Succesul în vânzări este obligația ta

Succesul reprezintă ceva diferit pentru fiecare persoană în parte.

Chiar îți recomand să stai bine cu picioarele în ligheanul cu apă rece și să te gândești ce înseamnă succesul pentru tine.

Cum vei arăta ca persoană de succes? Care îți vor fi veniturile? Care va fi starea ta de sănătate mentală sau fizică? Cum va arăta casa în care vei locui? Cum va arăta mașina în care te vei deplasa? Sau motocicleta, bicicleta, trotineta sau scuterul cu care vei merge?

Cum arată activitatea ta de succes? Cum vei lăsa o amprentă pozitivă asupra lumii? Ce vei vinde? Ce vei cumpăra? De să aleagă oamenii ce vinzi tu? De ce să aleagă afacerea ta?

Pe plan sentimental și emoțional ce înseamnă succesul pentru tine? Relațiile tale cum vor arăta? Cum și cu cine vei petrece timpul liber? Ce vei face în timpul liber? Cum vei ști că ești o persoană fericită și împlinită?

Nu trebuie să te iei după nimeni sau să-ți impui standarde cu care nu se simți confortabil. Însă trebuie să stai și să-ți răspunzi sincer la toate întrebările de înainte pentru a-ți defini propria ta noțiune pentru succes.

Apoi, odată definit, trebuie să îl privești ca pe o datorie, ca pe o obligație ca pe o responsabilitate personală și o misiune a vieții tale.

Este datoria ta față de tine, față de familia ta și față de cei dragi ca să reușești. Și pentru a-ți îndeplini această datorie trebuie să-ți asumi responsabilitatea pentru tot. Lasă-i pe alții, că pe alții nu-i poți controla. Doar atunci vei avea șanse să ai succes.

Pentru că atunci când ați asumi responsabilitatea, dobândești controlul și nu te mai plângi de toate evenimentele sau elementele externe pe care oricum nu le poți controla.

Dacă ai luat decizia de a avea succes, toate energiile universului se vor colecta în direcția în care țintești tu.

Când lupți cu toate forțele pentru o cauză și pentru un scop, dacă ai suficientă determinare, răbdare și anduranță, mai devreme sau mai târziu toate forțele se vor angrena în direcția dată de tine.

Nu știu cum arată succesul pentru tine, dar te rog să faci un exercițiu de imaginație și să-ți aduce aminte de un mare succes de-al tău din viață (pe orice plan).

Gata? Ți-ai amintit?

A fost o problemă sau o provocare?

Ți-a creat îndoieli?

Când te-ai hotărât să reușești te-ai băgat cu sete în subiectul respectiv și într-un final ai reușit?

Ei bine, este momentul să-ți dorești să obții un mare succes și în vânzări. Definește-l astfel încât să semene cu o problemă sau o provocare și să-ți creeze îndoieli. Apoi bagă-te cu sete și nu te opri până nu atingi acea noțiune de succes.

Apoi sărbătorește, umple-te de energie și ia-o de la capăt cu un nou obiectiv!

2 comentarii la „Succesul în vânzări este obligația ta”

 1. Salutare, am 30 de ani in care am lucrat in vanzari. Am pornit din vremea cand deplasarea o faceam cu autobuzul, ba chiar si cu sacul de produse in spate ca Mos Craciun, apoi cu propria masina si am trecut prin toate nivelurile ierarhice existente. Succesul si implinirile au suferit schimbari marcabile de la an la an odata cu toate schimbarile micro si macro economice.
  Este o viata aparte a agentului de vanzari. Totul este extrem de dinamic si de acaparator. Vanzarile sunt nu doar o prfesie ci un stil de viata, provocator si vesnic nou.
  Sunt chiar curios sa discutam pe marginea acestui subiect. Piata a suferit atatea schimbari dpdv structura, canale de distributie, obiceiuri de consum, valori ale fortei de munca si multe multe altele.
  Astept cu interes o dezbatere pe aceasta tema la care cu mare drag as participa in calitate de veteran.

  Bafta,
  Doru Colda

  Răspunde
  • Wow, salut Doru și mulțumesc pentru comentariu. E adevărat, e o viață aparte, cea a agentului de vânzări. Cu mare drag putem discuta despre asta în cadrul unei dezbateri atunci când se va realiza una. Ținem legătura aici pe blog. Toate cele bune îți doresc! Gabi

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.