Review Xiaomi 12 Lite 5G – Mid-range impresionant

Xiaomi România mi-a trimis în teste un Xiaomi 12 Lite 5G pe care l-am folosit câteva săptămâni ca telefon secundar, iar în unele zile ca telefon primar, ca să văd care este experiența completă. Nu a fost deloc rău. Vă povestesc imediat.

Specificații tehnice Xiaomi 12 Lite 5G

Specificatii Xiaomi 12 Lite 5G

Dacă mă urmăriți de mult, știți că nu fac genul ăla de recenzii în care dau detalii tehnice și rezultate din benchmark-uri care nu interesează pe majoritatea consumatorilor, dar câteva specificații tehnice trebuie să enumerăm pe scurt:

 • Display AMOLED de 6.55 inchi, 120Hz, HDR10+, Dolby Vision
 • Chipset Qualcomm SM7325 Snapdragon 778G 5G (6 nm) și GPU Adreno 642L
 • Procesor Octa-core (1×2.4 GHz Cortex-A78 & 3×2.2 GHz Cortex-A78 & 4×1.9 GHz Cortex-A55)
 • Variante cu 128GB stocare + 6GB RAM (varianta avută de mine în teste), 128GB stocare + 8GB RAM și 256GB + 8GB RAM
 • Cameră triplă (108 MP, f/1.9, 26mm (wide), 1/1.52″, 0.7µm, PDAF + 8 MP, f/2.2, 120˚ (ultrawide), 1/4.0″, 1.12µm + 2 MP, f/2.4, (macro) + Dual LED)
 • Pe video știe 4K la 30 fps + cameră de selfie de 32 MP, f/2.5, (wide), 1/2.8″, 0.8µm, AF
 • Acumulator Li-Po 4300 mAh cu Fast charging 67W (aproximativ 50% in 13-15 minute)

Cât costă Xiaomi 12 Lite 5G

Pe eMAG am găsit varianta cu 8GB de RAM și 128 GB de memorie internă la vreo 2.000 lei. Reține totuși că vorbim despre varianta cu 2GB de RAM în plus față de ce am avut eu în teste. Iar ce am avut eu în teste nu s-a mișcat rău deloc cu 6GB. Imaginează-ți cu 8!

VERIFICĂ PREȚ ACTUALIZAT

Xiaomi 12 Lite 5G este un smartphone mid-range. Nu este low cost sub nicio formă. Dacă ai senzația asta, mai privește odată specificațiile tehnice de mai sus și ai să vezi că în banii ăștia nu prea găsești așa multe telefoane (iPhone 14 simplu nu are 120Hz nici acum).

Cum este Xiaomi 12 Lite 5G în mare?

Ce e in cutie Xiaomi 12 Lite 5G

Pentru recenzii detaliate sigur găsiți surse mai bune decât mine online. E vă spun ca de la om la om cum se simte ce testez eu în viața de zi cu zi. Voi începe cu bateria, care este una mare și care ține destul de bine. Stai fără stres o zi de utilizare normală.

Bine, te poate ține bateria și o zi și jumătate, chiar două, dacă folosești smartphone-ul mai mult pentru funcțiile de telefon decât pentru funcțiile smart. De asemenea, e valabil și invers. Dacă ești un împătimit al jocurilor, îl poți descărca în jumate de zi.

Mi-a plăcut foarte mult designul telefonului datorită senzației la atingere și a celor 3 camere de pe spate. Nu pare deloc mid-range, ci mai degrabă un smartphone high-end. Apropo, vine cu folie deja aplicată și cu o husă transparentă în cutie. Big up!

Pe partea de jocuri simple merge brici. Este fluent și nu are lag. Pe partea de jocuri ce solicită mai mult procesorul grafic, nu zic că nu merge bine, dar se încălzește un pic mai tare și bateria pare să se descarce mai rapid. Adică destul de normal.

Difuzoarele stereo sunt decente. Am auzit și telefoane care se aud mai tare, că de clar, se aud clar și acestea. Dar cine mai ascultă acum muzică la telefon fără să folosească căști (nu judec pe nimeni :))?

Pe partea de display mă așteptam la un pic mai mult. Adică, pentru banii ăștia e parfum, dar când am văzut toate specificațiile alea, mă așteptam ca display-ul să fie mind blowing. Nu e. E doar un display corect la banii ăștia.

Și ca să nu zic doar de bine, mai comentez un pic și legat de software. Nu de Android 12 cu care vine instalat, ci de interfața și pachetul MIUI care uneori îmi creează sentimente încrucișate. Ba îmi place cu animațiile sale, ba nu îmi place că e și aglomerat.

Concluzii legate de Xiaomi 12 Lite 5G

Review Xiaomi 12 Lite 5G

Xiaomi 12 Lite 5G este cu siguranță un smartphone Android mid-range care își merită banii. Iată câteva plusuri și minusuri descoperite de mine cât l-am avut în teste:

Plusuri

 • Durată mare de viață a bateriei
 • Reîncărcare rapidă a bateriei
 • Camere foto destul de bune
 • Performanță bună per total
 • Raport corect calitate-preț
 • Senzor amprentă pe display

Minusuri

 • MIUI – interfața lor dedicată
 • Display-ul putea să fie mai bun
VERIFICĂ PREȚ ACTUALIZAT

4 comentarii la „Review Xiaomi 12 Lite 5G – Mid-range impresionant”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.