Știți că mi-am luat Apple Watch, da? :)

Puteți să-mi ziceți ce vreți, dar mi-am luat Apple Watch :). Nu m-am putut abține. Îl am de câteva zile și în sfârșit pot să emit câteva păreri despre el. E mai fain decât speram.

Design și materiale. Mi-am luat Apple Watch 42 mm sport. Am ales această variantă pentru că nu voiam să investesc în varianta superioară, cu ecran de safir. Este foarte bine construit. E frumușel, deși nu îți fură ochii. Materialele din care este fabricat sunt de calitate superioară. Simți că ai ceva ok la mână.

În plus, cică la varianta sport ecranul nu e la fel de rezistent ca safirul, dar e de calitate mai bună. Arată culorile mai bine și nu reflectă lumina așa de tare. Și e mai ușor decât varianta standard. Na`, motive pentru că strugurii sunt acri și nu mi-am permis modelul mai scump :). Dar este exact aceeași treabă din punct de vedere funcționalități sau desing. Curelele diferă, dar sunt interschimbabile.

Am ales modelul cu margini argintii și curea albă. Nu există varianta de curea neagră cu margini argintii, ci doar doar cu margini negre. Nu am vrut margini negre pentru că se va zgâria la un moment dat. Iar zgârieturile se văd mai tare pe negru decât pe argintiu. Oricum am auzit că modelul sport are carcasă din aluminiu care se zgârie mai puțin decât carcasa din oțel. Există polish pentru toate. Cureaua albă este neutră, iar dacă apare modelul Watch 2, îl dau soției :)

Din punct de vedere funcționalități are tot ce are un smartwatch de ultimă generație pe el. Senzori de puls, de mișcare, notificări, sunat și răspuns la apeluri etc. Specificațiile se găsesc oriunde pe net. Nu le voi înșira aici. Ce folosesc?

De când fac sport și am slăbit, caut diverse modalități de motivare. Ceasul ăsta e una dintre ele. Mă îndeamnă să mă mai ridic, să mă mai mișc, să-mi fac exercițiile etc. Da, folosesc Apple Watch din plin când fac sport în casă sau când mă plimb (în curând mă apuc și de alergat). Apoi, consider utile notificările. Mai ales pe partea de calendar. Văd mereu ce întâlnire mai am sau ce alte activități mi-am mai pus în agendă. Răspund rapid la SMS-uri cu niște mesaje predefinite. La fel și pe Facebook Messenger.

Nu în ultimul rând mi se pare utilă funcția de apel telefonic. O folosesc mai des decât credeam. Mai ales la volan. Nu am bluetooth pe mașină așa că ceasul e micul meu dispozitiv hands-free. Și îl folosesc des pentru că sunt des la volan. Se aude bine, suficient de bine, iar persoanele de la celălalt capăt al ”firului” zic că mă aud impecabil.

Mai am multe de descoperit la Apple Watch. Probabil e cel mai puțin intuitiv produs Apple pe care l-am folosit până acum, dar dacă gândești un pic diferit te obișnuiești repede cu el. În cazul meu a intrat în viața mea începând cu a doua zi de folosire. Face parte din obiceiurile mele zilnice și nu e un pain in the ass să-l încarc. Apropo, bateria chiar ține 18 ore. Nu dorm cu el la mână și îl las la încărcat seara (se încarcă prin inducție pe un dispozitiv magnetic).

Exemplu: ieri m-am trezit la 5 dimineața și l-am pus la mână full. Am plecat la București, am avut treabă pe acolo, m-am plimbat, am încercat inclusiv să-mi comand un Uber (nu am găsit mașini disponibile) și am ajuns acasă în jur de ora 21:00. Nu am făcut sport. Dar avea 49% acumulator. În zilele în care fac sport ajung pe la 39% înainte să-l pun la încărcat. Menționez că am avut și vreo 3 convorbiri telefonice scurte de pe el. E ok, te bazezi pe el o zi de muncă, o zi activă.

Poze nu prea am apucat să-i fac. Dar cred că l-ați văzut suficient pe net. Cutia arată fain.

Apple Watch

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.