monedă digitală care poate fi utilizată pentru a cumpăra bunuri și servicii pe internet, dar care nu este controlată de nicio autoritate centrală sau guvern.

Este gestionat de o rețea de utilizatori și este stocat într-un portofel digital. De asemenea, este utilizat ca o investiție de oameni care speră să obțină un profit în viitor.

Vrei să cumperi Bitcoin?

Pentru asta recomand platforma Binance. Este cel mai mare exchange crypto din lume (și probabil cel mai sigur) folosind  ce îți oferă 20% reducere la comisioane.

Reducerea de 20% Binance este cea mai mare posibilă și foarte puțini afiliați o mai pot oferi. Majoritatea pe grupurile de crypto pot oferi doar 10%.

Așa că dacă nu ți-ai făcut cont pe Binance încă sau dacă ai un cont vechi pe care nu l-ai folosit, îl poți închide (trebuie să discuți la ei la support) și îți poți face un cont nou folosind linkul de afiliere Binance cu 20% reducere.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.