Cât de greu o fi să îți găsești un job?

Chiar dacă nu îmi propun să fiu un simplu angajat pe termen lung, cred că odată și-odată tot voi avea un job măcar pentru o perioadă în care să strâng fonduri pentru celelalte planuri ale mele. În ceea ce privește joburile, văd că toată lumea se plânge de faptul că nu reușesc să își găsească locuri de muncă, că sunt prea puține sau că sunt prost plătite. Rareori aud câte un optimist care să zică faptul că termină facultatea și se angajează. Nu, numai pesimiști.

Cred că atunci când mă voi angaja o voi face și pentru a le arăta celor care se plâng de faptul că nu e chiar atât de greu să te angajezi precum pretind ei și toate acuzațiile lor în ceea ce privește joburile sunt doar scuze pentru a sta acasă la umbră.

Într-adevăr, o fi greu să te împaci cu ideea că ai făcut foarte mulți ani de școală și primești doar 1.000-1.200 de lei pe lună. Totuși nu ar trebui să uităm nici faptul că toată lumea începe de jos așa că nu ar trebui să ne așteptăm să devenim directori chiar a doua zi după terminarea facultății. Nu, totul începe de jos.

Totuși eu cred că nu e greu deloc să îți găsești un job. Uitați-vă de exemplu numai pe acest site cât de multe anunțuri de angajare există. Dacă aplici la toate cu siguranță tot vei fi invitat pentru interviu la câteva dintre ele și, cu puțin noroc, poate chiar te și angajezi. Nu trebuie decât să îți arăți interesul și să dai dovadă de voință pentru că în rest lucrurile se rezolvă singure.

Acum să fim serioși, la câte site-uri de joburi există pe internet nu trebuie decât să cauți jobul pe care-l dorești și să trimiți un CV. De aici totul depinde de angajator însă cel puțin nu îți pare rău că ai încercat. Totuși trebuie să ne încercăm norocul și să căutăm locuri de muncă pentru a găsi unul deoarece cu siguranță nu ne vor căuta singure. E ca la loto, dacă nu participi nu vei câștiga. Simplu, nu?

Nu cred însă că mentalitatea celor care nu își găsesc de muncă se va schimba prea curând, cel puțin nu până când toți aceștia vor învăța să-și caute singuri un loc de muncă. Totul e simplu dacă dai dovadă de voință și oferi puțin interes căutării locurilor de muncă. Așadar, trebuie doar să vrei că apoi ofertele pentru locuri de muncă vor apărea.

2 comentarii la „Cât de greu o fi să îți găsești un job?”

 1. Adi, eu sunt de părere că cine nu vrea să muncească, nu muncește.. Dacă X care iese de pe băncile facultății/liceului etc.. vrea să își găsească un loc de muncă, nu contează în ce domeniu, atâta vreme cât îi aduce un venit lunar, pentru început e bine. Așa face rost de fonduri pentru a merge mai departe.. Nu mai sunt vremurile în care să ne mulțumim cu muncă de sclav pe perioade mari, toți acum vor progres și implicit să aibe propriul business, sau dacă nu propriul business, cel puțin un job plătit decent. Sau dacă nu toți, cel puțin o mare parte din oamenii care au materie cenușie în loc de pământ în cap.

  Răspunde
 2. Găsirea unui loc de muncă nu este nici grea,nici ușoară. Este la fel ca orice lucru pe care trebuie să il facem in viață. Îl percepem in functie de starea noastră interioară si de felul nostru de a fi.
  Există câțiva factori determinanți,
  însă.
  Motivația găsirii si păstrării acestuia.
  Perseverență.
  Așteptările personale.
  Vârsta și obligațiile familiale.
  Uneori poate fi si o chestiune de șansă. Sa te afli in locul si la momentul potrivit sau să te fi născut într-o familie…daaarrrr asta nu face cu siguranță subiectul discuției asa ca o scoatem din calcul… deși este o variantă ideală.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.