[Review] Mio Slice – Mai mult decât doar o brățară fitness

Cândva prin 2015 am luat contact cu prima brățară fitness. O chestie interesantă, pe care nu prea o înțelegeam la început.

Era faină că era la mână, nu avea display. Bateria îi ținea câteva săptămâni…. și cam atât.

Da, vibra atunci cand se întâmpla ceva (aplicațiile pe vremea aia nu erau cine știe ce – simple, banale). Dar pe măsura ce au venit update-urile, lucrurile au devenit mai interesante.

Brățara mea Xiaomi, o chinezăraie ieftină ca braga, știa când merg pe jos, când alerg, sau când sunt in autobuz. Știa sa-mi spună cum am dormit și că telefonul este lângă mine, ca să nu mai fiu nevoit sa-l deblochez. Chestii mici, poate inutile, dar mă încântau maxim.

Am purtat bratara aia minim doi ani de zile, făcând mereu duș cu ea la mână și încărcând-o o singura dată pe lună.

Imi făcea viața mai interesantă si îmi indica faptul că nu este de ajuns sa merg 8.000 de pași pe zi, căci asta înseamnă mult prea puține calorii arse, raportat la stilul meu de viață.

Ei bine, a trecut ceva timp de atunci, iar lucrurile au avansat. Ceea ce urmeaza sa va prezint e mult mai șmecher în comparatie cu Xiaomi-ul de mai sus.

Lo and behold – Mio SLICE!

Din start, Mio este o super-brățară. Nu zic asta pentru ca are ecran – desi este o caracteristica foarte faină. Gândește-te că nu vei mai avea nevoie și de ceas și că te anunta care sunt chestiile pentru care merită să te uiți la telefon.

Bașca și materialele din care este facută sunt faine – sticlă si un cauciuc special pentru brățară. De asemenea, Mio SLICE rezistă la apă – până la 30 de metri adâncime, zic ei, dar eu nu m-aș încumeta la mai mult de un duș.

Dar highlight-ul este cu totul altul: felul în care brățara asta de fitness își dă seama ce fel de activitate faci și cate calorii arzi.

Ei o numesc aplicația PAI.

Diferența este simplă: brățara mea Xiaomi nu avea senzor de puls – daca voiam sa alerg, fie ii ziceam că asta vreau sa fac, fie – după câteva update-uri – o lăsam sa își dea seama singură.

În primul caz, incovenientul era ca trebuia să stau sa intru în aplicație, să selectez activitatea și să-i dau start. În al doilea caz, buba era că avea nevoie de ceva timp până să-și dea seama ce și cum.

Personal Activity Intelligence (PAI)

Ei bine, Mio SLICE îți monitorizează constant pulsul. În funcție de acest metric își dă seama ce faci și câte calorii arzi. De asemenea, tind sa le dau dreptate – e probabil cea mai bună modalitate de a track-ui anumite activități(cand ești la sală, poate nu faci chiar atat de mult pași, mai ales dacă lucrezi la aparat).

Caloriile sunt arse diferit, în funcție de intensitatea efortului depus.

Un alt aspect foarte mișto este că brățara asta de fitness îți măsoara pulsul aproape la fel de precis ca un EKG. Încă nu știu daca este capabilă să detecteze și aritmii sau mai știu eu ce afecțiuni cardiace, dar e bun de știut că ai parte de precizie.

Totul este afișat prin aplicatia Mio PAI – de pe smartphone-ul tău – disponibilă atât de Android, cât și pe iOS.

Pe lângă treaba cu pulsul, brățara îți va măsura si pașii făcuți in fiecare zi și calitatea somnului. Cel puțin la ultimul capitol, ai să fii uimit – în zilele când te trezești obosit, o simplă privire pe aplicație o să-ți arate cât de mult te-ai foit în somn si câte ore de dormit profund ai reușit să ai în noaptea ce a trecut.

Din cauza display-ului și a senzorului de puls, bateria brățării de fitness Mio SLICE nu te va ține câteva săptămâni, ca în cazul Xiaomi-ului meu, ci vreo 4-5 zile. Nu mi se pare un aspect negativ – gândește-te că un smartwatch trebuie încărcat cam seară de seară și face cam fix aceleași chestii, pentru un pret de vreo 2-3 ori mai mare.

Mio Slice poate fi achiziționată de aici și chiar sunt ferm convins că o să vă placă.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „[Review] Mio Slice – Mai mult decât doar o brățară fitness”

  1. Știam că cei în arest la domiciliu trebuie sa poarte brățări pentru a fi monitorizati.Vad că a devenit o obișnuință și pentru ceilalți.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.