Dacă vrei să inspiri încredere, nu scrie ca cei care au o clasă mai mult ca trenul. Dacă vrei să vinzi, trebuie să inspiri încredere.

Observ din ce în ce mai mulți antreprenori noi și afaceri noi. Salut chestia asta și mă bucur.

Unii chiar au afaceri și idei foarte faine. În plus, consider că antreprenoriatul este cea mai bună cale pentru evoluția și dezvoltarea unui stat.

Însă unii oameni pur și simplu nu au simțul ăsta al detaliului, ca să nu zic cunoștințe elementare de gramatică. Să zicem că tu vinzi servicii. Poate chiar servicii cu un preț un pic mai mare.

Cei cărora tu te adresezi nu sunt chiar de la coada vacii. Sunt doctori, avocați, antreprenori, profesori, manageri etc. Oameni despre care s-ar presupune că au o anumită educație.

Dacă tu scrii ca un analfabet pe pagina de Facebook, nu pui elementarul spațiu după semnele de punctuație și scrii ”sunte-ti” sau ”acuma si in Galati” și nu-ți dai seama nici acum ce e greșit în cuvintele ante menționate, degeaba publici în disperare postare după postare pe pagina ta de Facebook.

Că nu vor veni mai mulți clienți, mai ales dacă ceea ce oferi tu vine ca răspuns la o nevoie a oamenilor educați, cu un venit lunar peste o anumită sumă pe care tu ai creionat-o atunci când ți-ai pus la punct planul de afaceri și implicit strategia de marketing. A, și nu mă refer la utilizarea diacriticelor. E ok să nu folosești diacritice sau să-ți mai scape o literă atâta vreme cât scrii corect în esență.

Uite, nici eMAG-ul nu folosește diacritice, dar măcar echipa lor scrie corect românește ;)

Scrie corect gramatical

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.