Ce este blogul pentru mine?

Ce este blogul pentru mine? Ce este un blog? Ce reprezintă un blog? De ce scrii pe blog? Sunt deseori întrebat de chestii de astea. Recunosc, nu m-am gândit la un răspuns universal valabil. Nu cred că este un astfel de răspuns 100% corect. Să o luăm încet.

Blogul este un jurnal online. Asta e definiția lui de bază. În jurnal scrii chestii care ți s-au întâmplat, chestii pe care le-ai experimentat sau chestii pe care vrei să le faci. Apoi, chestii pe care le gândești despre lume, despre știri, despre lucrurile mari care se întâmplă în jurul tău.

Ăsta e un blog. O zonă online în care scrii chestii care îți trec prin cap. Unii sunt curioși să le urmărească. Alții nu. Unii le critică. Alții nu. E o chestie socială perfect normală. Unii o fac pentru a fi citiți și urmăriți (gen eu), alții pentru suflețelul lor propriu. Deși, recunosc, pentru mine blogul e terapie. E locul unde mă descarc. E locul unde mă exprim lumii. Indiferent cine e lumea. Vorba aia, lumea multă, oameni puțini.

Blogul este platforma ta proprie de exprimare. Da, proprie. Pentru că atâta vreme cât ai un domeniu propriu și un hosting ok, blogul e al tău și numai al tău. Explic imediat.

Cu toate că am senzația că am zis asta de o mie de ori, merită repetată. Orice cont pe o rețea de socializare nu e al tău de fapt. Se supune unor termeni și condiții. Oricând poate fi închis, oricând poate fi raportat. Pe Facebook ești.

Dar nu ești. Pentru că te supui termenilor lor. Ai o pagină de Facebook cu aproape 40.000 de like-uri ca a mea? Degeaba. Pentru că orice postez este vizualizat doar de o parte din cei care au dat like. Că așa zice Facebook și e veche treaba deja. Dacă vreau să am expunere trebuie să plătesc publicitate la Facebook. Și nu am ce să comentez. E platforma lor, regulile lor. Chiar îmi pare rău pentru cei care cred că pagina lor de Facebook este centrul universului lor. Și și-o mai promovează și pe mașini. De asta blogul e sfânt. E al tău. Iar exemplele pot continua.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

9 comentarii la „Ce este blogul pentru mine?”

 1. BTW, treaba asta cu “abonare newsletter” bifata by default e o măgărie. Utilizatorul nu trebuie sa verifice toate căsuțele din lume înainte sa comenteze.

  Răspunde
 2. La 37.1k pe Facebook și 1-2k unici pe zi, abia dacă te citește Hristos, dintre cei care te-au like-uit pe FB. Hristos și câțiva apostoli.

  Răspunde
 3. Și totuși ai tot investit în promovare pe FB, inclusiv în like-uri, deci ceva pica și de acolo pentru blog, nu încât sa merite sa renunți la blog pentru o pagina celebra pe fb.

  Răspunde
 4. La treaba cu propriul spatiu.. nici blogul nu poti spune in totalitate ca este al tau, decat atunci cand il gazduiesti pe un server la care ai access fizic. Altfel, degeaba.. ca unii server admins mai strica treburi, se mai duce naibii backup-ul, sau pur si simplu fug cu banii..

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.