Hai să ajutăm copiii născuți prematur în Galați. Pe cei de azi și pe cei de mâine.

Pe scurt, obiectivul este să strângem donații pentru dotarea Compartimentului Prematuri din cadrul Secției de Neonatologie a Maternității „Buna Vestire” din Galați cu un incubator performant care să ajute micuții prematuri încă din prima lor zi de viață.

Valoarea incubatorului este de 35.000 de euro, bani pe care dorim a-i strânge până la finele anului acesta. Toată această campanie este desfășurată de Asociația Trai Sănătos în parteneriat cu Thecon, Revista Explore, Prosim, Florăria Passiflora, ArtH Store și mulți alții.

Cum poți ajuta?

Asociația Trai Sănătos a demarat o campanie de strângere de fonduri ce va avea loc în perioada următoare, cu ocazia sărbătorilor, prin care vor vinde obiecte realizate handmade de către voluntarii lor.

Obiectele pot fi achiziționate atât în magazinul online, pe site-ul www.traisanatos.info, care va fi operațional începând de săptămâna aceasta, dar și fizic în locația partenerilor noștri:

  • lanțul de farmacii Salviafarm (7 în orașul Galați, 1 în comuna Braniștea)
  • Farmacia Sophia
  • Centrul Medical Pro Clinic

De asemenea sperăm și la o expunere în incinta Shopping City Galați.

Află mai multe

Un copil este considerat prematur dacă este născut înainte ca sarcina să împlinească 37 de săptămâni. El este mult mai expus unor riscuri precum problemele respiratorii, infecțiile, intoleranta digestivă sau probleme de auz și vedere, având nevoie de ajutor încă din primele secunde pentru a se dezvolta normal.

Din păcate, în fiecare an, zeci de copii născuți prematur se sting din viață în România. Tragic este că foarte mulţi dintre ei ar putea fi salvaţi, dacă maternităţile ar fi dotate corespunzător, cu incubatoare performante. Pentru fiecare bebeluș nou pus în incubator, un altul trebuie externat și trimis acasă.  

Copiii născuți prematur sărbătoresc anul acesta primul Crăciun – Nu-l lăsa să fie ultimul!

Asociația Trai Sănătos, o asociație neguvernamentală din Galați, și-a propus să aducă o contribuție în comunitatea din care facem noi toți parte.

Scopul lor actual este dotarea Compartimentului Prematuri din cadrul Secției de Neonatologie a Maternității „Buna Vestire” Galați cu un incubator performant care să-i ajute din prima clipă de viață.

O parte dintre cele 8 incubatoare existente necesită înlocuirea în regim de URGENȚĂ! 

Costul unui astfel de incubator performat este de 35.000 de euro, sumă pe care Asociația și-o dorește a strânge până la finele anului.

Pentru această sumă, voluntarii asociației au demarat mai multe campanii în ultimul an: ”MĂRțișor” sau ”Licitează un brăduț”, printre cele mai cunoscute. Incubatorul în speță este ultraperformant, fabricat în Statele Unite ale Americii de către General Electric.

El poate prelua copii născuți prematur care cântăresc doar 500 de grame și au nevoie de sprijin urgent în lupta de a supraviețui. Deși spiritul copiilor este puternic, trupurile lor fragile au nevoie de susținere mecanizată.

Suntem așadar îndatorați să ajutăm sufletele inocente care au fost prea curioase și nerăbdătoare să vadă cum arată lumea dincolo de pântecele mamei. 

De ce trebuie să te implici?

Statistic vorbind, România este pe primul loc în Uniunea Europeană la capitolul deceselor copiilor sub vârstă de un an. În anul 2013, 1.608 copii au murit înainte de a împlini un an. Asta înseamnă un copil mort la fiecare 5 ore.

În mare parte, aceste decese sunt datorate prematurității, prima cauză de mortalitate neonatală în țara noastră. 1 din 10 copii din România se naște prematur și are nevoie de atenție specială, tratament adecvat, medici specializați și aparatură modernă. 

În anul 2016, Maternitatea ”Buna Vestire” din Galați a primit două incubatoare performate, donație din partea combinatului siderurgic ArcelorMittal Galați prin campania ”Prematurii au o șansă”, demarată de Centrul de Inițiativă Comunitară Galați.

Incubatoarele au salvat viețile multor prematuri, au scris poveștile de viață ale unor copii care se pot juca acum cu frații lor, le pot spune părinților ”te iubesc”, se pot duce la școală, pot ajunge adulții pe care i-au admirat din primele secunde.

Un început promițător pentru copiii prematuri, dar de neajuns, pentru că numărul lor crește alarmant de repede. 

Nașteri amânate din cauza numărului mic de incubatoare, bebeluși trimiși acasă mult prea devreme, mămici transferate la alte spitale din țară, vieți care atârnă de un singur cablu. E timpul să te implici!

Cum poți contribui?

Asociația ”Trai Sănătos” apelează la generozitatea oamenilor cu ocazia sărbătorilor și prin proiectul ”Copiii născuți prematur sărbătoresc anul acesta primul Crăciun – Nu-l lăsa să fie ultimul!” au implementat multiple metode pentru tine prin care poți ajuta la strângerea banilor necesari achiziționării incubatorului ultraperformant. 

Cel mai simplu este să vizitezi magazinul online caritabil de pe site-ul oficial www.traisanatos.info.

Acolo găsești o grămadă de produse lucrate manual de către voluntarii ”Trai Sănătos”, dar și donații din partea partenerilor sau a oamenilor cu suflet mare care-și doresc să facă parte din această cauză.

Suma aferentă produselor va fi automat transferată în contul asociației și va contribui la targetul final de 35.000 euro.

Produsele sunt cu tematică de Crăciun dar nu numai, perfecte pentru a le oferi în dar către persoana dragă sau a le păstra drept amintire că ai făcut ceea ce trebuie. Prețul acoperă șansa unui prematur la supraviețuire!

Dacă ești persoană fizică, poți redirecționa 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor. Tot ce trebuie să faci este să descarci formularul 230 de pe site-ul www.traisanatos.info, să-l completezi și să te semnezi olografic.

Apoi trimiți formularul completat la adresa de email info@traisanatos.info. Voluntarii îl vor trimite la ANAF (Conform ordin ANAF nr.936/2020, publicat in M.Of. nr.325/2020.

Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. 

Persoanele juridice pot redirecționa 20% din impozitul pe profit al firmei, bani care ajungeau în mod normal la stat. Dacă firma ta nu a avut profit, tot poți ajuta.

Pe măsură ce situația financiară a firmei se îmbunătățește, aceasta își poate deduce din impozitul pe profit viitor sponsorizările făcute în anii precedenți. Ce trebuie să reții este că tu decizi unde merg banii tăi.

Gândește-te că ei pot salva un copil prematur și îi poate oferi dreptul la viață. Pentru a redirecționa cei 20%, trebuie să calculezi suma aferentă celor 20% din impozitul pe venit/profit al companiei, în limita a 0,75% din cifra de afaceri.

Apoi descarci contractul de sponsorizare și îl completezi în două formulare trimise aferent pe adresa de email info@traisanatos.info. Contabilitatea va face mai apoi înregistrările plăților și încasărilor conform procedurilor. Și așa profitul tău va ajunge către o cauză nobilă!

De asemenea, poți dona orice sumă dorești direct în contul asociației:

CIF: 1216171

CONT RON: RO62BREL0002002197130100

Adresa beneficiarului: Str. Aleea Iordan Chimet, nr. 9, lot 2, corp 1, parter, camera 2, Galați, județ Galați

Dăruiți din suflet pentru viață!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.