Sunt mai motivați angajații care primesc bonuri de masă?

Am scris o carte! Se numește ”De ce nu”. Vezi aici despre ce este vorba și înscrie-te pentru precomandă. Mulțumesc!

M-ar ajuta foarte dacă te abonezi la canalul meu de YouTube + 🔔 Mulțumesc anticipat! 🙏

Nu am fost angajat vreodată și nici nu caut prea mult să mă angajez. În acest sens eu am alte planuri. Asta nu mă oprește însă să am diferite curiozități despre cei care se angajează precum și în legătură cu locurile de muncă în general. Una dintre curiozitățile mele este faptul dacă angajații se bucură atunci când primesc bonuri de masă. Adică de bucurat sigur se bucură, dar oare sunt și mai motivați la locul de muncă?

Citeam pe acest site faptul că anagajatorii pot apela la diferite firme pentru a oferi bonuri de masă angajaților. Părerea mea este că în acest sens există atât o parte pozitivă cât și una negativă. Acum totul depinde de modul în care angajatorul privește situația.

Eu unul dacă aș primi bonusuri de masă în schimbul unei părți din leafa care mi se cuvine, nu aș fi chiar prea încântat. Asta deoarece poate că eu am alte planuri iar acele bonuri nu mă pot ajuta să le îndeplinesc, banii fiind mult mai utili pentru mine. Ar putea fi folosiți însă pentru cumpărături și cred că toată lumea face cumpărături. Cel puțin alimentele de bază ar putea fi cumpărate cu aceste bonuri.

În schimb, dacă bonusurile de masă ar fi oferite angajaților care au dat un randament de apreciat la muncă, sau celor care lucrează cu plăcere și zâmbesc tuturor clienților, cred că ar reuși să schimbe întreaga atmosferă de la locul de muncă. Ar reuși chiar să motiveze atât de mult angajații încât ar lucra mai cu spor și ar fi mai bucuroși întreaga zi, nemaiprivind jobul doar ca pe o sursă de bani pentru care trebuie să piardă timp important din viață.

Cred că avantaje ar mai fi multe. Unul din acelea ar fi și faptul că eu ca angajat aș putea oricând să mă bucur de o masă caldă. Totuși aici depinde foarte mult și de modul în care privim situația. Sunt sigur că există multe persoane mulțumite de această metodă de răsplată dar și persoane care critică bonurile de masă.

Eu am citit pe un site mai multe informații despre bonurile de masă și trebuie să recunosc că le privesc cu ochi buni. Asta mai ales pentru faptul că am mai primit și eu bonuri de la sora mea și tare bine mi-au prins atunci când nu mai aveam de mâncare și mergeam în supermarket la cumpărături cu ele, economisind banii neexistenți. Voi ce părere aveți despre bonurile de masă?

Te interesează marketingul? Am un articol actualizat aici despre cele mai bune unelte de marketing care îți cresc câștigurile.

M-ar ajuta foarte dacă te abonezi la canalul meu de YouTube + 🔔 Mulțumesc anticipat! 🙏

Vrei un email Duminica?

Trimit un email pe saptamana, Duminica la 11:00. Contine articolele din saptamana anterioara. Doar daca scriu ceva. Altfel nu te deranjez.

Multumesc!

Eroare

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Multumesc pentru share!
Mă poți urmări și pe alte rețele sociale dacă dorești să ținem legătura.
Send this to a friend