Samsung Galaxy S5 este noul meu telefon

Astăzi am primit pe dotare de la firmă un Samsung Galaxy S5 nou nouț. Și pentru că Nexus 5 are ecranul ușor crăpat am hotărât să trec integral pe S5. Nexusul 5 îl voi da soției pentru că dacă ar fi să-l vând nu aș obține cine știe ce pe el având în vedere crăpătura ecranului. De fapt, ea mi l-a cerut, nu că i-aș băga eu pe gât un telefon cu ecran fisurat :)

La prima vedere nu există diferențe mari între Samsung Galaxy S5 și Nexus 5, cel puțin la capitolul “cum se mișcă”, pentru că ambele sunt la fel de rapide. Galaxy S5 are niște facilități în plus precum cititorul de amprente care funcționează foarte bine și senzorul pentru puls.

În rest, aplicațiile operatorului de telefonie mobilă și aplicațiile proprietare Samsung nu pot fi scoase fără să-i tragi un flash, lucru pe care eu nu vreau să-l fac pentru că nu-mi place să umblu în telefoane.

În afară de tastatura Google pe care nu am găsit-o disponibilă în Magazinul Play, mi-am refăcut rapid zona de lucru cu aplicațiile Google folosite pe Nexus.

Adică am instalat suita Google Docs/Sheets/Presentations/QuickOffice, Hangouts (pentru conversații și SMS-uri), Google Calendar, Drive și Keep. Practic, nu folosesc mai nimic din aplicațiile Samsung. Nici măcar aplicația pentru cameră foto, pentru că am instalat-o pe cea Google.

Samsung Galaxy S5 se prefigurează a fi însă mult mai bun la capitolul autonomie de funcționare. Chiar dacă nu am apucat nici măcar un ciclu de descărcare-reîncărcare complet până acum, îmi dau seama din utilizare că bateria ține binișor. Pur și simplu scade mult mai greu. Probabil după câteva săptămâni de folosire voi reveni cu un articol ceva mai detaliat care nu interesează pe nimeni :) în care voi povesti mai multe. Până atunci, da, rămân fan Nexus și probabil îmi voi lua Nexus 6 sau ceva din proiectul Android Silver atunci când va apărea pe piață. Mai multe despre Nexus 6 și Android Silver citiți aici.

Dacă te bate gândul să-ți iei un Samsung Galaxy S5 poți să-i verifici prețul aici.

Samsung Galaxy S5

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

16 comentarii la „Samsung Galaxy S5 este noul meu telefon”

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.