7 setări de iPhone pe care le poți face pentru a economisi bateria

Mi-am luat noul iPhone 12 Pro și am rămas surprins de cât de puțin ține bateria la el. Pe site, cei de la Apple spun că ține cu o oră mai puțin decât la iPhone 11 Pro. Mie mi se pare că ține mult mai puțin.

Telefonul este extraordinar. Viteză mai mare, display parcă mai bun, design și formă mult mai ok, cameră foto/video mai bună. Are multe avantaje. A meritat pentru mine upgrade-ul de la 11 Pro la 12 Pro? Nu.

Dar asta e altă discuție. Autonomia unui telefon este importantă și în acest articol o să descriu foarte pe scurt ce poți face pentru a prelungi autonomia acumulatorului la orice iPhone.

1. Dă disable la iPhone Analitycs

Oprind aceste analize o să-ți îmbunătățești durata de viață a bateriei la iPhone și vei obține mai multă intimitate. iPhone Analitycs trimite datele de la iPhone-ul tău către Apple pentru a îmbunătăți experiența.

Mergi la Settings > Privacy > Analytics > Turn Off Share iPhone Analytics

2. Dă disable la iCloud Analitycs

Este exact aceeași poveste ca cea de mai sus, numai că pentru iCloud. Spre deosebire de alții, Apple nu împărtășește datele tale cu nimeni (doar cu ei). Însă treaba asta consumă baterie.

Din același ecran ca cel menționat mai sus debifezi și Share iCloud Analitycs.

3. Dă disable la Significant Locations

Treaba asta marchează locațiile pe care le vizitezi cel mai des și ți le salvează pe telefon. Dacă le dai disable te va ajuta să economisești bateria și te va ajuta să-ți menții datele private.

Mergi la Settings > Privacy > Location Services > System Services > Significant Locations > Turn Off Significant Locations

4. Dă disable la UNELE System Services

Majoritatea opțiunilor de la System Services sunt fie irelevante, fie inutile. Pentru tine. Ele rulează în background și consumă baterie.

Pentru economisirea bateriei este recomandat să dai disable aproape la tot, cu excepția apelurilor de urgență și SOS, Find My iPhone și Share My Location. La astea trei chestii nu vei dori să dai disable.

Mergi la Settings > Privacy > Location Services > System Services

De acolo poți opri:

  • Compass Calibration
  • Location-Based Alerts
  • Setting Time Zone (nu îi da disable dacă călătorești mult)
  • WiFi Calling

5. Limitează Ad Tracking

Limit Ad Tracking va preveni ca advertiserii să colecteze mai multe date despre tine. Probabil vei primi reclame mai irelevante după ce dai disable la treaba asta, dar îți va salva o mică parte din baterie.

Mergi la Settings > Privacy > Advertising > Turn On Limit Ad Tracking

6. Dă disable la refresh-ul unor aplicații

Unele aplicații își dau refresh singure în background. De unele ai nevoie ca să facă asta, de altele nu. Verifică ce aplicații fac acest lucru și dă-le disable doar la cele la care crezi că nu ar trebui să facă asta.

Mergi la Settings > General > Background App Refresh > Turn Off Apps (de care nu ai nevoie să-și facă update continuu în background)

7. Dezinstalează aplicațiile inutile și oprește notificările

Așa cum povesteam și în acest vlog pe care l-am postat și mai jos, notificările nu numai că îți consumă baterie, dar îți consumă și timp. Dă disable la notificări pentru aplicațiile la care nu ai nevoie de așa ceva.

Apoi, fă o analiză a aplicațiilor și jocurilor pe care le ai instalate pe telefon. Șterge-le imediat pe cele pe care nu le mai folosești de mult. Consumă spațiu și baterie degeaba. Cu cât mai simplu, cu atât mai bine.

Concluzie

Gândește cu mintea ta înainte să dai disable la anumite chestii din cele menționate mai sus. Poate chiar îți pasă de unele dintre ele sau poate telefonul tău nu se descarcă atât de rapid și ești un om norocos.

Dacă acest articol ți-a fost util, dă-i un share.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „7 setări de iPhone pe care le poți face pentru a economisi bateria”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.