Situatie fara precedent: fiecare om care voteaza va trebui sa sustina un test de inteligenta inainte

Se pare că lucrurile au ajuns prea departe. Fiecare om cu drept de vot va trebui să susțină un test de inteligență format din 10 întrebări înainte de a-și exercita dreptul de vot.

În urma acestui test se va stabili dacă persoana respectivă mai are drept de vot sa nu. Practic, înainte de a semna și a primi buletinul de vot și ștampila, fiecare cetățean va trebui să răspundă la câteva întrebări care vor confirma sau infirma eligibilitatea acestuia.

Cei implicați în acest proces promit că întrebările vor fi destul de simple. ”Dacă un copil de 3 ani ar ști să scrie și să citească ar putea trece acest test fără nici un fel de problemă. Întrebările sunt simple și ușor de urmărit. E ca și cum te-ar saluta cineva și ar trebui să știi să răspunzi cu bună ziua. Atât e de simplu.” declară convins Remus Cernicovsmith, directorul programului de evaluare și pregătire a cetățenilor pentru situațiile de urgență în care votul lor chiar ar putea conta în situația unor alegeri, de orice fel.

Se pare că în spatele acestui program se află o echipă de tineri entuziaști care au ales un nume pe măsură acestei campanii. De asemenea, se observă cu ochiul liber că tinerii s-au adaptat noilor vremuri, așa că numele programului este menționat mereu cu hashtag. Acesta se numește #potisaaiiqde10dacanaitalentestirece

Întrebările vor fi simple și se vor axa pe cunoștințe legate de animalele care trăiesc în România. ”Pentru că ne dorim ca fiecare cetățean să vină cu lecția învățată, iar procesul de votare să se desfășoare cât mai repede cu putință, am hotărât să publicăm anumite întrebări din timp pentru a simplifica lucrurile și a reduce cozile de la secțiile de votare.” menționează Remus Cernicovsmith afișând o oarecare mândrie față de proiectul său.

Printre întrebări se numără: ”Cum face rața când îi este foame?”, ”De unde vine zicala cu lupul paznic la oi?” și ”Câte tone de grâu mănâncă șoarecii din România pe an?”. Deși lista cu întrebări nu a fost încă publicată oficial din cauza birocrației, inițiatorul proiectului este convins că oamenii se vor descurca la urne și vor reuși să răspundă corect măcar la 3 întrebări din totalul de 10, necesarul pentru a obține avizul de vot. În urma sondajelor publice pe acest subiect, mulți cetățeni au declarat iritați că n-au chef de întrebări din astea și că se vor întoarce acasă liniștiți dacă cineva îi va servi măcar cu un pahar de suc și cu un cornuleț cu rahat înainte de a pleca, măcar pentru a justifica deranjul.

Programul #potisaaiiqde10dacanaitalentestirece face parte dintr-un pamflet și trebuie tratat ca atare. Cu sare, pâine și multă apă pentru hidratare. Acesta se adresează tuturor celor care vor vota în ședințele cu părinții din anul 2047, când vor alege dacă sunt de acord să ofere bani fără document fiscal la fondul clasei.

IQ Test

Sursă foto: http://appcrawlr.com/ipad/ancient-iq-test-hd

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

6 comentarii la „Situatie fara precedent: fiecare om care voteaza va trebui sa sustina un test de inteligenta inainte”

 1. Ba, io unul, mă tem că societatea contemporană – tehnologic vorbind – multilateral şi multitasking dezvoltată (dar umaniceşte, nu subdezvoltată, ci de-a dreptul auto-descalificată) doreşte să boicoteze, încă o dată, minţile (cât de cât) luminate. Mi-e groază ca ălora de-au mers să-şi găsească un loc de muncă şi li s-a răspuns cu vehementă şi, totodată, cu amară bunăvoinţă: “Ne pare rău, sunteţi supracalificat”. În mod evident, un fapt se va dovedi inevitabil: pe lângă că e cum e, prezenţa la vot va fi şi mai drastic redusă. Dăştepţii n-or merge că n-au de ce să-şi dovedească unor păpuşi năroade talentele, iară proştii n-or vrea să se facă de poveste înaintea unui individ care să-i privească (prea)plin de îngânfare… asta ca să nu mai pomenesc de durata desfăşurării votării; că în condiţiile ăstea, să fii cât de geniu şi nu scuipi atâtea răspunsuri în mai puţin de două minute. Mersul e bun (şi sănătos) – direcţia e greşită.

  Răspunde
 2. În cadrul dezvoltării societăţii socialiste multi-lateral dezvoltate, printre priorităţile de maximă importantă se numără şi accentul pe dezvoltarea aptitudinilor fiecărui cetăţean, prin ridicarea nivelului aptitudinilor urmărindu-se o creştere a nivelului naţional de inteligenţă, şi deci ocuparea unui loc fruntaş în întrecerea dintre ţările socialiste. De aceea este important de creat un program care să funcţioneze la nivel naţional, şi care se să se bazeze pe cele mai recente studii ştiinţifice ale cercetătorilor şi savanţilor noştrii în materie cenuşie, care sînt practic nişte creere super-exagerat de inteligente, şi prin aplicarea programului să crească toate coeficienţii IQ pentru toată lumea, indiferent că e muncitor sau ţăran, că e inginer sau doctor. Deci pentru aceasta trabuie ca fiecare persoană să se prezinte obligatoriu la centrele de măsurare a inteligenţei, să susţină un test format din 10 întrebări (testul iniţial este doar cu 10 întrebări, pentru că este doar de test), şi deci prin susţinerea acestui test să primească o bulină pe buletin care să indice raportul dintre deşteptăciune şi prostie, sau ştiinţific spus gradul de inteligenţă…
  Articolul este lung, şi nu mai citez din el, fiind o “operă” a vremurilor comunist-socialiste de tristă amintire. Dar cum istoria se repetă, se pare că şi în vremurile de cvasi-democraţie, avem aceleaşi impulsuri primitive de a stabili criterii de departajare a oamenilor. Cred că respectivul “inventator” al acestui test de inteligenţă, ar trebui el însăşi să-şi facă un consult psihiatric, şi de asemenea testul ar trebui făcut obligatoriu de toţi oamenii politici şi de către toţi cei care aspiră la această “meserie”. O spun aceasta pentru că realitatea demonstrează fără drept de apel că avem “specimene politice” a căror grad de inteligenţă se apropie de a omului din Neanderthal, mulţi având funcţii importante de conducere.
  Auzi dom’le, cică să dau test de inteligenţă, hapt aşa de idioţi mă cred ăia ?!…

  Răspunde
 3. Dap, aceeaşi propunere am auzit-o şi la Dobrovolschi la emisiunea matinală de la Radio Guerrilla (pardon, acum e la Gold FM).
  Chiar dacă programul respectiv se autointitulează “pamflet”, sunt de acord cu un mic test de inteligenţă, pentru a se vedea dacă merită să ţină ştampila cu VOTAT în mână: prea mulţi imbecili au drept de vot.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.