Câteva sfaturi pentru achiziționarea unui laptop

Deja nu mai este o noutate faptul că laptopurile au cucerit demult piața computerelor astfel încât sistemele desktop nu mai sunt la fel de căutate precum au fost odată. Acum există laptopuri la toate prețurile cu specificații pe măsură și oricine își poate permite un laptop care să-l ajute să navigheze pe internet, să facă diferite proiecte sau, de ce nu, să se joace. Totuși, cum ne alegem laptopul potrivit?

La ce îl vom folosi?

După cum puteți vedea pe magazinele online de profil, există tot felul de laptopuri, unul mai interesant ca altul. Adevărul este că nu îl putem alege după ochi frumoși așa că trebuie să stabilim un lucru: la ce îl vom folosi?

Dacă dorim un laptop pentru gaming atunci trebuie să ne uităm ca acesta să aibe niște specificații cât mai bune astfel încât să poată rula orice joc, indiferent de cerințele sale de sistem. O placă video performantă, un procesor puternic și o memorie RAM cât mai mare sunt ingredientele care nu ar trebui să lipsească.

Dacă avem nevoie de un laptop care să ne ajute să scriem un proiect în Word sau să navigăm pe Facebook, atunci acesta nu trebuie să dispună numaidecât de cele mai performante componente hardware.

Câți bani avem?

Degeaba ne uităm la laptopurile de 5.000 de lei dacă bugetul nostru este doar de 2.000. Astfel pentru a nu pierde timp în zadar, ar trebui să stabilim de la început un buget astfel încât să găsim mai ușor laptopul dorit. Magazinele online ne oferă posibilitatea de a selecta diferite criterii de preț.

De unde îl cumpărăm?

Nu știu dacă mai există persoane care să cumpere astfel de produse din magazinele din oraș, însă eu majoritatea gadget-urilor și dispozitivelor le cumpăr de pe internet. Este mult mai ușor să intri pe câteva site-uri și să cauți ceea ce îți trebuie. Cu câteva click-uri ai dat comanda iar în 1-2 zile lucrătoare a și sosit coletul tău direct la ușă. Ce poate fi mai ușor decât atât?

Eu de exemplu v-aș recomanda acest site pe care îl folosesc mai mult pentru a comanda cărți, însă se pare că au un stock frumușel și de laptopuri, unul mai bun ca altul, la prețuri destul de bune. Părerea mea.

Acestea sunt pentru mine cele mai importante criterii atunci când îmi cumpăr un laptop. Mă mai uit bineînțeles și la firmă, însă cred că aici devenim subiectivi așa că nu merită discutată tema.

2 comentarii la „Câteva sfaturi pentru achiziționarea unui laptop”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.