Cum te-ai simți dacă ai salva viața cuiva? Ajută-ne să îi salvăm viața lui Cătălin!


Vreau să vă prezint o poveste care ar fi putut avea un final tragic.

Cătălin este un foarte bun prieten de-al meu. În urma unor controale, la vârsta de 18 ani, Cătălin a primit un diagnostic cumplit. Sindromul Kugelberg-Welander (SMA), cunoscut și ca Atrofie Musculară Spinală Progresivă. O boală necruțătoare cu cauze necunoscute și fără tratament.

Anii au trecut iar efectele bolii deveneau tot mai evidente. Îl vedeam pe Cătălin cum își pierde puterea pe zi ce trece. Devenea din ce în ce mai slăbit. Își pierdea echilibrul. La un moment dat acest lucru l-a făcut să nu mai poată părăsi scara blocului.

Imaginează-ți cum ar fi să-ți petreci tinerețea privind doar aleea din fața blocului.

Imaginează-ți cum ar fi să ai nevoie de ajutor pentru a merge zilnic la toaletă.

Imaginează-ți cum ar fi să ai un creier sănătos într-un corp care nu te ascultă.

Imaginează-ți cum ar fi să vrei să mergi la școală, la film, la facultate, la piață…

…și să nu poți!

Cătălin are acum 43 de ani.

Timp de 25 de ani s-a luptat cu această boală și toate neplăcerile ei. Momentan se poate deplasa doar într-un scaun cu rotile ajutat de cineva, pentru că abia își mai poate mișca mânile.

Boala a progresat, iar lumea lui se reduce la cei 12 metri pătrați ai dormitorului său dintr-un bloc aflat în cartierul Micro 39 din Galați.

Părinții lui Cătălin sunt pensionari, sunt bolnavi și nu pot decât să asiste neputincioși la suferința fiului lor. Fratele lui Cătălin este omul care îl ajută cel mai mult. Deși are un job destul de solicitant, familie și copii, fratele său își face timp să vină des la Cătălin pentru a-l ajuta.

În urmă cu câțiva ani am încercat tot felul de campanii împreună cu Gabriel Ursan și alți prieteni din cartier. Singurii care au fost dispuși să ne ajute au fost cei de la Jurnalul National care au și publicat un articol despre cazul lui Cătălin. În momentul acela era vorba despre un tratament experimental cu celule stem care costa 30.000 de euro.

Nu are rost să vă povestesc că nu am reușit să strângem suma necesară.

M-aș opri aici cu detaliile pentru că am deja lacrimi în ochi când scriu această postare.

Însă trebuie să spun marea veste. Anul trecut a apărut pe piață singurul tratament pentru această maladie. Am fost foarte bucuroși când am auzit vestea, însă nu pentru mult timp.

Dupa ce am studiat in detaliu această variantă, am constatat faptul ce acel tratament avea o rată de succes destul de scăzută. Dar nu asta ar fi fost problema. Problema era de fapt prețul.

750.000 de dolari pentru primul an de tratament.

350.000 de dolari pentru următorii ani.

Oricâte eforturi am fi făcut era imposibil să strângem o asemenea sumă de bani.

Dar nu am renunțat așa că am început cu multă răbdare să căutăm soluții alternative.

Ieri am descoperit un tratament bazat pe medicina tradițională chineză. Tratamentul a fost testat pe un eșantion de 194 de pacienți cu vârste cuprinse între 5 și 63 de ani.

Rata de îmbunătățire a stării de sănătate este de 77,3%. Foarte atent documentate sunt două cazuri care în decurs de 8 luni s-au recuperat în totalitate.

Vă imaginați reacția lui Cătălin la aflarea acestei vești?

Dar nici de data aceasta bucuria nu a ținut prea mult. Bineînțeles până la aflarea prețului.

Tratamentul costă 325 de dolari pe lună și durează 12 luni. Asta înseamnă undeva la 3.900 de dolari pentru toată durata.

Azi dimineață am făcut un consiliu rapid și împreună cu câțiva prieteni am reușit să punem cap la cap aproximativ 1.000 de dolari. Asta înseamnă că aproximativ 25% din această sumă a fost deja strânsă.

Știu că sunt vremuri grele, dar vă rog să ne ajutați să strângem această sumă de bani pentru Cătălin. Sunt sigur că putem renunța la un pachet de țigări și 3 beri și la o seară de club pentru a aduce o urmă de speranță unui suflet greu încercat.

Și mai știu că nu toți au posibilitatea de a ajuta financiar, însă pot ajuta prin a da acest articol mai departe. Nu trebuie mult, trebuie doar să fim mulți.

Aș fi vrut să nu fiu nevoit să scriu acest mesaj și să-l pot ajuta singur pe Cătălin. Din păcate nu am reușit să contribui cu întreaga sumă, dar am încredere că există niște oameni cu suflet mare care vor dori să contribuie. Gândește-te doar că un efort mic poate aduce o bucurie imensă.

Vă mulțumesc că ați citit până aici și vă doresc o zi cât mai frumoasă.

P.S.: Aș fi putut pune poze cu Cătălin care să stârnească emoție sau milă. Am ales să nu o fac. Pentru că fiecare om are dreptul la demnitate. Cei care mă cunosc și îl cunosc pe Gabriel ori știu cazul lui Cătălin știu că suntem oameni serioși. De asemenea toți cei care au donat pot urmări pe blog sau pot solicita oricând informații despre starea lui Cătălin în privat.

Conturi Donații

Lei: RO50BRDE180SV32041081800
Euro: RO55BRDE180SV11959071800

Cod SWIFT: BRDEROBU

Titular cont: Maria Dănăilă (mama lui Cătălin)

Cei care vor sa doneze prin Paypal, o pot face aici.

Butoanele de SHARE sunt mai jos.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.