Recomandare cameră video solară wireless (fără fire)

Strada din fața casei mele se renovează anul acesta. Primăria a venit și a săpat și nivelat momentan. Urmează să pună borduri, rigole pentru apa pluvială și să asfalteze. Un vecin mi-a dat ideea să investim în camere solare ca să fie și strada supravegheată.

Așa că am comandat chinezăria asta de cameră de supraveghere video solară wireless de pe eMAG. Am fost plăcut surprins să văd că de cei 362 de lei cât am dat pe ea, își face treaba foarte bine. Am zis că poate e de ajutor și pentru voi, așa că vă povestesc.

Cum funcționează o cameră solară fără fire

camera video solara wireless 2
Așa arată panoul solar

Pe scurt, o cameră de supraveghere video solară wireless are niște acumulatori în ea care se încarcă de la soare prin intermediul unui panou solar. Cât timp e zi și bate soarele în panoul solar, acumulatorii se încarcă și nu este nevoie să o bagi în priză.

Avantajul este că nu mai ai nevoie de cabluri de alimentare. Astfel, o poți monta aproape oriunde bate soarele măcar câteva ore pe zi direct în panoul solar care o încarcă. Zero consum de curent electric, zero cabluri, puțin efort la montaj.

Atenție însă, dacă vrei să accesezi filmările de la distanță pe telefonul mobil sau pe tabletă, ai nevoie de o conexiune la internet wireless care să bată până la camera ta de supraveghere. Pentru că altfel nu te poți conecta la ea.

Dacă ai nevoie de o cameră de supraveghere video solară wireless complet autonomă, atunci ai nevoie de o cameră de supraveghere video solară wireless cu SIM. Asta înseamnă că poți băga o cartelă SIM în ea și dacă ai semnal și date de la operator, ai net.

Una dintre cele mai bine vândute camere de supraveghere video solare wireless cu SIM de pe eMAG este aceasta, dar dacă vei da click pe link vei observa că sunt alți bani și altă distracție. Plus că trebuie să iei în calcul și cartela SIM și costul lunar de internet.

Cum se instalează camera de supraveghere video solară wireless

camera video solara wireless 4

Camera de supraveghere video solară wireless despre care vorbesc în acest articol se instalează foarte simplu. Am să îți scriu aici pașii:

  1. Cumperi neapărat și un card de memorie de minimum 64 GB. Eu recomand să-ți iei un card de 128 GB când comanzi camera, de aici.
  2. Desfaci pachetul și scoți camera de acolo. Ai o șurubelniță în cutie. O folosești ca să dai jos capacul din spate.
  3. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să bagi cardul de memorie în slotul dedicat, înainte să conectezi bateriile.
  4. Este momentul să conectezi acumulatorii cu care vine în pachet. Atenție, ambii acumulatori au + și – în aceeași direcție – e corect așa.
  5. După ce ai conectat acumulatorii, în funcție de cât de încărcați sunt, camera ar trebui să aibă între 50% și 80% baterie, suficient cât să o conectezi.
  6. Pe manualul de utilizare ai un cod QR pe care trebuie să-l scanezi ca să instalezi aplicația Android sau iOS pentru gestionarea camerei de supraveghere.
  7. Urmează pașii din aplicație, fă-ți cont, conectează camera la Wi-Fi-ul tău care va bate până la ea când o montezi și ar trebui să ai imagine pe telefon.
  8. Montează apoi camera în locul destinat pentru aceasta folosindu-te de telefonul mobil ca să vezi unghiul de montaj și imaginea.
  9. Suportul (brațul camerei) poate fi fixat cu niște holșuruburi. Dar dacă o montezi într-o bază de lemn, sunt suficiente niște autofiletante.
camera video solara wireless 3

Cum se vede camera de supraveghere solară wireless

Având în vedere că este o chinezărie no-name, pentru cât costă este brici. O vei seta ca să înregistreze doar când detectează mișcare, ca să nu aglomereze aiurea cardul de memorie. Când nu mai e memorie pe card, acesta se suprascrie cu filmările noi.

Dacă ai buget, poți opta și pentru un abonament în cloud, astfel încât toate filmările să fie salvate în cloud și să ai acces la ele oricând. În aplicație îți vor da o ofertă în acest sens. Opțiunea asta este utilă dacă hoțul îți distruge camera (filmările îți rămân).

camera video solara wireless 7
Filmare pe zi de pe card (când dai pe live se vede color)
camera video solara wireless 6
Filmare salvată automat pe card noaptea târziu (doar alb-negru)

Estimez că acumulatorii vor ține vreo 2 ani, poate chiar mai bine. Partea bună este că pot fi schimbați cu alții ușor. Momentan bateria stă la 100% non-stop pentru că deși filmează fiecare mișcare (când apare), consumă mai puțin decât produce soarele.

Filmează și Full HD dacă vrei, dar asta va umple cardul mai repede. De aceea recomand un card de memorie de 128 GB. Cam atât pot spune despre această cameră video solară wireless. Dacă ai întrebări, lasă-mi comentarii la acest articol.

2 comentarii la „Recomandare cameră video solară wireless (fără fire)”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.