Servicii de web hosting din afara tarii

Dacă vrei să începi un business online care se adresează vorbitorilor de limbă engleză am auzit că este important ca serviciul de hosting să fie din afara țării. Cică adaugă un plus de credibilitate business-ului tău, mai ales dacă oamenii încep să te verifice.

Mie personal mi se pare o prostie. Pentru că dacă ești bun în ceea ce faci nu trebuie să mai faci și alte lucruri ca să-ți justifici activitatea sau prețul. Însă așa cum haina face pe om și hostingul poate fi un punct important. Mai ales că unii verifică aici pe unde ai găzduirea.

Pe România știți că eu recomand Simplenet. Pur și simplu sunt cei mai buni pe partea de hosting WordPress. Mă cunosc personal cu Andrei Chira și știu bine că pune pasiune în ce face. Mai mult, am observat că are atât cunoștințele cât și maturitatea necesară să țină bine un astfel de business. Și o face excelent de câțiva ani buni. S-a extins, are acum o echipă mai mare de suport (la asta excelează) și mulți bloggeri cu trafic mare au găzduire la ei. Dacă veți căuta veți observa că mulți recomandă Simplenet.

Nu mă înțelegeți greșit, Simplenet nu e hosting doar pentru bloguri sau doar pentru WordPress. Poți să-ți găzduiești foarte bine acolo și magazinul online, site-ul de prezentare, aplicația CRM, serviciul de email pentru firmă sau orice îți mai trece prin cap. Dacă nu vrei bătăi de cap și cauți un hosting bun în România, alege Simplenet. Cu încredere.

Revenind la subiect, dacă ești în căutarea unui hosting în afară am făcut eu o mică evaluare. La finalul acestui articol voi publica o listă cu firme de web hosting internaționale. Totuși, de ce ai alege un hosting internațional? Deși mie personal mi se pare o prostie să vrei hosting în altă țară, există câteva motive. Nu le voi enumera pe toate. Zic doar câteva.

Dacă ai trafic din USA, de exemplu, vrei să ai data centerul în USA. Ca să meargă totul uns. Apoi, dacă te dai american, englez sau altă nație, vrei ca atunci când îți verifică lumea unde ai găzduit site-ul să nu apară vreun data center din România, nu? Asta oferă un plus de încredere chipurile. Mai e și faza că web hostingul din USA nu se supune regulilor din UE. Am auzit mulți patroni de ziare că preferă să-și țină găzduirea web în afară (chiar în afara UE). Ca să nu vină SRI și să le închidă site-ul la comanda conducerii. Da, știu :) Dar fiecare cu motivele lui. Nu mă bag.

În altă ordine de idei, cunosc oameni care se adresează pe internet unui public internațional. Și întotdeauna au ales un hosting cu adresare globală către clienți. În cele ce urmează am să vă las o listă cu servicii de hosting internaționale ca să vă faceți o idee.

Ordinea web hosting-urilor recomandate este aleatorie.

 • WP Engine – peste 19% din internet rulează WordPress, iar WP Engine oferă hosting WordPress excelent. Nu sunt ieftini, dar sunt buni. Dacă vei căuta pe net nu vei găsi lucruri nasoale despre ei. Am un site al unui client găzduit acolo. Merge brici.
 • iPage – oferă destul de multe chestii pentru prețul cerut. Sunt vechi pe piață, adică sunt de încredere. Au niște oferte care merită studiate. Dacă ești la început s-ar putea să-ți prindă bine bonusurile pe care le oferă la crearea unui cont nou.
 • BlueHost – sunt cei recomandați direct de WordPress ca primă opțiune de hosting. Au rating bun prin afară, nu comentează nimeni nimic de rău. Singura chestie care merită luată în calcul e că ei vând pachete de hosting anual, nu lunar :(
 • A2 Hosting – probabil multă lume nu îi știe, dar sunt partenerul oficial PrestaShop. Au niște pachete extraordinare de hosting dacă vrei să-ți faci un magazin online pe PrestaShop. Însă i-am studiat mai bine și stau ok și la WordPress.
 • Arvixe – sunt vechi pe piață, nu sunt invazivi cu reclama, dar sunt buni. Cel puțin din ce zice lumea. Pe mine recenziile de pe net m-au convins să iau hosting de la ei dacă am nevoie de hosting internațional. Pe chestii generale.
 • Hostgator – cred că îi știe toată lumea. Se promovează intensiv. Eu am lucrat mult cu ei la un moment dat. Au fost ok. Nu mai știu de ce am renunțat la ei. Probabil datorită altor companii de hosting mai orientate pe WordPress.
 • Pagely – și ei sunt dedicați pe WordPress. Toată lumea zice de bine. Mulți oameni cu trafic mare au migrat acolo. Sunt un fel de hosting premium internațional pentru WordPress la fel ca cei de la WP Engine. Scumpi, dar al naibii de buni.
 • Synthesis – după cum probabil bine știți, cei de la StudioPress fac cele mai bune teme de WordPress. Vorbim de framework-ul . Nu sunt ieftini. Ei bine, au și soluție de hosting dedicată. Sunt un fel de Simplenet. Adică buni.

Probabil vă așteptați la o listă mai lungă. Nu e cazul. Cam ăștia sunt pe hosting în afară. Bine, poate am omis câțiva, sunt convins. Dar ce am pus mai sus e suficient ca să vă faceți o idee legat de cine face bine hosting internațional. Vă rog să adăugați recomandări în comentarii. Chill, e ok să dați link. Comentariile relevante se aprobă fară probleme.

Hosting international

Foto: ”hosting internațional” via

Disclosure: We are a professional review site that receives compensation from the companies whose products we review. We test each product thoroughly and give high marks to only the very best. We are independently owned and the opinions expressed here are our own.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

16 comentarii la „Servicii de web hosting din afara tarii”

 1. Mai exista de asemenea si mitul conform caruia google iti da pozitii mai bune daca ip-ul site-ului coincide cu zona targetata de tine. De exemplu ai site dedicat romanilor iei host romanesc, respectiv site dedicat americanilor iei host cu ip in state. Din punctul meu de vedere este un mit pentru ca in primul rand conteaza contentul si apoi cat de bine stii sa promovezi.

  Singurul avantaj as putea spune ca alegand un host apropiat de tara targetata ar fi un mic plus de viteza, desi daca nu optimizezi bine site-ul tot degeaba. As mai adauga la lista ta Hostmonster, am lucrat cu ei cativa ani timp in care mi-am gazduit si site-uri romanesti, si a fost totul ok, uptime foarte bun.

  Răspunde
 2. Eu am site-ul meu pe Webfactor, mai mult pentru ca la inceput am vrut sa il fac in romana si deci firma romaneasca cu suport bun. Intre timp am prins o oferta buna de la Godaddy si am acolo vreo 5 alte site-uri. Cat despre recomandarile tale, am auzit lucruri bune despre Simplenet iar Bluehost este recomandat de o gramada de oameni in afara, dar cred ca are legatura si cu faptul ca au niste comisioane foarte faine pentru afiliati. Ma mai uit din cand in cand la Income Reports ale lui Pat Flynn si tipul face lunar peste 30 000 dolari numai cu ei.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.