eMAG a fost baza multă vreme, însă când au dat comisioane de 1% pentru Black Friday toți cei care practică afilierea și-au dat seama că s-a deschis o nouă portiță: să promovezi prin afiliere și alte magazine în afară de eMAG, și nu neapărat IT&C. Și nu o zic arătând cu degetul către alții, ci arătând cu degetul către mine. O zic direct: eu de Black Friday-ul ăsta am mers numai pe eMAG, fără să calculez de fapt ce înseamnă 1%. Asta este, proștii la matematică precum subsemnatul își merită soarta. Statistici? 106 vânzări din afiliere. Bani? 724,45 lei. Anul trecut pe vremea asta făcusem banii ăștia numai din 10-15 comenzi. Să nu credeți că acuz acuma eMAG de ceva. Au zis 1%, au respectat, au fost serioși. Însă am testat afilierea aruncând 1% din efort către alte magazine online din categoria fashion. 205 lei într-o singură zi. Deci se poate trăi din afiliere, dar vă rog eu nu luați această decizie în preajma evenimentelor de tip Black Friday sau Crăciun. În preajma acestor evenimente oricum se cumpără. Trebuie doar să fii cu linkul potrivit la momentul potrivit. Restul ține doar de calitatea audienței pe care o ai sau față de care te exprimi. Dacă faceți peste 500 de euro lunar din afiliere și în februarie, martie, aprilie, mai 2014, poate merită să vă gândiți la asta. Eu nu m-aș lăsa în seama euforiei de moment.


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  15 replies to "Se trăiește, sau nu, din afiliere?"

  • Yamasha

   corect.
   anul trecut n-am muncit deloc… niciun fel de promovare si am scos cu mult fata de anul asta.
   acum am stat doua nopti treaz, am promovat peste tot si nu s-a simtit. cel putin, nu cat ma asteptam eu…
   asta este, bine ca inca exista concurenta, exista magazine mai mici, cu potenta care pot fi promovate, nu doar eMag…

   • Gabriel Ursan

    Marius, gândește-te că e o pâine de mâncat pe fashion ;). Atât îți zic. Că restul știi tu :).

    • Yamasha

     Si eu si Cristina incepem usor, usor pe partea aceea. Nu este deloc usor, cel putin pentru mine. La mine it-ul este pasiune, intotdeauna vreau sa aflu ceva nou, sa testez, in schimb acolo… e mai greu. Poate ea o sa se apuce de zona asta, eu… mai slabut. :)

  • Petre

   Unii au injumatatit comisioanele iar altii au declarat ca fac reduceri doar pentru magazinele fizice si au anulat complet comisioanele din afiliere asa ca … pana dupa 29 am scos bannerele de afiliere si nu voi pune niciun fel de link de afiliat … stiu ca magazinele n-au pierdut nimic pentru ca nu le-am mai trimis eu cate un client ratacit dar alta forma de protest n-am gasit :)

   • Gabriel Ursan

    Eu zic să pui bannere de afiliere pe fashion :), că acolo sunt comisioane bune. În semn de protest, chiar dacă nișa blogului tău nu e asta :).

  • m00vehenutz

   Gabriel vreau sa imi raspunzi cu da sau nu.
   Folosesti Google Adwords in afiliere ?

   • Gabriel Ursan

    N-am folosit niciodată AdWords, însă am folosit Facebook Ads cam de 100 lei de Black Friday-ul ăsta.

  • Dan

   Se poate trai din afiliere stiu sigur. Cam de 4 ani doar asta fac si e ok. Abia de cateva luni am inceput si pe IT. Sunt multe alte nise, nu doar fashion sau IT, care au comisioane f bune. In plus nu neglijez nici afilierea din afara care este cu muuult peste cea de aici. Eu nu ma bazez neaparat pe evenimente gen Black Friday. Incerc sa fiu constant. E posibil si cu un site de 30 vizitatori pe zi sa faci de exemplu 200 euro / luna atata timp cat raspunde cerintelor vizitatorilor. Pe mine nu ma intereseaza neaparat numarul de comisioane ci valoarea lor. Prefer sa am de exemplu 5 comisioane de 100 lei intr-o zi decat 50 de 10 lei :)… sau euro.. :)

   • Gabriel Ursan

    CE alte nișe Dan :)? Spune-ne, că suntem ochi și urechi toți aici ;). Mulțumesc pentru comentariu.

  • Dan

   un exemplu ar fi articole destinate bebelusilor, altul ceasuri de lux – daca va uitati la preturi se vede cam ce comision s-ar putea face

  • Vlad Caruseanu

   Si in domeniul bijuterii se fac bani frumosi, tot pe principiul valorii comisionului si nu al numarului. Nici produsele pentru slabit si fitness nu sunt de neglijat, doar ca acolo e exact invers.

  • Coffee

   Ma tot gandesc daca sa-mi pun iar banner emag pe site. Stiu ca nu vinde prea mult, dar poate merita.

  • roxana

   Doar ce am intalnit cateva persoane care traiesc chiar foarte bine din afiliere, si doar din emag mai ales ca acum emag are si fashion, asa ca am luat hotararea sa incerc si eu cu cateva site-uri de test sa vedem daca merge ceva, daca nu raman la marea mea „iubire”, mlm-urile.

Comentează la acest articol