Samsung Galaxy Note 3. Zvonuri și păreri.

Se zvonește că Samsung Galaxy Note 3 va fi prezentat oficial de Samsung la începutul lunii septembrie 2013. Tradiția arată că acest zvon ar putea fi cât se poate de real, având vedere că Samsung obișnuiește să lanseze și câte un phablet nou la ceva timp după lansarea unui smartphone de top precum Samsung Galaxy S4. Phablet este denumirea dată unui hibrid dintre smartphone și tabletă, concept inventat de Samsung care a fost inițial privit cu reticență, dar care văd că acum are din ce în ce mai multă popularitate.

Avantajele unui phablet precum Samsung Galaxy Note 2 sau viitorul Samsung Galaxy Note 3, constau în autonomia aproape dublă de funcționare, comparativ cu un smartphone de top obișnuit, performanțele mai bune, comparativ cu flagship-ul momentului respectiv și ecranul mai mare, care permite realizarea mai facilă a anumitor lucruri, păstrând în același timp noțiunea de smartphone, dar oferind spațiu de lucru similar unei tablete pc. Chiar dacă mulți ar putea privi asta un compromis, vânzările de phablet arată că oamenii sunt dispuși să concentreze bugetul pentru o tabletă medie și un smartphone aproape de top, într-un singur device, mult mai performant și mai multilateral dezvoltat dacă îmi permiteți să mă exprim astfel.

Samsung Galaxy Note 3

Dacă Samsung Galaxy Note 2 este încă o soluție excelentă pentru un phablet și poate fi achiziționat de aici, despre Samsung Galaxy Note 3 se aud lucruri și mai interesante.

Samsung Galaxy Note 3
Această imagine cu Samsung Galaxy Note 3 nu este una oficială.

În primul rând, se zvonește că Samsung Galaxy Note 3 va fi dotat cu 3 GB de RAM, un lucru extraordinar în experiența de utilizare și de lucru pe un sistem de operare Android, sistem care, să fim sinceri, mai obosește uneori.

În al doilea rând, se zvonește că Samsung Galaxy Note 3 va avea un display de 5.5 inchi și nu de 6 așa cum spuneau zvonurile mai vechi. Din punctul meu de vedere, pot să-l facă și mai mic, deși nu cred că vor coborî sub 5.5 inchi niciodată pentru că un phablet e un phablet, iar Samsung Galaxy Note 3 nu se va dezice de la această categorie. Sper totuși să îmbunătățească densitatea de pixeli per inchi, lucru care pentru mine este extrem de important, mai ales că înainte am avut iPhone 5 și m-am obișnuit cu ecrane de calitate (ecranul de la Samsung Galaxy S3 pe care îl dețin acum e ok).

În al treilea rând, se pare că Samsung Galaxy Note 3 va fi dotat cu un procesor octa core, adică un procesor cu 8 nuclee, dublu față de un procesor quad core. Sau va avea o versiune cu frecvență mai mare, dar quad core și o versiune cu frecvență mai mică, dar octa core. Indiferent cum ar fi, sau ce versiune va fi disponibilă în România, tot va fi un procesor excelent.

Se mai aude și de faptul că ar putea fi mai subțire și mai finuț decât Note 2 care mie mi-a creat impresia că ar fi cam grosuț atunci când l-am testat. Oricum, toate lucrurile însumate din acest articol despre Samsung Galaxy Note 3, mă fac să mă gândesc mult mai bine dacă mai vreau să-mi iau o tabletă de 8 inchi, așa cum scriam aici sau dacă este suficient un Samsung Galaxy Note 3 ca să am două device-uri în unul singur. Rămâne de văzut. Până în septembrie nu mai e chiar așa mult de așteptat.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Samsung Galaxy Note 3. Zvonuri și păreri.”

  1. Ultimele zvonuri indica un ecran de 5,7 inch la rezolutie Full HD si camera foto de 13 MP. Cel mai probabil, va fi lansat la IFA Berlin, intre 6 si 11 septembrie.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.