#StămCuSpor: 7. Optimizează cheltuielile personale

Dacă nu lucrezi în domenii care acum bubuie de încasări și ești ca restul de 70% dintre români, merită să te pregătești pentru câștiguri financiare mai mici. Este un moment prielnic să-ți optimizezi costurile personale.

Atenție, nu zic să nu mai cheltuiești bani, pentru că circulația banilor face ca economia să se miște. Imaginează-ți că n-ar mai cheltui nimeni bani. Murim sigur de foame înainte să murim de coronavirus :)

Eu mi-am analizat abonamentele la telefonie: am redus 2 la 5 euro și am închis unul. Mi-am redus abonamentul la Netflix la versiunea standard. Am închis abonamentul la HBO Go (pe moment, pentru că nu mă mai uitam).

Sunt în discuții cu RDS să-mi micșorez abonamentele la net și să-mi reduc sau chiar anulez abonamentul la TV (mi-am dat seama că nu mă uit la TV). Mi-am redus abonamentele la stocările în cloud (nu e necesar chiar tot).

Fă-ți o listă cu toate cheltuielile pe care le ai, dar absolut toate. Apoi discută cu partenerul de viață ce este musai să rămână așa, ce poate fi redus/optimizat și la ce poți renunța. Chiar și câțiva euro dacă economisești tot e ceva.

De ce?

  • Îți cultivi stilul de viață minimalist acum, de nevoie, ca să îl poți menține și pentru mai târziu, de voie. Să fim serioși, câți oameni se gândelsc în belșug: ”știi, ar trebui să duc un stil de viață mai econom.”?
  • Vei realiza că nu îți trebuie chiar atât de mulți bani ca să trăiești cât de cât ok. Și probabil vei avea bani după criză ca să investești în corpul și sănătatea ta, mai ales acum când vezi cât de important e.

Pentru a opri răspândirea pandemiei și pentru a trece mai repede cu bine peste această încercare mondială, #StămAcasă. Și este important să #StămCuSpor. Am creat pe blog scurte articole etichetate astfel pentru a-ți da idei legate de cum poți să îți umpli timpul cu folos în perioada aceasta. Public zilnic câte o idee nouă.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.