E tare nasol să ai un păr dificil

Nu aveți de unde să mă cunoașteți deoarece nu scriu aici decât rareori, deci nu știți cum arăt eu în spatele tastaturii. Totuși dacă am fi fost pe blogul meu ați fi știut faptul că eu am părul creț și odată la câteva luni am următoarea dilemă: cum oare să mă mai tund?

Am un păr foarte dificil și trebuie să recunosc că de foarte multe ori mă enervează la culme. Există de exemplu zile în care pur și simplu mi-e imposibil să îi ofer o formă cât de cât normală și astfel prefer să port o șapcă pentru a-l ascunde. Mai interesant este atunci când merg să mă tund.

După câteva luni în care nu mă tund, atunci când merg la frizer acesta îmi spune că nu a tuns atâta păr în ultimele două săptămâni. Nici nu știți cât de mult mă amuză această afirmație și trebuie să recunosc că o aud deseori. De fapt, la câte mașini de tuns au dus lupte cu părul meu creț, nici nu mai țin minte toți frizerii la care am fost. Am vrut mereu să încerc ceva nou.

Una dintre marele probleme al părului meu este aceea că, pe lângă faptul că e foarte creț, este și aspru totodată astfel încât nu am găsit până acum placa de păr care să îl domolească puțin și să nu mai stea ca și cum aș fi băgat degetele în priză. Nu, pur și simplu stă țeapăn de parcă aș fi văzut o fantomă, sau ceva de genul acesta.

Am încercat multe frizerii însă niciodată nu am primit un sfat sau o frizură care să-mi placă. Nici să fiu tuns scurt nu îmi place deoarece mi se pare ciudat. De multe ori prefer să îl las să crească însă atunci când crește prea mult, părul meu seamănă cu o brioșă, și sincer să fiu m-am săturat să aud glume pe seama părului meu. Chiar dacă nu mă deranjează, nu e prea plăcut.

De ceva timp mă gândesc însă să îmi cumpăr și eu o mașină de tuns de serie și să îl rog pe tata sau vreun prieten să mă tundă deoarece aș ieși mai ieftin. De ce să tot dau 15 lei prin frizerii atâta timp cât rezultatul nu mi se pare deloc satisfăcător când aș putea rezolva totul cu o mică investiție și o bere?

Tare aș fi curios dacă printre voi cititorii mai există vreo persoană cu părul creț, nu de alta dar poate știe vreun truc ceva care să mă ajute și pe mine.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „E tare nasol să ai un păr dificil”

 1. Da, există o soluție. Şi eu am părul f. creț şi lung (sunt de sex feminin). Nu mă mai duc la coafor, deoarece, într-adevăr, banii sunt aruncați în vânt pe tuns.
  Părul creț se tunde uscat, nu umed, exact cum se tunde un tufiş, ceea ce nu ştiu să facă frizerii sau coafezele în România.
  Nu-l pieptăn decât când îl spăl, altfel îşi triplează volumul, iar la spălat folosesc balsam de păr profesionist (şamponul nu contează) pentru păr aspru (frizzy, coarse and thick) şi care, ulterior, se clăteşte.
  Tai din el în la câteva zile cu orice foarfecă şi de câte ori mi se pare că o ia razna în vreo direcție. Unde nu văd, la spate, îl rog pe soțul meu să-nfigă foarfeca.
  Mai există varianta întinsului permanent cu chimicale, dar nu am încercat niciodată şi cred că numai coafezele se pricep la asta, nu şi frizerii.

  Succes :)

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.