Samsung Galaxy Watch 4, recomandarea lunii noiembrie de la Carrefour de Black Friday

Pentru cineva care nu se poate hotărî dacă ceasurile inteligente sunt o achiziție… inteligentă, cred că principala problemă este diversitatea ofertei.

Există acum pe piață foarte multe tipuri de smartwatch-uri, cu diferite seturi de funcții: pentru sportivi amatori și profesioniști (cu modele specializate pentru alergători, triatloniști, înotători, alergători de ultramaraton), pentru ieșiri în natură, pentru militari, pentru navigatori pe mare, pentru pasionații de modă, pentru piloți de avioane, scufundători, alpiniști etc. 

Nu există ceasul perfect, care să le facă pe toate. Există totuși unele modele de ceasuri inteligente gen „all rounder”, care pot fi purtate și la o alergare în parc, și în piscină sau la mare, și la o întâlnire de afaceri, și care nu sunt exorbitant de scumpe.

Black Friday 2021 Samsung Galaxy Watch 4 Carrefour

Recomandarea pentru Black Friday din acest an este Galaxy Watch 4, cea mai recentă generație de smartwatch-uri din oferta Samsung. Puteți achiziționa acest model cu 25% reducere până pe data de 1 Decembrie, în campania de Black Friday din acest an a Carrefour.

Black Friday 2021 Samsung Galaxy Watch 4

Samsung Galaxy Watch 4 are toate funcțiile importante. Plus una unică

Ceea ce recomandă acest model de smartwatch este faptul că dispune de un set practic complet de funcții esențiale, atât pentru persoanele care practică sportul, cât și pentru cei care doresc să își supravegheze starea de sănătate.

Galaxy Watch 4 este primul ceas din lume echipat cu un senzor de măsurare a impedanței bioelectrice.

Black Friday Samsung Galaxy Watch 4 Carrefour

Sună complicat, dar în realitate este vorba de măsurarea compoziției corporale – nu doar indicele masei corporale, ci și ponderea grăsimii, a masei musculare și a apei din organism.

Principiul de funcționare este simplu.

Ceasul trimite impulsuri electrice foarte slabe prin organism; cum diferitele medii prin care trece curentul electric – grăsimea, masa musculară etc. – au rezistivitate electrică diferită, rezultatul sunt o serie de date care arată, de exemplu, aproximativ câte procente din masa corporală o reprezintă grăsimea și care ar trebui să fie ponderea optimă.

Este același tip de măsurători pe care îl face (cu echipamente profesionale, totuși) un medic nutriționist.

Bineînțeles, un smartwatch nu este un instrument medical și nu ar trebui folosit ca atare, însă Galaxy Watch 4 vă poate arăta în linii mari cam cum stați cu sănătatea în general. Din acest punct de vedere, este un foarte bun instrument de urmărire a sănătății tale.

De asemenea, Samsung Galaxy Watch 4 dispune de funcții de monitorizare a tensiunii arteriale și electrocardiogramă (!), deși acestea sunt disponibile doar prin conectarea wireless a ceasului la un telefon mobil Samsung. 

Un ceas pentru sport și monitorizarea sănătății

Black Friday Samsung Galaxy Watch 4 Negru

În rest, toate funcțiile esențiale pentru un smartwatch sunt prezente și disponibile pentru orice utilizator care are un telefon cu Android.

Aceasta, deoarece Samsung a ales să implementeze în Galaxy Watch 4 sistemul de operare pentru dispozitive purtabile (wearables) Wear OS produs de Google.

Există, așadar, funcțiile standard pentru practicanții sporturilor: poziționare GPS (foarte precisă, deoarece folosește patru rețele de sateliți – GPS, GLONASS, Galileo, dar și Beidou); busolă și barometru; contorizarea pașilor (și a mișcărilor brațului în timpul înotului) prin intermediul unui accelerometru și al unui senzor giroscopic; măsurarea pulsului; conectivitate 4G, Wi-Fi și Bluetooth v5.0, precum și redare audio (în format MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, AMR și AWB). 

Memoria internă este de 16 GB, din care însă mai bine de jumătate este utilizată de sistemul de operare, astfel că rămân doar 7,6 GB pentru aplicații și muzică, suficient cât să ascultați muzică în timpul unei curse de alergare.

Câteva observații care mi se par importante: da, lipsesc funcții avansate pentru sportivi precum măsurarea capacității aerobice, dar acestea sunt disponibile doar pe smartwatchuri mult mai scumpe.

Pe de altă parte, Samsung Galaxy Watch 4 poate fi folosit și în expediții outdoor: îndeplinește standarde militare de rezistență – poate rezista la căderi, temperaturi extreme, șocuri și vibrații, precum și în condiții de altitudine mare.

De asemenea, are un rating de rezistență la presiune de 5ATM, ceea ce înseamnă că poate fi folosit la înot în piscină sau la mare – dar nu pentru scufundări, deși puteți face snorkeling.

La mare, este recomandabil să îl spălați după folosire în apă curată, deoarece apa sărată are un efect coroziv. Atenție, NU spălați ceasul sub jet cu presiune, nu este un ceas pentru scuba diving.

Ceasul poate monitoriza, de asemenea, calitatea somnului, urmărind saturația de oxigen.

În combinație cu un telefon Samsung lăsat pe noptieră, poate înregistra… sforăiturile, pentru a determina dacă utilizatorul suferă de apnee.

E chiar o achiziție bună de Black Friday 2021.

Black Friday Samsung Galaxy Watch 4 Roz

4 comentarii la „Samsung Galaxy Watch 4, recomandarea lunii noiembrie de la Carrefour de Black Friday”

  1. Senzorul de masurare a impedantei bioelectrice functioneaza foarte precis. Am comparat cu un dispozitiv profesional de la sala si da acelasi rezultat.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.