Deși multă lume zice că PageRank-ul e mort, eu cred că încă mai contează pe alocuri, chiar dacă cei de la Google n-au mai tras de mult un update de PageRank. De exemplu, am evitat să mai construiesc proiecte noi pentru că pe GabrielUrsan.ro am încă un PageRank 3 și orice aș posta, din orice domeniu, rezultatele sunt mult mai bune. Google îmi indexează site-ul instant indiferent ce postez, iar pe unele cuvinte cheie pur și simplu am rezultate (SERPS) mai bune decât unii care sunt dedicați unei nișe. Dacă fac un articol super optimizat despre brânza de oaie (despre care n-am scris niciodată), s-ar putea să am rezultate mai bune în căutări decât un site cu articole nișate pe treaba asta. Și am observat treaba asta pe mai multe bloguri cu vechime, trafic și PageRank. Voi ce știți? Se mai aude ceva de PageRank?Google PageRank


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  6 replies to "Se mai aude ceva de Google PageRank?"

  • Adi

   Dacă apucam să prind și eu PR, tare bine ar fi fost.

  • Bogdan Anghelina

   E mort în sensul că nu se va mai face update, asta nu înseamnă că tot ceea ce ținea de ranking-ul dat de acel script a fost eliminat.

  • Marius

   Eu am făcut schimbarea după ce s-a transferat PR-ul. La fel și eu sunt indexat bine, dar probabil că Google vede că scriem des, că „bibilim” site-ul.

  • Vlad

   Nu cred ca se va face un update nou in viitorul apropiat deoarece ultimul cred ca a fost prin 2013.
   Dupa parerea mea pagerank-ul mai este doar o eticheta a site-ului. Folosita drept o „reputatie”. De aceea nu cred ca se va elimina de tot.

  • kkoss asa

   Au anuntat in martie 2016 cei de la Google ca PR e inca o componenta de baza, doar ca noi muritorii de rand nu mai putem avea access la el. S-a intamplat asta pentru ca se abuza de acest lucru…practic daca aveai 10 siteuri cu DA si PRuri bune puteai sa te rankezi pe anumite keyworduri (vb de un site NEW) fara probleme. Adica mai pe inteles aveai un PBN solid (Private Blog Network), acesta fiind un PBN din domanii expirate sau bloguri expirate (tumblr ca exemplu)…in cazul tubblr DA deja exista, deci practic trebuia sa stii sa reinregistrezi blogurile expirate cu acelasi nume…De ce? Pt ca deja sunt indexate in google, cu PA si DA…

Comentează la acest articol